Egy nagyon jó indok, hogy miért ne legyen a mérlegelés megszállottja

A fogyást legjobban úgy lehet követni, ha folyton a mérlegre állunk, és nézzük, hogyan mutat egyre kevesebbet az eszköz, ugye? Hát, ha tényleg szép és formás testre vágyik, akkor a kilók számánál sokkal fontosabb, hogy milyen a testünkben a zsír és az izom aránya. Ezért csalóka a BMI számolgatása is - bizony lehet, hogy a sportolóknál ez az index magas, miközben nagyon valószínű, hogy egészségesebb és fittebb mint az, aki azonos súlyú vele, de nála kicsit mások az arányok, és nem, a vékonyság sem jelenti feltétlenül azt, hogy ne lehetnénk hájasak, és ha nem mozdul a mérleg nyelve, az lehet, hogy annak köszönhető, hogy izmosodik.

Nem hisz nekünk? Akkor nézze meg a My Sweat Life bloggerének fotóját.  Kelsey Wels az első képen 65,77 kg, a másodikon, 55,33 kg, a harmadikon pedig 63,5 kg, és a hármas fotóhoz mellékelt szövegben arra kér mindenkit, hogy szálljon le a mérlegről, és ne higgyék azt, hogy a súly a fejlődés fokmérője, és ne hagyják, hogy a kilók bárhogyan is befolyásolják az önbizalmukat. 

Persze ő sem mindig gondolta így, a terhessége előtt 59 kg volt, és utána 55 kg lett a célsúly. Ezt pár hónap alatt el is érte, most mégis 8 kilóval többet nyom. Az ok? "Végre megtanultam, hogy a fejlődés valódi fokmérője az erő, az állóképesség, az egészség és hogy mennyire érzem magam boldognak. Soha nem voltam még ennyire izmos, soha nem volt ilyen alacsony a testzsír-százalékom, soha nem voltam ilyen egészséges és soha nem éreztem magam ilyen jól a bőrömben. Ha nem intettem volna búcsút a mérlegnek olyan régen, akkor már rég feladtam volna" - írja Wells, aki azt javasolja, hogy mások tegyenek így.

Mustra