csecse-a-becseMivel erősítsd a mellizmaidat, hogyan válassz jó és szexi melltartót, miképp ellenőrizd, hogy minden rendben van-e – még mindig a mellekről, ezúttal praktikus tanácsok.

cikk-tipus-altalanos

Járj úszni, mert az úszás erősíti a mellizmaidat. Jót tesznek a speciális tornagyakorlatok, a mellápoló készítmények és hideg-meleg zuhanyfürdő is. Gyakorold tükör előtt a helyes testtartást. Húzd ki magad, a fejed állítsd egyenesre, a vállad kicsit engedd le, a melled domborítsd ki, a hasad húzd be. Ugyanezt gyakorold járás közben is, fejeden egy könyvvel.

Vegyél olyan melltartót, ami jól tartja és szebbé formálja a kebled, de legyen szempont a szexis megjelenés is. Hiszen ez a ruhadarab nem csak öltözködéskor, hanem vetkőztetéskor is fontos, mondhatni észbontó fehérnemű. De ne ragaszkodj a fehér színhez, legyél minél csábosabb lilában, türkízben, bordóban...

Hagyj időt a vásárlásra!

Nézgelődj, válaszd ki azokat a darabokat, amelyek a legjobban tetszenek. De más az a fogason, és más rajtad. Ami nem előnyös, bármilyen szép, dobd félre.

Attól függően, hogy milyen fajta melltartót viselsz, a méretek különbözők lehetnek. Miután megállapítottad helyes méreteidet, kezdődhet a hosszadalmas próba. Így:

1. Csúsztasd fel a melltartópántokat a válladra és fogd meg a melltartót két oldalról! Hajolj előre, így melleid könnyen belecsúsznak a kosarakba.
2. Egyenesedj fel anélkül, hogy elengednéd a melltartó kosarát, majd csúsztasd két kezedet a melltartó hátsó részéhez és kapcsold össze! Az összekötő pánt alacsonyan legyen a hátadon!
3. Állítsd be a vállpántok feszességét (magasságát) úgy, hogy a melltartókosár mellbimbó körüli része is kisimuljon! Melleid kényelmes magasságba legyenek, körülbelül vállad és könyököd középvonalában!

Mikor választottál jót?

• ha a pántja nem szorítja a válladat,
• ha közel simul a mellcsontodhoz (nem áll el középen),
• ha mindkét melled teljesen benne van a kosárban;
• ha a hátsó pánt nem csúszik fel a hátadon,
• ha a kosarakat szegélyező alsó pánt alá egy ujjad kényelmesen befér.
• ha vonzónak, szépnek érzed magad benne.

Nőhet és feszülhet

A havi hormonális és testnedv-változások folytán a peteérés alatt a mell fezesebbé válik.

Az orvosok azt ajánlják a cisztás mellpanaszokban szenvedőknek, hogy csökkentsék koffeinadagjukat, és gyakrabban fogyasszanak E-vitamin tartalmú ételeket. Ösztrogént és progeszteront tartalmazó fogamzásgátló tabletták szedése következtében, illetve a terhesség és a szoptatás alatt a mell megnagyobbodik.

A menstruációs időszak előtt – a vízvisszatartás miatt – az emlők akár egy melltartóméretnyivel is megnőhetnek. Ha kerülöd a sót, a magas nátriumtartalmú ételeket, és növeled a folyadékfogyasztást a menstruációt megelőző héten, mérsékelheted az ilyen típusú mellduzzadást és az annak következményeként fellépő feszülést.

Havonta ellenőrízd!

mellHavonta vizsgáld át emlőidet – a menstruáció után, amikor legalacsonyabb a hormonszint.

1. Állj a tükör elé és vizsgáld át a melleidet.
2. Alaposan nézd meg, nem látsz-e külső elváltozást.
3. Feküdj hanyatt (jobb vállad alá tegyél egy kispárnát vagy törölközőt).
4. Ezután a bal kezed körkörös mozgatásával, lassan, finoman tapintsd át a jobb melledet, majd ugyanígy ellenőrizd a balt is. Mindig a külső részről kezdd az „önvizsgálatot”, az óramutató járásával azonos irányban, és a mellbimbó felé haladva tapintsd át az emlőidet.

Amennyiben bármilyen csomót, kérgesedést, bőrkeményedést, narancsbőr-szerű vagy alakelváltozást, duzzadást, ráncot látsz az emlőiden, ha valamelyik mellbimbód állása megváltozott (pl. befelé húzódott), illetve valamelyik mellbimbód váladékozik (vér vagy vízszerű folyadék szivárog belőle), ha bőrhámlást tapasztalsz a melleden, minél hamarabb keresd fel a nőgyógyászod vagy egy nőgyógyászati rendelést.

A mellrák kialakulására hajlamosító tényezők lehetnek:

• családban előfordult rákos megbetegedések, korai menstruáció
• késői első terhesség
• klimax
• elhízottság
• stresszes életvitel

 

cikk-tipus-linkek

Erotikus üzenet

A férfiak fantáziáját ingerlik a szexisen domborodó mellek, és bár sokan plasztikai műtétre is hajlandóak a cél érdekében, a többség már a melltartó kiválasztásánál elrontja – a fenti cikk első része...

• Kis női keblek cseles divatja
• Méretes keblek divatja
• Titkokat rejt és önbizalmat ad