Nyár van, ilyenkor kötelezőek a könnyű, sütés nélküli, hűsítő desszertek. Ha épp nem fagyizunk, jól jöhet egy-egy pohárdesszert is, ebből készítettünk már alap verziót, villantósat pezsgővel és narancsos-mákosat is. Ez az édesség a mentától és a zöldcitromtól üdítő, a málna pedig kötelező a tetejére!
Hozzávalók (4-6 adaghoz):
- 4 dl zsíros tejszín
- 2 dl zsíros tej
- 10 dkg cukor
- 4 lapzselatin
- ½ rúd vanília
- 10-12 mentalevél
- 1 lime
- 20 dkg málna
Elkészítés:
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
2. A tejet és a tejszínt felforraljuk a cukorral, a vanília kikapart magjaival, a lime finomra reszelt héjával és a mentalevelekkel.
3. Ahogy felforr, levesszük a lángról, kihalásszuk a mentaleveleket. A kicsavart zselatinlapokat gyorsan elkeverjük a forró folyadékban.
4. Az elkészült desszerteket poharakba adagoljuk, dobhatunk bele néhány szem málnát, fél napra hűtőbe tesszük.
5. A megszilárdult krémet friss málnával tálaljuk.