Az interneten fel-felbukkannak ügyes ötletek, hogy mit készíthetünk nyáron görögdinnyéből. A tortakrémmel bevont dinnye mondjuk annyira nem hoz lázba, de a gyümölcspizzát mindenképp érdemes kipróbálni.
Nem sok pepecselést igényel, viszont jó kis bulifalat vagy desszert mondjuk kánikulában. De a válogatós gyerekek is szívesebben eszik így a gyümölcsöket.
Érdemes hozzá magszegény dinnyét választani, ami méreténél fogva a munkánkat is megkönnyíti a szeletelésnél.
Hozzávalók:
1 magszegény dinnye (szupermarketekben biztosan talál)
vegyes gyümölcsök ízlés szerint
néhány mentalevél
- A dinnyét éles késsel felkarikázzuk. (A két végét érdemes karalábé vájóval kivájni, és az is mehet a feltétek közé.)
- A karikákat 6-8 szeletre vágjuk, és áttesszük egy tányérra.
- Végül már csak a gyümölcsöket és a mentaleveleket kell ízlésesen elrendezni rajta.
Ha pedig egy kis csavart vinne a történetbe, a dinnyeszeletekre morzsoljon fetát, aprítson rá bazsalikomlevelet, és locsolja meg egy kevés balzsamecettel, mint ITT.