Fontos figyelmeztetés érkezett a jelzáloghiteleseknek: teendőjük van márciusban

GettyImages-709138715

Márciusban először nyílik alkalma arra mindenkinek, hogy a kgfb-hez hasonlóan központi kampány keretében kössön új lakásbiztosítást. A biztosítótársaságok közötti árversenynek a jelzáloghitelesek lehetnek a nagy nyertesei, jelentős összeget spórolhatnak, ha időben átnézik jelenlegi biztosításukat.

A korábbi kötelező felelősségbiztosítási kampány mintájára idén márciusban  jogszabályváltozásnak köszönhetően minden élő lakásbiztosítás felmondható, függetlenül attól, hogy mikor van a biztosítási évfordulója. 

Tízezreket spórolhatnak éves szinten azok a jelzáloghitelesek, akik jelenlegi konstrukciójuról kedvezőbbre váltanak a márciusi kampány során. 

A jelzáloghiteles lakástulajdonosoknak főként érdemes átnézni korábbi biztosításaikat
A jelzáloghiteles lakástulajdonosoknak főként érdemes átnézni korábbi biztosításaikatSanyaSM / Getty Images Hungary

Nemcsak nem zárja ki a korábban lakáshitel felvétel mellé kötött lakásbiztosításokat a hitelfedezeti záradék a márciusban induló lakásbiztosítási kampányból, hanem épp ellenkezőleg: az átlagos lakásbiztosítással bíró ügyfeleknél talán ebben a körben a legfontosabb a korábbi biztosítási szerződések áttekintése. A lakásbiztosítások újrakötésével az érintettek tízezreket spórolhatnak, ráadásul komoly mértékben javíthatják a család vagyonának biztosítási kondícióit – hívta fel a figyelmet Gergely Péter biztosítási szakértő közleményében. 

Ezért érdemes lépni a jelzáloghiteleseknek is

A biztosítási szakértő kiemeli, hogy még mindig rengetegen vannak azok, akik évek óta nem váltották biztosítást, így indokolatlanul többet fizetnek vagy kedvezőtlenebb konstrukciókat tartanak fenn a szükségesnél. 

A lakásbiztosítások közel harmadát csak akkor váltják le a háztartások, amikor az érintett család lakást cserél.

Ennek köszönhetően sok lakásbiztosítás elavult, a benne foglalt kártérítési értékek már köszönőviszonyban sincsenek az ingatlan, illetve az abban található vagyontárgyak értékével. A szerződések komoly hányada magas díjak megfizetésével jár : akár háromszor annyit is kérhet egy-egy biztosító egy teljesen azonos paraméterekkel rendelkező lakásra kötött biztosításért, mint a piacon fellelhető legolcsóbb ajánlat.

A biztosítótársaságok közötti koncentrált verseny tovább csökkentheti a biztosítási díjakat, de ugyanígy fontos az is, hogy az lakásbiztosítások valóban valós értéken térítsenek baj esetén, ezzel megszűnjön az úgynevezett alulbiztosítottság. A két cél egyszerre is elérhető, azaz a biztosítási védelem a kampány során úgy is növelhető, hogy közben a díj akár 10-20 százalékát, éves szinten mintegy 5-30 ezer forintot is lehet spórolni egy kedvezőbb lakásbiztosítás kiválasztásával.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek