Minimális ráfordítás, korrekt látvány, kellemes ízek. Egyszerűbb, mint egy piskóta, sütési rizikófaktora alacsony: szinte elronthatatlan sütemény kezdőknek - és időhiányos haladóknak. És azoknak, akik nem bírnak ellenállni a korai epernek. Türelmesebbek pár hetet még várhatnak ezzel a sütivel, nekik inkább ezt a hasonlóan egyszerű kókuszos-meggyes verziót ajánljuk az utolsó meggybefőtt-adagok megsemmisítésére.
Hozzávalók:
150 g vaj
80 g cukor
1 db tojás
150 g liszt
100 g kókuszreszelék (mandularajongók helyettesíthetik darált mandulával)
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
3-400 g eper
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 centi átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon a sütőforma, akkor sütőpapírral béleljük ki.
2. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és cikkekre vágjuk.
3. A vajat megolvasztjuk, majd a cukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, és átkeverjük. Ha jobban esik, akkor a végén kézzel is “átgyúrhatjuk”.
4. A massza felét a tortaformába helyezzük, és egyenletesen elterítjük (kézzel belelapítva a legegyszerűbb.) Rápakolgatjuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét, és a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel.
5. Sütőbe toljuk és 30-40 percig sütjük.