Ezt az ételt legalább két dolog miatt lehet nagyon szeretni. Az egyik, hogy a spenót-feta olyan klasszikusan jó párosítás, hogy azt elmondani nem lehet. A másik pedig, hogy mosogatással együtt 15 perc alatt végzünk, és az asztalon gőzölög az ebéd.
Katuci
Hozzávalók (4 adaghoz):
20 dkg bébispenót
20 dkg feta sajt
2 dl tejszín
4 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg tészta
só, bors, olaj
- Feltesszük a tészta főzővizét melegedni egy kis sóval és olajjal.
- Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk benne a felaprított újhagymát és fokhagymát, rádobjuk a megmosott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk összeesni a spenótleveleket.
- Mikor már megfonnyadtak, felöntjük a tejszínnel, lejjebb vesszük a hőt alatta.
- A tésztát megfőzzük.
- A fetát a mártásba morzsoljuk, el is zárhatjuk a lángot.
- Végül a leszűrt tésztát beleforgatjuk a szószba, és tálalhatjuk is.