Fagyiszínek és idénygyümölcsök: így dekoráld nyári hangulatúra otthonod!

GettyImages-1344110340

Sokan vagyunk, akik szeretjük, ha az adott évszak hangulatát otthonunk berendezése is tükrözi: így van ez a nyárral is. Az évszak lakberendezési trendjeit te is a nappalidba varázsolhatod, ehhez adunk most néhány tippet!

Egy virágcsokor az asztalra, néhány kagyló egy tálba… ha a te lakberendezési ötleteid tára is véget ér itt, érdemes profitól tanácsot kérni. Mi is ezt tettük: Hipszki Nóra lakberendező, a HIPNO Design alapítója lát el bennünket praktikus tanácsokkal arról, mit tegyünk, ha nyáriasabbá szeretnénk varázsolni otthonunkat.

Fagyiszínek képviselik a nyár hangulatát

Ha nem nagy ívű felújításról, falak átfestéséről van szó, akkor leginkább a textilekhez érdemes nyúlni Nóra szerint.

„Díszpárna, asztalterítő, függönydekorcsík és egyéb textilek azok, amik bár nem kerülnek sokba, de sokat jelentenek a szoba hangulatának felfrissítésében. Az idei nyár színei a fagyiszínek, de nem a pasztelles árnyalatok, hanem a mélyebb, teltebb változatok” – árulta el Nóra.

Sárga, zöld, kék, lila, korall szerepel a nyár palettáján, de az úgynevezett beach vonal is trendi idén.

Ez a fehér és a kék kettősének segítségével idézi fel a hatalmas, habzó víztömegeket a nappalidban.

A lakberendezés illatokkal is segítheti a nyári hangulat kialakítását
A lakberendezés illatokkal is segítheti a nyári hangulat kialakításátCatherine Falls Commercial / Getty Images Hungary

Gyümölcsök a lakberendezésben

A megfelelően kiválasztott színek után a különböző minták tudnak még nyárias hangulatot vinni egy lakásba: ezeket az asztaldekorban, egy-két kiegészítőben tudjuk érvényesíteni a lakberendező szerint.

„A menta vagy a citrom divatosak, a bogyós gyümölcsök kevésbé, a trópusi vonal pedig idén egy kicsit háttérbe szorult”

– mondja Nóra, aki szerint nem érdemes megfeledkezni a nyár virágáról, a hortenziáról sem, ami friss, üde pompájával tudja otthonod nyáriasan frissé varázsolni.

Otthonodat mindezen túl illatokkal is öltöztetheted: nagyon népszerűvé váltak a különböző diffúzorok, amelyekkel illóolajokat porlaszthatunk. A menta, a citrusfélék, a citromfű nagyon illenek ehhez az évszakhoz Hipszki Nóra véleménye szerint: ezek segítségével nemcsak szemünk, hanem orrunk számára is egyértelművé válik, hogy milyen évszakban járunk.

Kinn a fények fokozzák a hangulatot
Kinn a fények fokozzák a hangulatotSouth_agency / Getty Images Hungary

Így dekoráld az erkélyed

Azok a szerencsések, akiknek erkélye, terasza is van, erre a kisebb-nagyobb területre is becsempészhetik az évszak lendületét.

„A kültéri világítás mindig jó hangulatot ad, és a kisebb-nagyobb növények is természetközelibb környezetet teremtenek. Kültéri díszpárnákkal, mécsesekkel lehet még ezt fokozni, de azt tudnunk kell, hogy ezek a tárgyak ki lesznek téve az időjárásnak” – mondta el Hipszki Nóra, hozzátéve, hogy a rattan, a fa és a len, mint természetes anyag, szintén illeszkednek ide.

A tengeri motívumok örökzöldek, de Nóra szerint akik megtehetik, azok inkább nyaralójukban használják ezeket, nem pedig lakásdekorban.

Ha cikkünk segítségével már tudod, milyen stílusban díszíted fel idén nyáron lakásodat, indulhatsz is a lakberendezési cikkeket árusító üzletek valamelyikébe: a szakértő szerint mindenhol megtalálhatjuk ebben az időszakban a nyári dekortermékeket, legfeljebb a nem specializált boltok nem tartanak minden stílust, így azok esetében talán többet is be kell járni, mire meglesz minden kívánt darab.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra