Nem nagyon akad jobb reggeli húsvétkor, mint fogni a sonkát, levágni belőle egy jókora szeletet, és összekeverni a sonka mellett főtt tojással, majd ezt az egészet puha kalácsra kenni.
Katuci
Ezt aztán tovább ízesíthetjük tormával, mustárral vagy egy kis majonézzel. Egyszerű, mégis abbahagyhatatlan. Ebből az adagból négy ember lakik jól.
Hozzávalók:
4 db sonkalében főtt tojás
10 dkg főtt sonka (ez egy jó nagy szelet)
1 evőkanál (tormás) majonéz vagy 1 teáskanál mustár/torma
2-3 szál újhagyma
- A tojásokat (amiknek a fehérje a sonkalétől egészen bebarnul, és fantasztikus sonkaízű lesz) megpucoljuk, leöblítjük, és feldaraboljuk.
- A főtt sonkát is felvágjuk, a tojáshoz adjuk, és ízesítjük a mustárral / tormával / majonézzel. Botmixerrel simára dolgozzuk, végül belekeverjük a felkarikázott, zsenge újhagymát.
Katuci