Így gyönyörködhetünk több ideig a rózsáinkban
A videóban látható technika szerint három fontos lépésünk van: először el kell távolítani a rózsa alsó leveleit, hogy ne érintkezzenek a vízzel, így elkerülhető a baktériumok elszaporodása. Másodszor, a szárat nem egyenes vonalban, hanem 45 fokos szögben kell visszavágni néhány centivel. Ezzel növelhető a szívófelület, vagyis a virág több vizet tud magába szívni, ami hosszabb frissességet eredményez. Majd már csak el kell távolítanunk, illetve lejjebb kell hajtanunk a külső szirmokat, és jelentősen növeltük a virágaink élettartamát!
Sokan nem is gondolnák, de ezek az apró trükkök jelentős különbséget jelenthetnek: a rózsák akár egy héttel tovább is szépek maradhatnak!
Ha inkább a tulipánokat szereted
Ha inkább a tulipánokat preferálod, a rózsákhoz hasonló módon kell eljárnod, annyi különbséggel, hogy szúrnod kell egy lyukat a virág aljába egy fogpiszkálóval, hogy a virágok könnyebben tudjanak "lélegezni", így a virágok csak később kezdenek el kókadozni, ami jellemző problémája a tulipánoknak.
Ha tetszett a cikkünk, figyelmedbe ajánljuk Gül Baba rózsakertjéről szóló cikkünket is!

Legenda vagy valóság Gül Baba élete?
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés