Itt az első komoly árvízvédelmi intézkedés Budapesten: ide már nem mehetsz be

MG 5343
Olvasási idő kb. 3 perc

A BME K épületét kellett árvízvédelmi intézkedésként lezárni.

Előreláthatólag június 11-ig nem lehet használni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K jelet viselő épületét. A lezárás tegnap délután lépett érvénybe.

A BME honlapján olvashatnak arról a hallgatók, hogy az egyetemi életre is kihat a Duna áradása.

„A Fővárosi Csatornázási Művek intézkedése miatt szükségessé vált lezárás oka a Duna magas vízállása, illetve annak a csatornarendszerre gyakorolt hatása. 

A Műegyetem rakparton található épület lezárása várhatóan a folyó hétvégére várt apadása után, jövő hét kedden szűnhet meg.

Az egyetem többi épülete nem érintett az intézkedésben” – áll az oldalon.

Sorra jönnek majd az árvízvédelmi intézkedések
Sorra jönnek majd az árvízvédelmi intézkedésekNémeth Kata / Index

A szorgalmi időszaknak már vége a tavaszi szemeszterben, jelenleg a vizsgaidőszak zajlik. Azokat a számonkéréseket, amelyeket érint az intézkedés, más épületekben szervezik át. Minderről a hallgatókat a Neptun rendszerben is tájékoztatja az egyetem.

Ma jönnek a további árvízi intézkedések

Budapestnél ma délben 595 centiméteres vízállást mértek a Dunán. A következőkben a BME intézkedésénél komolyabb változásokra is számíthatnak a budapestiek. A Budapest Közút szerint az alsó rakpartokon már életbe lépett a megállási tilalom. Azokat a járműveket, amelyek a megállási tilalom ellenére a rakparton maradnak, elszállítják.

A közúti forgalom elől várhatóan este 8 órától zárják le a rakpartokat.

A fővárosban 670 centis tetőzésre számítanak, ahogyan arról a Dívány korábban írt. Tartós árhullámra számítanak a szakemberek, amely bár lakóépületeket nem veszélyeztet, üdülőövezetben felhúzott házakat viszont igen. Több Duna menti településen már most strandokat, játszótereket önt el a folyó. A Duna áradása Németországban is nagyon nagy problémákat jelent.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek