A rebarbarát nemcsak azért szeretjük, mert szép rózsaszín, hanem mert finom is. Eperrel pláne. Még szerencse, hogy egy időben teremnek, mert szuperül kiegészítik egymást. Eheti pénteki desszertünk egy egyszerű, kb. 10 perc alatt előkészíthető pite. Óvatos rebarbarázók növelhetik az eper mennyiségét a rebarbara rovására.
Hozzávalók:
2 db tojás
1 dl tej
250 g tejföl
5 dkg cukor
5 dkg liszt
15 dkg rebarbara
5 dkg eper
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálat.
2. A tojást, a tejet, a tejfölt, a cukrot és a lisztet egy tálba mérjük, és habverővel simára (csomómentesre) keverjük.
3. A rebarbarát megmossuk, a zöld részeket levágjuk és kidobjuk, a szép rózsaszín szárát pedig 1-2 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
4. A sütőtálat kivajazzuk, és beleszórjuk a rebarbarát és az epret, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel és megforgatjuk benne.
5. A tejes keveréket a sütőtálba öntjük. Sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük. A sütés végére szépen felpúposodik a tészta, de az hamar össze fog esni, ne ijedjünk meg.
Tálalásnál megszórhatják a tetejét egy kis porcukorral.