18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kézzel is csodákat lehet művelni. Igen, ez a cikk a szexről szól

Mindent tudsz a női örömről? Fontos számodra, hogy ne csak te, de partnered is jól érezze magát az ágyban? A nőiorgazmus-biztos pózok és az orális szex szakértője vagy? Nagyon jó, ha így van. Van azonban a szexnek egy olyan területe, amit talán te is elhanyagoltál, és amiben még rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik, ha magadnak és a partnerednek is szeretnél örömet szerezni.

Magyarul nincs igazán jó szó rá: jobb híján nevezzük manuális szexnek azt, amikor a partneredet kifejezetten a kezed, az ujjaid segítségével izgatod. Nem a – remélhetőleg kiadós és rendszeres – előjátékra gondolunk, hanem arra, amikor a simogatás, dörzsölés és az ujjazás az együttlét alfája és ómegája. Könnyen lehet, hogy utoljára gimnazista korodban történt olyan, hogy „csak” ennyi volt közted és a csajod között, és az sem egyedi, ha eleve tinédzsereknek való elfoglaltságként tartottad számon ezt az élvezetes elfoglaltságot. Pedig nem csak kamaszok imádják. A felnőtt nők (és persze a férfiak) jelentős része is szereti, ha jól nyúlnak hozzá odalenn.

Nehéz megmondani, mitől olyan izgalmas, ha másvalaki érinti meg ott az embert, és hogy miért olyan, mintha tilosban járnánk.

Mitől olyan jó?

Akár nőként, akár férfiként rajongunk azért, ha hozzánk nyúl a partnerünk, izgatónak találhatjuk, hogy neki adjuk a kontrollt örömünk és orgazmusunk felett. Változatosabb lehet, mint az orális szex, mert ujjainkat jobban tudjuk irányítani, mint a nyelvünket, így többféle ingert tudunk nyújtani/kapni velük, ráadásul a pózok is sokfélék lehetnek. Izgalmas az is, hogy partnerünk egészen másképp nyúl hozzánk, mint ahogyan mi szoktunk. Mivel a legtöbbet saját kezünkkel érünk itt magunkhoz, a rapid örömszerzésre rutinjaink vannak, partnerünk viszont lehet, hogy egészen más technikákat is kipróbál. Felvillanyozó az is, hogy efféle örömnek akár gyorsan, akár félnyilvánosan is lehet hódolni – nem csoda, hogy olyan sokan szeretik.

Ha te is a Reese arcán látható mosolyt szeretnéd a barátnőd arcán látni, de megkopott a kamaszévek rutinja, az alábbi néhány dologra figyelj, amikor hozzányúlsz. 

Ne ronts ajtóstul a házba!

Ha a szexről főleg pornófilmekből tájékozódsz, és ott futsz bele ilyen tematikájú jelenetbe, illetve ha a jelenet szereplőihez hasonlóan egy kétperces hullámvasútmenet alatt szeretnétek elrendezni a dolgot, könnyen azt hiheted, hogy a csikló heves és azonnali dörzsölésénél és a minél több ujjal való intenzív izgatásnál nincs jobb. Ez is működhet, ha mindketten nagyon piszkos hangulatban vagytok, de alapvetően jobb, ha nem erre alapozod a technikádat. Ha van időtök, engedd magadat és a partneredet is belelazulni a helyzetbe, hogy átadhassa neked az irányítást. Most ne előjátékként gondolj a simogatásra és a kézzel való ingerlésre. Ez most a főfogás legyen, és csak akkor kerüljön rá sor, ha már hangulatba jöttetek. Egészen más (és nem kevésbé izgalmas) érzés partnerednek, ha bugyin keresztül simogatod például, így kezdjetek ezzel, mielőtt közvetlen lesz a bőrkontakt!

Szentelj figyelmet minden részletnek!

Megint csak: nem kell, hogy rögtön a csikló, a G- vagy az A-pont legyen a fókuszban. Ha nem is ilyen azonnal örömet okozó területek, de szintén érzékenyen és jól reagálnak a simogatásra például a nagyajkak, illetve a hüvelybemenet is. Lehet, hogy partnerednek nagyon jólesik, ha a szeméremdombját simogatod vagy nyomogatod, és van az izgalomnak egy olyan szintje is, amikor akár a belső comb területe is szuperérzékennyé válik. Miközben egyik kezeddel a legforróbb helyeken matatsz, a másikkal a fenekét, a combját vagy a mellét is elérheted. Tégy belátásod szerint!

Marad egy szabad kezed
Marad egy szabad kezedKatarzynaBialasiewicz / Getty Images Hungary

Figyelj, és reagálj jól

Minden nő más, és a csikló érzékenysége is csaknem annyiféle, ahány nő. Vannak, akik szuperérzékenyek itt, és nemcsak az orgazmust követő percekben, de már a szex elejétől nagyon könnyű túlingerelni a csiklójukat. Ha tudod a partneredről, hogy ennyire ki van hegyezve, óvatosan nyúlj hozzá, és kerüld a direkt csiklóingerlést. Nyúlj inkább a közvetlenül felette lévő részhez, vagy kényeztesd úgy, hogy nem vetkőzik le teljesen. 

Ha viszont tudod, vagy szex közben kiderül, hogy szereti, ha kicsit erősebben nyúlnak hozzá, nyugodtan jöhet a képernyőről ismerős dörzsölés is. Akármelyiket is választod, figyeld a jelzéseit, hogy tudj változtatni, ha nem jól mérted fel az igényeket!

Ne told túl

Ha kellően izgalomba jött a partnered, tovább is léphettek, és jöhet a „behatolásos” rész. Szintén felnőttfilmes klisé, hogy minél több ujj (és egyébként is, minél nagyobb méret), annál jobb. Ez nincs feltétlenül így. Nem kizárt persze, hogy partnered él-hal azért, hogy a lehető legintenzívebben dolgozz az ügyén, de ha nem rendszeres még az örömszerzésnek ez a formája, először inkább egy vagy két ujjadat használd a behatolásnál. És hogy mit csinálj velük? A ritmusos vagy éppen váltott tempójú ki-be mozgatástól a G- vagy A-pontok célzott ingerléséig minden szóba jöhet, ami jólesik a partnerednek és amit te is izgalmasnak találsz. 

Keverj

Attól, hogy már nem csak kívül ólálkodsz, még nem kell megfeledkezned a többi testrészről sem, sőt ha igazán jót akarsz a partnerednek, egyszerre több helyen is kényezteted. Nem fog panaszkodni, ha nem tudja eldönteni, hogy hüvelyi orgazmusa volt csiklóörömmel keverve vagy fordítva. 

Így
Ígycipella / Getty Images Hungary

Síkosíts

Ha türelmes voltál, és partnered is úgy lelkesedik a manualitásért, mint a nők jelentős része, akkor nem lesz gond a nedvesedéssel. De ha kicsit is úgy érzed, hogy nem mennek olyan flottul a dolgok, nyugodtan vess be valamilyen síkosítót. Nemcsak ujjaid ki-be mozgatásához jönnek jól ezek, hanem élvezetesebbé teszik partnered számára azt is, amikor kívülről simogatod. Ha a szexbe valamilyen játékszert is bevontok, ügyeljetek rá, hogy a síkosító vizes bázisú legyen, másképp kárt tehet a matériában. Ha viszont ránk hallgatsz, hagyod most az extrákat, és inkább arra csodálkoztok rá együtt, mekkora örömet tudsz okozni a puszta kezeddel. Ki van ez találva.

Ne csak abból indulj ki, ő hogyan nyúl magához

Indulj ki először inkább magadból. Amikor te maszturbálsz, bizonyára megvannak azok a fogások, mozdulatok, amikkel nagyon rövid idő alatt a csúcsra tudod juttatni magad. De biztosan észrevetted azt is, hogy ezek a mozdulatok már nem mindig működnek ugyanúgy, ha a partnered kezében vagy. Egyesek sokkal izgatóbbak (mondjuk, akár csak az, ahogy megérint), mások inkább kényelmetlenek lehetnek: ebben mindig neked lesz a nagyobb rutinod. 

Ez a nőknél sincs másképp: vannak olyan mozdulatok, amik magánzóként nagyon izgalmasak, de egyáltalán nem esnek jól, ha más csinálja őket. Így ahelyett, hogy lemásolnád, mit csinál ő magával, keresd meg azt, amivel te a legnagyobb örömet tudod neki szerezni, és figyelj, kérdezz, reagálj az ő reakcióira.

Kommunikáció

Akármiről is van szó a szexben, a jó kommunikáció alapvető fontosságú szex előtt, alatt és közben is. Még azelőtt beszéljetek arról, mi esik jól, mielőtt belefogtok, szex közben pedig külön izgalmas, ha kommentáljátok az eseményeket. Amikor pedig vége, érdemes megbeszélni, hogy minden jó volt-e úgy, ahogy. A szex ez izgalmas válfajának (újra)tanulásával színesebbé és izgalmasabbá tehetitek az együtt töltött perceket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra