Na, és a lakásfelújításhoz értesz-e?

Kvízünk segítségével megtudhatod, érdemes-e önállóan belevágnod az álomotthon kialakításába.

A lakásfelújítás minden értelemben nagy vállalkozás: okosan kell tervezni, jó szakembert, elég időt és elég pénzt kell rá találni. Egyik se könnyű. A mégoly precíz terveket gyakran húzza keresztbe a gyakorlat (például egy 87 vagy 93 fokos derékszög a sarokban), a szakember három hétig nem veszi fel a telefont, a munka pedig lassan halad, és legalább másfélszer annyiba kerül, mint amire számítasz.

shutterstock 1073012642

A megoldást ezért sokan abban látják, hogy akkor inkább megcsinálják ők. Az a tuti, még ha a komparatív előnyök közgazdaságtanban ismert elméletével szembe is kell menniük. Ebből azután gyakran lesz az, hogy kiderül: mégsem olyan egyszerű ezt megcsinálni. Nem jön csak úgy ki, nem megy csak úgy be, nem passzol csak úgy oda, ahogy a 3D tervezőben anno. 

Ha mégis úgy döntesz, hogy minden nehézség ellenére te bizony nekiveselkedsz az önálló munkának, legújabb kvízünkből most megtudhatod, mennyire látsz jól a pályán. És talán azt is, hogy a tervezés-bontás-építés-burkolás-takarítás-berendezés folyamán milyen pontokon érdemes jobban körülnézned ahhoz, hogy minél kevesebb nem várt körülménnyel szembesülj. 

A játék lezárult.

Oszd meg másokkal is!
Mustra