Csak hasra és popsira?

evribadigard_mindenholÉn csak karra, popsira és hasra akarok valami gyakorlatot… ahány nő, annyiféle elképzelés arra, mit, honnan, hova és mennyire. Jó, ha tudod: a női testzsírcsökkentő edzés egyik alapelve, hogy a teljes testet edzeni kell minden edzésnapon. Evribádigárd. Megvéd a szenvedéstől és a kilóktól.

Csak a popsimra. Csak a csípőmre, a hátamra, a lábamra… vagy épp a bokámra és a tricepszemre. Mindenkinek van valami jó kis elképzelése arról, melyik gyakorlat hogyan hat, és neki mi lenne a célszerű. Aztán jönnek az indoklások, amelyek mögött mindig valamilyen félelem húzódik meg.

Mert attól vastag/vékony lesz az akármim, vagy túl széles, túl nagy… vagy egyszerűen csak lesz, mindenesetre biztos történik valami, összemegy vagy megnő, és az nem jó.

Lara Croft is becsenget

Ezt erősítendő, becsenget gondolataink közé Lara Croft: miután az élet bölcsője mellett elteszi láb alól épp aktuális pasiját (így lesz a férfiból ex), és magányos hősként hazaindul, gúnyorosan felteszi a kérdést: ugye te is ezt az életet választod? Persze, hogy nem. Nem akarsz halálra kigyúrt csaj lenni, de a félelmeiddel és az ehhez kapcsolódó tévhitekkel végül mégis azt éred el, hogy nem úgy nézel majd ki, ahogy eltervezted. És ha nem úgy alakul, ahogy szeretnéd, könnyű kiszállni – elég, ha összejön mellé egy kis húzódás vagy más kellemetlenség.

A női testzsírcsökkentő edzés egyik alapelve az, hogy a teljes testet edzeni kell minden edzésnapon – nem csak itt vagy ott egy kicsit. Ilyen edzéstípusból számos akad. A cél az, hogy kis izmokat építs, és sok-sok kalóriát égess el. Ha súlyzóval edzel, a következő elvek szerint állítsd össze a napi menüt (ez az „alacsony volumen – nagy intenzitás” nevet is viselhetné), így a maximumot hozhatod el minimális idő alatt.

arrow_orangeAz edzéstervbe iktass minél több gyakorlatpárt!

arrow_orangeCsak két (!) gyakorlatot végezz el egymás után!

arrow_orangeA gyakorlatpárok között ne legyen pihenő!

arrow_orangeA gyakorlatok minden edzésnapon fedjék le a teljes test minden izmát, és mindig maradj a közepes mennyiségnél – ne vidd túlzásba, attól nem lesz jobb!

Az eredmény: mindenhol jobban nézel majd ki, nem csak itt-ott leszel valamilyenebb…

 

evribadigard_fejlec

 

Több mint testőr. Karatemester és életmód-tanácsadó. Megvéd a gyanús módszerektől. Megvéd a szenvedéstől és a kilóktól. Konkrét kérdésed van? Az alábbi linkre kattintva felteheted Tarjáni Gyulának.

Kérdések és válaszok


A sorozat korábbi cikkei:

Aludj, hogy el ne hízz!

Akik a víztől is fogynak!

A diéta keresztjén

Becsengeted a szakácsot?

Félsz a nagy izmoktól?

Érezz rá, mi a jó neked!

Megfeszülve nem megy

Mérlegen a tudat

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra