Zanza!

A magyar lakosság 60%-a csak családja, rokonsága támogatására számít, ha baj van. A felnőtt lakosság 5%-ának egyáltalán nincs közeli barátja - derül ki a Béres Egészség Hungarikum Program reprezentatív kutatásából.

cikk-tious-rovid
A felmérésből kiderült, hogy a magyar lakosság családi körbe zárkózott, és társadalmunk jelenlegi állapotának megítélése ellentmondásos. A magyar felnőttek 59%-a szerint olyan társadalomban élünk, ahol az emberek csak magukkal törődnek. A válaszadók mindössze csak harmada (34%-a) számolt be olyan csoportról, közösségről (pl. valamilyen klub, sportegyesület vagy társaság), ahová rendszeresen eljár, vagy amelynek munkájában rendszeresen részt vesz. Életminőségünk és testi-lelki egészségünk fontos meghatározója, hogy vannak-e a környezetünkben olyan családtagok, barátok esetleg munkatársak, akikkel bizalmi kapcsolatban állunk, illetve nehéz élethelyzetekben mennyire támaszkodhatunk a körülöttünk élők segítségére. A kutatás eredményei alátámasztják, hogy a közösségi lét védi az egészséget: a magyarok többsége (57%-a) egyet értett azzal az állítással, hogy közösségben jobban megőrizhető az egészségünk.

A Béres Egészség Hungarikum Program meghirdeti 14-25 éves fiatal közösségeknek szóló Egészségőr pályázatát, melynek kidolgozásában és megvalósításában a fiataloknak egyaránt részt kell venniük. Az egészségmegőrző programnak a közösség szükségleteire kell épülnie.

A részletes pályázati kiírás már elérhető a www.beh.hu oldalon.

 

Blogmustra