18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

12 érdekesség, amit eddig nem (biztos, hogy) tudott a csiklóról

12 érdekes tény, amit eddig nem tudott a csiklóról

Sajnos, sok férfi számára még mindig nem mond semmit a csikló neve, nem beszélve arról, hogy milyen remek dolgokat lehet vele kezdeni. De ha azt hiszi, hogy a nők mindent tudnak a klitoriszról, akkor is nagyot téved. A womenshealthmag.com összeszedett 12 meglepő tényt, amiket valószínűleg ön sem tudott a csiklóról.

Nem akkora, amekkorának látszik

A méretmánia inkább a férfiakra jellemző, a nők esetében a csiklónál a méretharc nem igazán érdekes. De azért azzal jó, ha tisztában van, hogy a klitorisz nem csak egy borsó nagyságú szerv. A vagina falán a méh felé nagyjából 3-5 centi hosszan benyúlik.

Erekció

Az erekció kifejezetten a pénisz sajátja, így a férfiak privilégiuma - vagy mégsem? Hiszen az emlősök - köztük az ember - embriói alapvetően nősténynek fejlődnek, vagyis egy női nemi szervből alakul ki a pénisz. Ez pedig azt is jelenti, hogy a barlangos testeknek, amik a merevedést teszik lehetővé, megvan a helyük a nőkben is: igen, már sejtheti, a csiklóban. Bár nem olyan látványos, de a nemi izgalom hatására vérrel telítődött klitorisz valóban megduzzad, keményebbé, kiemelkedőbbé válik.

Végül is, a hüvelyi orgazmust is a csiklójának köszönheti

Mivel most már tudja, hogy a csikló képes a „merevedésre”, és hogy nem csak borsó méretű, így át kell kicsit értékelni a hüvelyi orgazmus fogalmát. A benyúló „lába” ugyanis – akárcsak a csikló külső része maga – vérrel telítődik, vagyis szex közben ezt is éri stimuláció. Egy kellemes próbával ki is tapinthatja: amikor igazán beindul, akkor a vagina falának felső boltozatán, az első néhány centin érezheti a kiemelkedő részt. Persze mindenki más, így nem biztos, hogy ön érezni fogja a sajátját, de a próbát mindenképpen megér. De akkor már a G-pont létezése körüli vitát is eldöntöttnek vehetjük...

Nyugalmi állapotában elbújik

A csiklót nyugalmi állapotában ugyanúgy egy bőrlebeny védi, mint a pénisz makkját a fityma, és célja ugyanúgy az érzékeny szövet óvása. A fedés persze sokféle lehet, így van, akinél egyértelműen látszik, és van, akinél nem (ez egy kézitükörrel csekkolható).

Nagyon finom bánásmódot igényel

A férfiak sokszor nem értik, hogy miért is jó a nőnek, ha csak lágyan, nagyon finoman érintik a csiklót. Persze, hogy nem értik, hiszen a pénisz közel nem olyan érzékeny – még a makk sem! -, mint ez az apró terület. A csikló ugyanis nagyjából 8000 idegvégződést tartalmaz, amik kétszerese, sőt háromszorosa, mint a férfiak esetében.

Fontos az orgazmushoz

A férfiak a behatolásra helyezik a hangsúlyt, remélve, hogy képesek addig izgatni a nőt, amíg ő is eléri az orgazmust. Ám a nők többsége a klitorisz izgatása nélkül egyszerűen nem képes átélni a gyönyört. Ez a jelenség nem ritka, így ha ön is így van vele, akkor vagy beszéljen erről a partnerével, vagy vegye kezébe a dolgokat. Higgye el, ez kicsit sem kínos, sőt, sokszor kifejezetten szexi!

...akár többször is képes rá

A legirigyeltebb női képesség kétség kívül a többszörös orgazmus. Ennek oka a pénisz és a klitorisz eltérő vértartó tulajdonságában van. Míg a férfiak a kielégülés után viszonylag gyorsan lekonyulnak, addig a csikló képes a vért megtartani az orgazmus után is. ilyenkor elképzelhető extra érzékenység, de tény, hogy ez kis ár azért cserébe, hogy egy második, harmadik, vagy sokadik csúcspontot is átélhessen.

Mégse mindenki elégedett a sajátjával

Az a kényszer, hogy tökéletesen kell kinézni, lassan elérte az intim tájékokat is, de a herevasalás kismiska ahhoz képest, amikor valaki a klitoriszát szabatja kisebbre, mert úgy érzi, nem esztétikus. Ez azonban emeletes marhaság. Minden nő, így minden csikló is másképpen néz ki, de nincs se túl nagy, se túl kicsi, az örömszerzés szempontjából őedig a méret itt is ugyanúgy részletkérdés, mint a férfiaknál. Az esztétikum pedig szubjektív: az a nő, aki szeret egy férfit, szépnek látja akkor is, ha az a férfi kövér, kopasz, túl izmos, alacsony, magas, szőke, fekete, barna, stb - ugyanez igaz a férfiak nézőpontjára. Ráadásul, ha már a szeméremtestig jutnak, akkor annak esztétikai megjelenése már huszadrangú kérdés... 

A legkülönbözőbb színárnyalatai lehetnek, de tényleg!

A klitorisz színe – ahogyan a mérete sem – nem határozható meg pontosan. Az egészen halovány rózsaszíntől az egész sötétig, sőt feketésig bármi elképzelhető, így a szín tekintetében kicsit sem érdemes aggódni.

Mindvégig működik

Két olyan tulajdonsága is van a csiklónak, amiért a férfiak ölnének. Az egyik, hogy a korral nő: a menopauza környékén a klitorisz már akár 2 és félszer akkora is lehet, mint tinikorban. A másik, hogy különösebb erőfeszítés, vagy bogyók nélkül is működőképes marad akár 90 éves korban is, vagy tovább. Az ilyen korú hölgyek ugyanolyan intenzív orgazmust tudnak megélni, mint fiatal társaik.

Tanulékony!

A vibrátor egy nagyon jó találmány, hiszen megkönnyíti a nők örömszerzését, és egy kicsit segít a felszabadultság elérésében, a saját testük megismerésében. Külön jó oldala pedig, hogy a klitorisz a sok izgatástól csak még érzékenyebb, még mohóbb lesz, vagyis az elhasználás kizárva. Ugyanakkor a vibrátor mellé azért a jó öreg, egyszerű, kézzel történő maszturbálást is érdemes beiktatni, mert ha nagyon hozzászokik a vibrációhoz, akkor az, amit egy pasi nyújtani tud, már kevésnek bizonyulhat.

Fontos a edzésben tartani!

Azt már tudjuk, hogy a használattól csak érzékenyebb lesz a klitorisz, és ez nagyon jó dolog. De fontos, hogy használja is, mivel nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy a kihasználatlanság miatt sorvadásnak indul. Ilyenkor a vérellátás romlik, és a csikló összezsugorodik, és visszahúzódik, akár teljesen is. Ez az állapot a rendszeres karbantartással elkerülhető, vagyis a szex olyan a csiklónak, mint a torna a deréknak – minél többet, és minél jobban csinálja, annál biztosabb, hogy minden rendben lesz vele, és élete végéig remekül tudja majd használni!

Oszd meg másokkal is!
Mustra