Egy pofonegyszerű és ötletes ajándék, mellékeljük hozzá a receptet, és csináljunk párat magunknak is: vigasztaló téli vacsoraötlet egy selymes, fűszeres-csokis-aszalt gyümölcsös tejberizs bármelyik sötét hétköznap estére.
A rizottórizsből krémes, desszertnek is beillő édességet készíthetünk ezzel a módszerrel, – ugyan kicsit több munkával, mint egy sima tejberizsnél, hiszen folyton kevergetni kell, és adagolni hozzá a forró tejet, és nem lehet csak úgy odacsapni a tűzhelyre.
Hozzávalók: (3 dl-es üveghez)
20 dkg arborio (kerekszemű rizottó) rizs
2-3 ek nádcukor
5 dkg aszalt gyümölcs
teszőleges fűszerek, csokireszelék vagy csokicsepp
(a képen aszalt-barackos-fahéjas és amerikai áfonyás-csokis változat)
A hozzávalókat üvegben rétegezzük.
Elkészítés, ezt is mellékeljük egy kártyán:
szükséges hozzá még 5-6 dl tej
2 dk vaj
1. A vajat felolvasztjuk, az üveg tartalmát kis lángon két perc alatt átforgatjuk rajta. A tejet közben felforraljuk, és merőkanalanként adagoljuk a rizshez, kis lángon, mindig kevergetve, amíg az adott mennyiséget fel nem szívta.
2. Kész.