Különleges nap a mai: ajándékot varázsolhatsz a fa alá

GettyImages-877027272

Ma van az adományozás napja. A Ments Életet Közhasznú Alapítvány az elmúlt 2 évben gyűjtést szervezett, hogy azoknak a súlyos betegségből gyógyuló gyerekeknek és testvéreiknek is kerüljön ajándék a karácsonyfája alá, akik rosszabb anyagi körülmények között élnek.

A tavalyi év során már közel 100 gyermeknek sikerült LEGO játékot küldenie az alapítványnak. Céljuk, hogy idén ezt a számot meghaladják, ezért kérik, hogy aki teheti, adományával segítsen mosolyt varázsolni a kis hősök arcára.

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány immár 12 éve segíti a súlyos, életet veszélyeztető – jellemzően daganatos, CF-es és SMA-s – betegségben szenvedő vagy ezekből gyógyuló gyermekeket és családjaikat. A „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” program keretei közt a kis betegek titkos vágyait, kívánságait teljesítik. Már több mint 700 álmot sikerült valóra váltaniuk, az „Álomiskola” projekt pedig a társadalomba történő visszailleszkedést segíti elő különböző fejlesztő tevékenységek, többek közt gyógytorna, terápiás kezelések, sportolás, nyelvtanulás, logopédus finanszírozásával.

A leginkább rászoruló családok napi gondjait is igyekszünk enyhíteni az »Álomkommandó« programunk segítségével, ez tűzifavásárlást, sterilszoba-kialakítást, tartósélelmiszer-vásárlást, elromlott háztartási eszközök pótlását jelenti például.

Emellett rendszeresen szervezünk nyaralásokat, kirándulásokat, sport- és kulturális programokat. Idén már külföldre is eljutottunk. Montenegróba utaztunk egy négynapos kirándulásra. A magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzésére vittünk olyan súlyos betegségből gyógyuló gyerekeket, akik még soha nem látták a tengert” – árulta el az alapítvány képviselője.

Az ajándékvarázslás szebbé teszi a beteg gyermekek ünnepét
Az ajándékvarázslás szebbé teszi a beteg gyermekek ünnepétHMVart / Getty Images Hungary

Ma, az adományozás napján, az alapítvány a tavalyi akció sikerén felbuzdulva ismét elindítja a „Varázsolj ajándékot a karácsonyfa alá!” kampányt. Az ismert gazdasági nehézségek fokozottan érintik a súlyos, életet veszélyeztető betegségből gyógyuló gyermekek családjait. Most arra kérik az embereket, hogy segítsenek ajándékot varázsolni a karácsonyfa alá azon rászoruló családok részére, akik idén nem tudnák teljesíteni a kis betegek kívánságait. 

Aki lehetőségeihez képest adományozni tud, az abban segít, hogy 24-én este minden beteg gyermek elfelejtse néhány pillanatra a gondokat, a szenvedést, és örömkönnyektől csillogó szemmel bonthassa ki az ajándékait.

Így lehet varázsolni

Utalással: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005

Bankkártyával az alapítvány honlapján keresztül: https://mentseletet.hu/igy-segithetsz/penzadomany/

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra