Vettél pályamatricát? Ellophatták az adataidat

GettyImages-1455658894
Olvasási idő kb. 1 perc

Rendkívüli adatlopásra hívta fel a figyelmet az egyik vezető autópálya-matrica szolgáltató. A te adataid is veszélyben lehetnek.

Összesen 26 milliárd rekordnyi, 12 terrabájtnyi információnak megfelelő adatot szivárogtathattak ki tőlük a kiberbűnözők – állítja a VoxPay autópálya-matrica szolgáltató a Cybernews-ra hivatkozva.

A te adataid is ellophatták

Amint azt az Economx.hu is megírta, a csalásban feltehetően a vállalat nevével is visszaéltek, miután észlelték, hogy a csalók a nevükben küldenek kedvezményes matricaajánlatokat. Az autópálya-matrica szolgáltató viszont az állítja, hogy

soha semmilyen formában nem küld és nem is küldött ilyen üzeneteket.

A cég arról tájékoztatott, hogy az e-matricák mindig fixen megszabott hatósági áron kaphatók, ám ha valaki online vásárol, ezen felül kényelmi díjat is felszámíthatnak.

Magyarok adatait is ellophatták autópálya-matricás trükkbe rejtve
Magyarok adatait is ellophatták autópálya-matricás trükkbe rejtverbkomar / Getty Images Hungary

A VoxPay felhívta arra is a figyelmet, hogy ügyfelei elérhetőségét és személyes adatait sem kéri el soha, valamint azt is hozzátették, hogy a vásárlás hivatalos forrását mindig ellenőrizzük.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek