Cipő nélkül dobott ki egy hajléktalant a Burger King biztonsági őre

Csepregi János megdöbbentő történetet tett közzé a reflektor.blogon: egy hajléktalan nő a hétvégi rekord hidegben ételmaradékért tért be a Blahán lévő Burger Kingbe. Miután a szerző neki adta ételének utolsó falatjait, a gyorsétterem dolgozója távozásra szólította fel az utcán élő hölgyet.  

A történet azonban itt nem ért véget: a nő visszatért, majd lehúzta a cipőit, hogy megmelegítse azokat a főtőtestnél. Ekkor egy másik dolgozó és a biztonsági őr kizavarta a hajléktalan nőt az utcára. Mezítláb.

GettyImages-462007608
Matt Cardy / Getty Images Hungary

„Már az akció közben is szóltam nekik, hogy ez így nagyon nincs jól, a cipő itt maradt, a nőn pedig csak zokni van, de nem válaszoltak. Miután becsukódott az ajtó, ismét jeleztem, hogy a cipő bent, a gazdája pedig kint a fagyban. Mire a tálcás srác csak annyit mondott mosolyogva, az már nem a mi dolgunk”.

A szerző ezután elindult a cipővel, hogy megtalálja annak tulajdonosát, de nem járt sikerrel. Ennek ellenére már útközben akadt rá igény más rászorulótól. Az ügyben megkerestük a Burger Kinget is, válaszukkal a cikket frissíteni fogjuk. 

Frissítés: A Burger King a következő nyilatkozatot küldte el szerkesztőségünknek az esettel kapcsolatban: 

"Először is nagyon sajnáljuk a történteket. Természetesen az eset kivizsgálásra került, az étterem vezetőjével beszéltünk és a videó felvételt is felülvizsgáltuk. A biztonsági őr 5-6 méteres távolságból kérte a hölgyet, hogy távozzon az étteremből. Nem látta, hogy a hölgy a cipője nélkül távozik. Ez csak körülbelül egy perc után derült ki mikor az Önök (a Reflektor Blog- a szerk.) munkatársa jelezte ezt. Sajnos addigra a hölgy már messze járt az étteremtől. Így az őr az étterem elé helyezte a hölgy cipőjét.  Tájékoztatnánk az érdeklődőket, hogy a hölgy azóta már járt nálunk a mai nap folyamán.

A Burger King étteremlánc magyarországi éttermeinek személyzete a további extrém hideg napokban tájékoztatást fog adni a legközelebbi melegedők elérhetőségéről, hogy ezzel is segítsünk a rászorulókon. A cégek társadalmi felelősségvállalását fontosnak tartjuk. Éppen ezért a Burger King támogatja az Egy szív a gyermekekért alapítványt, mely a beteg gyermekek külföldön történő gyógykezelésének pénzügyi hátterének kialakításában segít. Ezen túl támogatói vagyunk a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Vöröskeresztnek is" -írták közleményükben. 

Hogyan segítsünk?

Például kabátajándékozással. Akinek a munkahelyén vagy otthon akad egy felesleges fogasa, az helyezze el közterületen, nagyobb, forgalmas tereken, aluljárókban, és mellékelje az alábbi szöveget egy táblácskán: „Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!” . De segíthetünk takaróosztással is. Az AdjMeleget! Program keretén belül a Magnet Bank fiókjaikból bárki szabadon elviheti és odaadhatja a hajléktalanoknak az ingyenes, izolációs fóliából készült takarókat. Mindenesetre aki utcán fekvő hajléktalant lát, főleg takaró nélkül, azonnal értesítse a Menhely Alapítvány diszpécser-szolgálatát. Budapesten a +36 1 338 41 86 telefonszámon. Ha pedig úgy látja, hogy egészségügyi vészhelyzet van, akkor a 112-es segélykérő telefonszámot hívja!

Oszd meg másokkal is!
Mustra