18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A női orgazmus 7 útja – Dr. Hevesi Krisztina magyarázza el, hányféleképp élveznek a nők

Az elmúlt néhány évben meglehetősen sokszor írtunk a női orgazmusról, és bízunk benne, hogy – ha nem is ettől, de ezzel párhuzamosan – a női öröm egyre kevésbé hiánycikk. Volt szó az orgazmushoz legbiztosabban elvezető pózokról, arról, mennyi időre van szükség a csúcs eléréséhez és arról is, hogy tulajdonképpen minden orgazmus csiklóorgazmus, vagyis az örömérzetben valamilyen módon mindig része van ennek a szervnek.

Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus YouTube-csatornája azonban még mindig tartogat érdekességeket. A Szexkluzív címmel futó videósorozat rövid, néhány tízperces epizódjai egy-egy érdekes kérdést (akár nézők által beküldötteket) dolgoznak fel, a felvetésekre pedig a szakember igyekszik a lehető legközérthetőbb választ adni, tabuk és előítéletek nélkül. Lássuk, mit tudhatunk meg tőle a női orgazmus lehetséges típusaival kapcsolatban!

A szexuálpszichológus más előadásaiban, írásaiban is többször említi a tantrát és a tantrikus szexet. A tantra eredetileg egy keleti vallásfilozófiai irányzat, amit a nyugati világban részben vallásos tartalma nélkül, csak egyes elemeiben gyakorolnak: a tantrikus szex egyes irányelvei például az irányzathoz kapcsolódó ezoterikus megközelítésű anatómiát követik. Hevesi Krisztina a női orgazmus típusait is a tantra tanításaira alapozva sorolja fel, a felsorolás mellett pedig azzal kapcsolatban is gyakorlati tanácsokat ad, hogy hogyan érhető el az adott orgazmustípus.

Nem minden orgazmus mindenkié

Mielőtt belevágnánk a részletekbe, érdemes elmondani, hogy bár a videóban felsorolt orgazmustípusok valóban léteznek, és tényleg vannak nők, akik képesek ezek átélésére, korántsem várható el mindenkitől, hogy ilyen változatos módokon legyen képes eljutni a csúcsig. Míg a csikló közvetlen ingerlésével a nők mintegy 95 százaléka képes elélvezni, vannak olyan orgazmusmódok, amik csak 30, 20, vagy akár csak néhány százalékuknál kiválthatók.

Épp ezért érdemes fenntartásokkal kezelni, és inkább érdekességként, vagy maximum izgalmas lehetőségként tekinteni az itt felsoroltakra. Az orgazmus különböző típusaiból pláne semmiképp sem helyes elvárásokat kreálni, hiszen még egyszer: ezek egy részére a nőknek csak igen kis százaléka képes, és sokan egyáltalán nem is vágynak egyik vagy másik típusra. Ha így van, partnereiknek azt javasoljuk, maradjanak a hosszú idő óta bevált csiklóingerlésnél, mert azért annál jobbat még mindig nem találtak ki. 

Orgazmustípusok

1. A jó öreg csiklóorgazmus

A csikló a női nemi szervek legérzékenyebb része, tulajdonképpen a pénisznek feleltethető meg, tele van idegvégződésekkel, ezért a csikló ingerlésével előidézett orgazmus nagyon intenzív, gyors, és a férfiak orgazmusához hasonlóan kevésbé szabályozható, egy ponton túl már nem megállítható. Ahogy a bevezetőben is említettük, sokszor írtunk már róla, és arról is, hogyan lehet kézzel, szájjal vagy  direkt egy erre „fejlesztett” pózzal izgatni. Szexuálpszichológusok, párkapcsolati tanácsadók és terapeuták egyaránt azt javasolják, hogy a csikló ingerlése legyen rutin minden egyes együttlétkor. 

2. G-pont-orgazmus

A G-pontot először a múlt század ötvenes éveiben írták le, mégpedig a hüvely bemenetétől számított mintegy 2,5 centiméterre, a köldök felőli oldalon elhelyezkedő kidudorodásként. Vannak, akik kétségbe vonják a létezését, mások szerint mindössze a csikló testbe nyúló részének ingerlése történik a G-ponton keresztül, akik viszont arról számolnak be, hogy átéltek már G-pontos orgazmust, nagyon különleges érzésnek írják le, és fütyülnek rá, mások vajon hisznek-e benne, vagy sem. 

Az élményt egyrészt erőteljesebbnek írják le, másrészt pedig állítólag kapcsolódik hozzá egy érdekes, kissé a hólyaghurutkor tapasztalthoz hasonló húzó érzés is – vélhetően egyébként a hólyag közelsége miatt. Mások, hasonló okból, az erős vizelési inger élményével is összekötik, megint mások pedig a G-pont stimulálása kapcsán squirtelésről is beszámolnak. A szakértő szerint mindenesetre körkörös, enyhe nyomást kifejtő ingerlésre van szükség, hogy az erre fogékony nők ezen a módon is örömhöz tudjanak jutni, emellett sokszor javasolják a speciálisan ennek a területnek az izgatására kifejlesztett vibrátorokat is.

3. Méhnyaki orgazmus

Ennél az orgazmustípusnál az örömérzet központja a méhnyaki terület. Ahhoz, hogy ilyen örömérzet kialakuljon, a szakértő szerint kulcsfontosságú a partnerek összeillése, mert nem elég hosszú pénisz esetén nincs megfelelő ingerlés, túl nagy méret esetében pedig a méhnyak fájdalmas ostroma következik be, ami inkább kellemetlen, mint izgató. Ez az örömérzet is más kicsit, mint a közvetlenül a csikló ingerlésével kiváltott (még ha közvetve itt is arról van szó), az orgazmushoz kapcsolódó izom-összehúzódások mélyebbek lehetnek.

Ahhoz, hogy ezt az orgazmustípust is megtapasztalhassuk, az olyan pózokat érdemes előnyben részesíteni, ahol a nő van felül (például lovaglópóz), mert így ő szabályozhatja a behatolás mértékét és ezzel együtt a terület ingerlését. 

4. Hüvelybemeneti (hüvelyi) orgazmus

Azoknak a nőknek a száma, akik csak a behatolásos szextől el tudnak élvezni, elég csekély, ugyanakkor kétségkívül vannak, akiket egészen a csúcsig tud repíteni a hüvelybemenet idegekkel átszőtt területének ingerlése. Ez a terület egyébként szintén a csikló nyúlványainak köszönhetően ilyen érzékeny, és ingerlésében kulcsszerepe lehet a hüvelyfal tónusosságának. Ha a hüvely kellően rá tud szorulni a partner péniszére, a stimuláció és ezzel az orgazmus is jóval erősebb lehet, ráadásul a partner számára is nagyobb így az örömérzet. A sokat emlegetett Kegel-gyakorlatok nagy segítségünkre lehetnek, ha altesti izmainkat szeretnénk erősíteni és közelebb kerülnénk a hüvelyi (valójában hüvelybemeneti) orgazmushoz. Így érdemes nekilátni az edzésnek: 

5. Anális orgazmus

Az anális szex meglehetősen megosztó téma, vannak – férfiak és nők is –, akik rajongják, mások inkább ódzkodnak tőle. A férfiak anális orgazmusában az ilyenkor erőteljesen ingerelt prosztatának lehet kiemelkedő szerepe, a nők esetében (akiknek egy kisebb százaléka valóban beszámol anális orgazmusról) ennek híján némiképp rejtélyes, mi okozza a felhőtlen boldogságot. Mivel viszont az anális terület is gazdag idegvégződésekben, ha az anális behatolást a csikló ingerlése is kíséri, tulajdonképpen nincs csodálnivaló az örömérzeten sem.

6. Vizeléshez kapcsolódó (uretrális) orgazmus

A nők egy kis százaléka orgazmust tud átélni pisilés kapcsán is, egészen pontosan fogalmazva az ő esetükben a vizelet elengedése okoz – közvetve – orgazmust. Ha nem is orgazmusközeli állapotról, de a hosszú ideig visszatartott vizelés közbeni jóleső, enyhe izomremegéssel, akár néhány izom-összehúzódással járó megkönnyebbülésről a nőknek már egy nagyobb része beszámol. Ez önmagában is jóleső megkönnyebbüléssel tölt el, az összehúzódás viszont – a nők egy részénél – a csikló a testbe nyúló szárait képes ingerelni és ezzel akár orgazmust is képes kiváltani. 

7. Mellorgazmus

Megint csak nem mindenki olyan szerencsés, hogy mellbimbói ingerlésétől orgazmushoz jusson, arról viszont, hogy ennek a testrésznek az ingerlése nagyon kellemes élményt nyújt, sokan beszámolnak. Ez a testrész egyébként nemcsak a nők, de a férfiak esetében is erogén zóna lehet, így érdemes vele foglalkozni. De csak vigyázva. A terület érzékenysége miatt az óvatos ingerlés, csókolgatás, simogatás valóban kellemes, a túlingerlés viszont nem vezet jóra.

Hogy merre tovább most, amikor kiderült, hogy a nők ennyiféle orgazmusra képesek? Valóban érdekes, sőt izgalmas információk ezek, de a szexuálpszichológus és mi is emlékeztetni szeretnénk, hogy ezekben az esetekben is legtöbbször a csikló ingerlése történik, vagyis ez a szerv a női öröm kapcsán továbbra is megkerülhetetlen. Az viszont, hogy ez az ingerlés a test különböző részein keresztül mennyire más és más élményt tud okozni, üdítő izgalmasság, amivel otthon is érdemes lehet kísérletezni. Hátha.

És te átélted már ezek valamelyikét?

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra