Erre is jó a papírtörlő: még kávét is főzhetsz vele

GettyImages-560039729

Ha eddig azt hitted, konyhád egyetlen jolly jokere az alufólia, van egy jó hírünk: a papírtörlő használata is számtalan lehetőséget rejteget.

Valószínűleg használtad már szalvéta helyett, töröltél fel vele kiömlött innivalót, és az olajban sütött ételekről is leitattál vele zsiradékot: vannak azonban olyan felhasználási lehetőségek, amelyekkel igazán meglepő, kreatív módon vetheted be ezt a szinte minden otthonban megtalálható konyhai eszközt. Íme, a papírtörlő titkos képességei!

Papírtörlő rozsda ellen

Ha egymásba helyezve tárolod a serpenyőket, előfordulhat, hogy a nedvesen egymásra helyezett edények megrozsdásodnak. Ennek vége, ha két edény közé teszel egy lapnyi papírtörlőt is.

Csíráztathatsz is vele

Fogj egy papírtörlőt, hajtsd ketté, tegyél bele magvakat, majd spricceld be vízzel. A következő hetekben folyamatosan tartsd nedvesen a papírt: lassan csírázni kezdenek majd a magvak.

A papírtörlő használata nem korlátozódik a legtöbbünk által ismert pár trükkre!
A papírtörlő használata nem korlátozódik a legtöbbünk által ismert pár trükkre!AzmanJaka / Getty Images Hungary

Főzz vele kávét

Ha filteres kávéfőződ van, de elfogyott a papírfilter, nem kell aggódnod: ha van papírtörlő, azt is felhasználhatod erre a célra. Hajtsd oda, ahova a filtert tennéd.

Ha csak egy tölcséred és papírtörlőd van otthon, azzal is készíthetsz kávét – tedd a tölcsérbe a papírt, a kávét, majd önts rá forró vizet,

és várd ki türelmesen, míg lefolyik rajta.

Frissen tartja a zöldségeket

Ez a tipp meglepően egyszerű: a hűtőd zöldség tárolására használt rekeszét béleld ki papírtörlővel, így tedd bele a friss finomságokat! A zöldségeket úgy is frissen tarthatod vele, ha nedves papírtörlőt teszel abba a zacskóba, amiben a saláta van. Ez megfelelő páratartalmat biztosít ahhoz, hogy a zöldség ne fonnyadjon meg, de nem túl magasat, így az meg sem rothad.

A papírtörlő használata a varrógépnél is kifizetődő

Ha maradt egy kis olaj a varrógépedben, egyszerűen fogj egy szeletnyi törlőt, és varrd végig párszor. Innen is fel fogja itatni a felesleges olajat!

Az összeragadt cukor problémáját is megoldja

Ha tömbökbe állt össze a barna cukor a tartóban, semmi gond. Egy nedves papírtörlő ezt is megoldja: fedd le egy éjszakára nedves papírral a cukrot, majd másnap vedd le róla azt, és törd fel.

Tisztíts vele a szőnyeged

Zsírkréta vagy gyertyaviasz a szőnyegen? Helyezz a foltra egy papírtörlőt, majd vasalódat a legalacsonyabb fokozatra állítva húzd végig néhányszor fölötte. A törlő fel fogja szívni a foltot okozó anyagot.

Most már ismered a papírtörlő rejtett képességeit, mi lenne, ha az alufóliáról is olvasnál?

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra