Hatalmas kedvezményt kaphat, aki a Balatonnál él: ezek a feltételek

GettyImages-1085763720
Olvasási idő kb. 2 perc

Szolgálati lakást kaphatnak az állami, önkormányzati és közösségi szolgáltatóknál dolgozók a Balatonnál.

A megfelelő lakhatási lehetőségeket biztosító, új szolgálati lakásokat a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet (BKÜ) területén alakítják ki, ezeket többek között jegyzők, pedagógusok, egészségügyi és rendvédelmi dolgozók használhatják majd – adta hírül a Pénzcentrum

Mint írták, a pályázati forrás 4,5 milliárd forint, amelyből 3 milliárd a járásszékhely településeire, 1,5 milliárd pedig más településekre kerül. Emellett további 375 millió forint tartalékkeret áll rendelkezésre pályázati túligény esetén és a lakhatási program előkészítő tanulmányai számára, illetve 125 millió forintot a projekt menedzselési feladataira szánnak.

Az új szolgálati lakásokat a Balaton környékén alaítják ki
Az új szolgálati lakásokat a Balaton környékén alaítják kiI love takeing photos and i thin / Getty Images Hungary

Állandó lakosokat is idevonzanának

E fejlesztési program azoknak a közszolgáltatási dolgozóknak segít, akik a Balaton térségében a megemelkedett ingatlanárak miatt nem tudnak megfelelő lakhatást biztosítani maguknak.

Kiemelt prioritása tehát a népességmegtartó képesség fejlesztése, a képzett és aktív korú népesség elvándorlásának megállítása, valamint az állandó lakosok térségbe vonzása.

A célhoz azonban elengethetetlen a lakhatási feltételek biztosítása és javítása is, amelyhez az új szolgálati lakások is hozzájárulnak.

Ezt érdemes tudni a támogatásról

A lap szerint a támogatás vissza nem térítendő, és a pályázó települések a projekt elszámolható költségeinek 60-80 százalékát igényelhetik attól függően, hogy járásszékhelyen vagy nem járásszékhelyen lévő településről van szó. Az egy lakásra jutó maximális támogatás új építésű ingatlannál 40 millió, akkor viszont, ha már meglévő épületben alakítanák ki a lakást, 30 millió forint. Hozzátették: a támogatás minimum és maximum értéke járásszékhelyi települések esetén 50-600 millió, más esetekben pedig 20-300 millió forint.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek