7 kérdés, amiből kiderül, tudsz-e kommunikálni a pároddal

Szereted a párod? És hogyan fejezed ki? És ha konfliktusotok van, azzal mit szoktatok kezdeni? Na, és mi a helyzet az agresszióval? Az megjelenik a kapcsolatban?

Ezekre a kérdésekre könnyű válaszolni. Elméletben. Mindannyiunk fejében léteznek ugyanis elképzelések arról, hogyan működik a kommunikáció a kapcsolatban, hogy kell kifejezni a szeretetet, hogyan kell támogatni a másikat, hogyan kell kezelni a konfliktusainkat, meg úgy egyáltalán hogyan kell hozzászólni a másikhoz a mindennapokban. Ezek a minták a legtöbbször nem tudatosak, olyan természetesen fakadnak belőlünk, hogy meg vagyunk róla győződve: mindenki más ugyanígy gondolkozik. Ez azonban koránt sincs így. Mintáink éppen ezért sokszor nem segítik, inkább nehezítik a párkapcsolatunkat.

Érdemes tehát szintet lépni, és tudatosan is végiggondolni, hogy is kezeled te és hogyan kezeli ő ezeket a helyzeteket. És ha elég bátor vagy és mersz őszinte lenni magadhoz, még azokra a területekre is rábukkanhatsz, amikben van hova fejlődni a kapcsolatotokban. 

Hogyan beszélj úgy, hogy a párod is megértse...

Úgy érzed, nem ért meg a párod? Hiába igyekeztek, nem sikerül megoldani a konfliktusokat? Nem vagy egyedül. A baj azonban nem veled van, de nem is a partnereddel, sokkal inkább azzal, ahogy kommunikáltok egymással. A legtöbb párkapcsolati konfliktus és probléma abból adódik, hogy hiába halljuk a szavakat, tapasztaljuk a tetteket, egyszerűen nem értjük, hogy mit akar üzenni a másik. Sőt. Nemcsak nem értjük, de félre is értjük egymást.

Ennek azonban nem kell így lennie.

November végén négyórás interaktív tréninget tartunk, ahol megismerkedsz a tipikus párkapcsolati csapdahelyzetekkel, és megtanulod, hogyan lehet elkerülni azokat. Kiscsoportban dolgozunk, két tapasztalt pszichológus, Kuna-Várhelyi Gábor és Sákovics Diana vezetésével.

Jegyeket itt vásárolhatsz.

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek