Hozzávalók
• 3 érett avokádó
• 1 lime frissen facsart leve
• ½ tk római kömény
• 2 nagy paradicsom apró kockákra vágva
• 2 szép szál újhagyma vékony szeletekre vágva
• 1 gerezd fokhagyma péppé törve
• 1 csipet só
• opcionális: 1 csokor korianderzöld, 1 ek hideg víz
Az avokádók héját húzd le, a magot szedd ki, de ne dobd el. Kőmozsárban (vagy aprítógépben) törd össze az avokádót a lime levével és a római köménnyel. Keverd bele a többi hozzávalót, ha szükséges, hígítsd egy kis vízzel. Tedd tálkába, és alkalmazd az avokádótrükköt: a közepére helyezz egy avokádómagot, így nem barnul meg olyan gyorsan.
A mártogatósokhoz a kiválasztott színes és friss zöldségeket (sárgarépa, többféle kaliforniai paprika, uborka) vágd egyforma, max. 5 cm-es darabokra, és tedd színes tálkákba, hogy a gyerekek számára minél könnyebben fogyaszthatók és vonzóbbak legyenek.