Így éget le a család, ha online megbeszélésed van

GettyImages-1283895156

A koronavírus minden korábbinál szélesebb rétegekkel ismertette meg, milyen is az, hogy úgy végzed otthon a munkád, hogy közben a család is körülötted nyüzsög. Az online megbeszélések világa azonban nem szűnt meg a pandémia akut szakaszával együtt: sok megpróbáltatás vár még ma is azokra, akik otthonról próbálnak dolgozni.

Hat évvel ezelőtt a legtöbben elnéző mosollyal, a szülők pedig empátiával figyelték, ahogyan Robert Kelly, a BBC egy műsorának szakértője élő egyenesben semmisül meg, miután dolgozószobája ajtaját lánya feltépte, majd bemasírozott oda. Őt követte öccse egy bébikompban, majd a rémült feleség, aki valószínűleg csak a mosdóba ugrott ki, gyermekei azonban rögtön kihasználták a lehetőséget. Akkor még egyikünk sem sejtette, hogy nem is olyan sokára nekünk is részünk lehet efféle válogatott égésekben.

Ezért nem fér meg család és munka egy térben

Pedig a pandémia elhozta ezt az időszakot is, melynek egyik legnagyobb vesztese Alfonso Merlos volt: a spanyol tévés is élőben jelentkezett be az adásba, de ezt elfelejtette egyeztetni szeretőjével. Az akkoriban egy Big Brother-szereplővel kapcsolatban álló

férfi észre sem vette, hogy adás közben halad át a háttérben félmeztelenül a nő, akivel afférja volt.

Elég kellemetlen…

A legtöbben ilyesmiben nem részesültünk, a lenti helyzeteket viszont sokan ismerhetjük. Lássuk tehát, mivel éget le a legkönnyebben családunk – és egyéb állatfajták.

Ebben a családi körben mondjuk tényleg elég nehéz a munka
Ebben a családi körben mondjuk tényleg elég nehéz a munkaTom Werner / Getty Images Hungary

Kész vagyok, kakíííííííítam!

Akinek kisgyermeke van, annak életében a kiválasztás és az emésztés sokáig komoly szerepet játszik, akár tetszik, akár nem. Ha az ember végre eljut a szobatisztaságig, fellélegzik, de ez fals nyugalom. Akár bili, akár vécé a tett helyszíne, a gyerek biztosan jelezni fogja, amikor kimegy, és amikor végzett, rossz esetben még közben is kapunk státuszjelentéseket a folyamat állásáról.

Van, aki nem veszi észre, hogy meetingelsz

Igen, tényleg létezik ilyen, így könnyen megtörténhet, hogy férjed, feleséged vagy más felnőtt hozzátartozód értetlenül áll afölött, hogy miért is nem válaszolsz, ezért legalább ötször teszi fel ugyanazt a kérdést. Egyre hangosabban. És agresszívabban is.

Az sem számít, hogy a füledből lóg a fülhallgató zsinórja, és nem lesz az sem gyanús, hogy deréktól felfelé csinosba vágtad magad, esetleg még sminkeltél is ahhoz, hogy otthon ülj a gép előtt. Az, amikor esetleg még

a kamera képébe is beleáll az illető, annyira nem veszi észre magát,

csak hab a tortán.

Non plus ultra: ruhátlan családtagok

Igen, a spanyol tévés esetét kicsiben otthon is rekonstruálni lehet. Nagyon vigyázz, mi a háttered, amikor online megbeszélést folytatsz, mert megeshet, hogy a zuhany után – jobb esetben törülközővel betekerve – besétál a képbe életed párja. De magadra sem árt, ha figyelsz, mert ha alsóneműben ülsz le megbeszélni, előfordulhat, hogy elfeledkezel róla, és felállsz, hogy egy mappát elérj.

Cukinak tűnik, de vannak veszélyei
Cukinak tűnik, de vannak veszélyeiJulPo / Getty Images Hungary

Ha van macskád, meeting alatt fog hányni

Ha van kutyád, akkor lehet, hogy ő is épp ezt a pillanatot választja ki, hogy megpróbáljon párosodni a kanapé díszpárnáival. A macskától simán várható még, hogy puha talpakkal végigsétál a billentyűzeteden, esetleg ezzel kilépve a meetingből.

Anya, hol van az ötszemű csillogó unikornis mobiltelefonja?

Nem láttad azt az öt mikron méretű kavicsot, amit tegnap hazahoztam a játszótérről? Kiesett a kisautó kereke, ott van a doboz alján, azonnal keresd meg!

A gyerekek kérlelhetetlenek, amikor valamilyen igazán fajsúlyos problémába ütköznek, és az, hogy neked mondjuk, negyedéves beszámolód van éppen, nem nagyon hatja meg őket.

Tanácsom: ha lehet, a gyerekeket ilyenkor távolítsd el otthonról, ha nem lehet, akkor kösse le őket valaki, és ha az sem lehet, bizony nem marad más, mint a mese, ha igazán nagyon fontos az a meeting. Mert tapasztalataim szerint összeveszni is ilyenkor lehet a legjobban.

És mindezek mellett természetesen meeting alatt jön a futár, a villanyóra-leolvasó, a házaló ügynök, ilyenkor kezdenek el fúrni a szomszédban, és áramszünet is lesz. Persze nem minden alkalommal, de az ember már egyetlen elrontott fontos megbeszéléstől is ezt érzi…

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek