Átverhettek, ha ilyen táplálékkiegészítőt vettél

GettyImages-1068349744
Olvasási idő kb. 2 perc

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indítottak versenyfelügyeleti eljárást két olyan cég ellen, melyek táplálék-kiegészítőket forgalmaznak.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Natur Tanya Hungary Kft.-vel és a Naturweb Kft.-vel szemben. A hivatal gyanúja szerint a vállalkozások több, a weboldalaikon reklámozott termékkategória esetében is megtévesztik a fogyasztókat az egészségre, betegségek megelőzésére, illetve gyógyítására vonatkozó állításokkal, írja az Economx.

Átverhették a vásárlókat ezekkel a termékekkel

Ezek a vállalkozások már több mint két éve, 2022. január 1-jétől az étrend-kiegészítőket, élelmiszereket, kozmetikai termékeket, valamint orvostechnikai eszközöket olyan egészségre vonatkozó állításokkal népszerűsítették, amelyek megalapozottságát valószínűleg nem tudják igazolni. A GVH észlelése szerint továbbá tiltott vagy valótlan gyógyhatás állításokat is használtak. Ezek mellett a vállalkozások kereskedelmi gyakorlata az állítások közzétételével 2022. január 1-től valószínűleg nem felelt meg a szakmai gondosság elvárásainak.

Átverhették egyes táplálékkiegészítőkkel a vásárlókat
Átverhették egyes táplálékkiegészítőkkel a vásárlókatMensent Photography / Getty Images Hungary

A GVH azonban figyelmeztet: a versenyfelügyeleti eljárás megindulása még nem jelenti azt, hogy a vállalkozások el is követték a jogsértéseket; ezeket majd csak a tények tisztázásával tudják bizonyítani. Az eljárás lebonyolítására egyébként három hónap áll rendelkezésre, amely indokolt esetben még két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek