Vannak nagyon jó vega ételek, amik mellől nem is hiányzik a hús. Arról nem is beszélve, hogy friss salátával, zöldségekkel, sajttal kiegészítve tökéletes ebéd vagy vacsora lehet belőle. Ez pedig akkora adag, hogy egy részét nyugodtan le is fagyaszthatjuk.
Aki vegaburgerbe tenné, nem fog csalódni. Az ihletet Mezei Elmira karfiolos paleo pizzája adta, de az én verziómtól már visítana minden vérbeli paleós.
Hozzávalók (20 darabhoz):
50 dkg brokkoli (általában ilyen kiszerelésben árulják)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zsemle
5 dkg reszelt peccorino vagy egyéb, karakteres ízű keménysajt
4 tojás
0,5 dl olívaolaj
só, bors
- A brokkoli kemény torzsáját levágjuk, kidobjuk, a többit rózsáira szedjük, megmossuk. Késes aprítóban összedaráljuk. A zsemlét, a hagymát és a fokhagymát is megdaráljuk, a brokkolihoz adjuk a tojással és az olajjal együtt. Sóval, borssal ízesítjük, kanállal összedolgozzuk. Nem lesz kemény, de összeáll.
- Sütőpapírral kibélelt tepsin 1 cm vastag köröket formázunk a masszából, akár segítségül hívhatunk egy kekszkiszúrót is a formázáshoz. Ehhez a mennyiséghez két tepsire lesz szükségünk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, nem szükséges megfordítani.
- Mozzarellával, édes koktélparadicsommal, majonézzel tálaljuk.