Ahogy állandósul a meleg, egyre kevésbé szeretem a sütést igénylő desszerteket. Nagyjából felváltva készítek poharas desszerteket és fagylaltot. Ezzel a nagyon egyszerű túrókrémmel igazán nem kell sokat bajlódni, így még jobban esik majd, amikor bekanalazzuk. De ha inkább valami üdítő-hűsítő desszertet enne a vacsora után, készítsen mentás, zöldcitromos panna cottát!
Hozzávalók:
a túrókrémhez
- 25 dkg túró
- 12,5 dkg mascarpone
- 7,5 dkg cukor
- fél rúd vanília kikapart magjai
- 1 kezeletlen citrom héja
- 2 dl hideg tejszín
az áfonyaszószhoz:
- 20 dkg áfonya
- 10 dkg cukor
- 1 kezeletlen citrom héja
- egy nagy marék babapiskóta
- néhány szem friss áfonya
Elkészítés:
1. Az áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban. Hagyjuk kihűlni.
2. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat simára keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
3. A túrókrémet és az áfonyaszószt babapiskótával rétegezve pohárba szedjük. Szórhatunk közé néhány szem friss áfonyát is.