Ha már egyszer ennyi csodás friss zöldség van nyáron, használja ki, és süsse meg a hús mellett! Így egyszerre elkészül a csirke és a köret is, ráadásul a kalóriák miatt sem kell aggódnia. A zöldségeket és az elősütött hússzeleteket akár előző este is összekészítheti, aztán elég 30 perc alatt másnap megsütni.
Gyakran készít csirkét? EZEKET próbálta már?
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 közepes cukkini
2 nagy paradicsom
1 pritaminpaprika
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
a kedvenc zöld fűszere, esetünkben kb. 20 bazsalikomlevél
5 dkg parmezán vagy grana padano sajt
só, bors, egy kevés olívaolaj
- A megmosott húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Egy kevés olajon hirtelen átsütjük (tényleg csak annyira, hogy színt kapjon).
- A zöldségeket nagyon vékony karikákra vágjuk, és a 2/3-ad részét a tepsi aljába szórjuk. Ezt is fűszerezzük.
- Mehet a zöldségágyra a csirke, arra a bazsalikomlevelek, végül takarjuk be a maradék zöldséggel, és reszeljük rá a sajtot.
- 25-30 perc a sütőben, és mehet is az asztalra.