A légdiéta az új önsanyargató hóbort

A francia módszer szerint vizet és levest szabad fogyasztani, de más ételek kerülendők. Bármit meg lehet főzni, a fogásokat tálalás után az evőeszközre helyezve a szájhoz lehet emelni, de enni egy falatot sem szabad.

A francia nők L'Air Foodingnak nevezik azt a táplálkozási anomáliát, amelynek során az enni nem szándékozó nő gondosan megfőzi az ételt, majd megterít, asztalhoz ül, de tálalás után nem vesz magához semmit. A különös szertartás elterjedéséért a Dolce&Gabbana 2010-es, olasz neorealista stílusban készült kampányát hibáztatják. A fotósorozatban szereplő Madonna egy csipketerítős asztalnál ételt készít, majd úgy tesz, mintha enne egy tál spagettit.

Az ételek látványa laktat

A légdiéta során nem sokkal több tápanyag jut a diétázó szervezetébe, mintha fényevéssel próbálná fenntartani magát, az önsanyargatás mindkét módjának kialakult szabályai vannak. A légevészet lehetővé teszi a víz és a leves fogyasztását, de más ételek kerülendők. Bármit meg lehet főzni, a fogásokat tálalás után az evőeszközre helyezve a szájhoz lehet emelni, de megenni nem szabad. A breathariánusok szerint a főzés és az evés imitálása segít abban, hogy könnyebb legyen megállni az evést, az ételek illatával és látványával telnek el a követők.

madonna550

Mielőtt azonban szándékunkon kívül híveket toboroznánk az önkínzásnak ehhez a kreatív módjához, ajánljuk az anorexia nervosáról írt cikkünket, amelyben táplálkozási szakértőnk kifejti, milyen veszélyei vannak az éhezésnek.

A lelki eredetű étvágytalanság okozta betegség szempontjából különösen veszélyeztettek azok, akiknek munkája a szépséggel, a tökéletes testtel kapcsolatos, illetve azok, akik túlzottan sikerorientáltak, csak maximális teljesítményt fogadnak el maguktól. A modellek, színésznők, énekesnők, táncosok, a különféle esztétikai sportágak képviselői, tornászok, ritmikus sportgimnasztikázók, vagy akár a testépítők, műsorvezetők, a szépségiparban dolgozók is ide tartozhatnak, de említeni kell a kamaszlányokat is, akiknek testképét, könnyen befolyásolják a csontsovány, rendszerint Photoshoppal korrigált testű hírességek.

Mustra