Lassan beköszönt a cukkini szezonja is, és fillérekért dobálják majd utánunk a piacon. Ezúttal 15 perces ebédet rittyentettünk belőle, ami persze nagyobb lakománál vagy grillezésnél lehet a vegetáriánus fogás, vagy épp előétel/köret is.
A pár perc alatt meggrillezett cukkini szeletek alá friss bébispenót, paradicsom és olajbogyó került. Semmi extra öntet, csak egy pár csepp olívaolaj és citromlé egészíti ki. A tetejére pedig jöhet a sós, ízes feta.
+ 1 tipp: ha van fűszerekkel ízesített olívaolaja, és nem tudja, mire használja, próbálja ki ehhez, nem is kell több fűszer a cukkininek.
Hozzávalók (főételként 1-2, előételként/köretként 2-3 személyre):
1 közepes méretű cukkini
olívaolaj (ha lehet, fűszeres)
3 nagy marék bébispenót (kb. 5 dkg)
10 szem koktélparadicsom
5 dkg feta sajt
1 marék olajbogyó
só, citrom
- A cukkinit felszeleteljük kb. 1 cm-es darabokra vagy egy picit vékonyabbra. Kitesszük őket a vágódeszkára, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, és kevés sóval megsózzuk. Ugyanezt tesszük a másik oldalukkal is.
- Közben egy száraz grillserpenyőt nagyon forróra felhevítünk. A zöldséget elrendezzük benne, és addig sütjük, amíg szép csíkos lesz az egyik oldala, megfordítjuk, és készre sütjük a másik oldalát is.
- A spenótot megmossuk, rászeljük a paradicsomot és az olajbogyót. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és citromlével.
- A salátaágyra jöhetnek a grillezett cukkini szeletek, végül a tetejére morzsoljuk a sajtot. Citromkarikával, frissen tálaljuk.