Itt a tanév rendje, a láblógatás éve jön!

A tanév 180 napos, de lesz benne egy csomó szünet és hosszú hétvége is. A projekthetek és mérések időpontjait is itt találjátok, extra infóként pedig még azt is kiszámoltuk, hogy melyik szünetre hány nap szabadságot kell kivenni.

Idén elég viccesen kezdődik a tanév, szeptember 1-je ugyanis péntekre esik. Nem baj, egy nap fáradalmait legalább biztosan sikerül kipihenni a gyorsan eljövő hétvégén. Az utolsó tanítási nap a szokásos június 15-e, ami szintén péntekre esik majd. A kettő között pedig 180 tanítási nap lesz, mínusz egy vagy két nap a 9-12 osztályosoknak. Az érettségizők pedig május 3-án mennek utoljára iskolába.

Szupertanár verseny: szavazz, ki nyerjen a három döntős közül?

Döntőjéhez érkezett a Dívány szupertanár pályázata. A döntés most már a ti kezetekben van. Bárcsak mindenki ennyire lelkes lenne, és ennyire érdekelné, milyen élmény a gyerekeknek a tanulás! De ki lesz az az egy?

SZAVAZZ ITT, A CIKK VÉGÉN!

A győztes nyereménye a Lidl jóvoltából egy iPad mini 4 és egy 100.000 forintos Lidl vásárlási utalvány. Mutassuk meg a világnak, hogy máshogy is lehet!

Az első félév szintén szokás szerint január 26-ig tart, a félévi értesítőt február 2-ig kell megkapniuk a szülőknek.

Most pedig jöjjön a lényeg: a szünetek

Szeptemberben végig iskola, nincs mese, nincs szünet.

Október 23. hétfőre esik, ünnepnap, nincs iskola, nincs munka.

Az őszi szünet hivatalosan október 30-tól november 3-ig tart, ami elvileg öt nap, gyakorlatban viszont előtte-utána még ott a hétvége, így kilenc nap szünettel számolhatnak a gyerekek. Dolgozó felnőtteknek segítségként: 4 munkanapon kell megoldani a gyerekfelügyeletet (ha kicsik), mert november 1., Mindenszentek, munkaszüneti nap, a többi meg hétvége. 

A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6. (hétfő).

A téli szünet december 27-től 2018. január 2-ig tart, ami így elég furcsán néz ki, de nyugalom, beleesik a karácsony is. Az utolsó tanítási nap december 22-e, péntek lesz, utána jön a hétvége, ennek a vasárnapján lesz Szenteste, és utána hétfő-kedd karácsony első és második napja. A szünet tehát hivatalosan 27-én kezdődik, előtte ünnepnapok vannak.

shutterstock 523929913

Szilveszter vasárnapra esik, újév értelemszerűen hétfőre, a kedd még szünet, és 3-án, szerdán mennek először iskolába. Összesen tehát 11 napot pihenhetnek a gyerekek, és négy nap szabadságot kell kivenni, hogy végig együtt lehessen a család, amiből négy esik 2017-re.

A  szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. december 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2018. január 3. (szerda).

Március 15. csütörtökre esik, nemzeti ünnep hosszú hétvégével, halleluja!

A tavaszi szünet március 29-től április 3-ig tart. Ehhez 2 nap szabadságra van szükség a szülők részéről, méghozzá március 29. csütörtökre és április 3. keddre, harmincadika ugyanis nagypéntek, ami tavaly óta munkaszüneti nap, a többi meg hétvége vagy ünnep.

A  szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. március 28. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2018. április 4. (szerda).

Május 1-je 2018-ban keddre esik, újabb hosszú hétvégét nyertünk, királyság!

Pünkösd május 20-21-ére esik, értelemszerűen vasárnap-hétfőre, ami szintén ünnepnap, nem dolgozunk, nincs iskola.

Témahetek és mérések

Ebben a tanévben ismét lesz pénzügyi és vállalkozói témahét (ha megtartják), ez 2018. március 5. és 9. közé fog esni. A digitális témahetet április 9-13 között, a fenntarthatósági témahét április 23. és 27. között lesz, ha az iskola is úgy akarja.

A hatodik és nyolcadik évfolyamosok országos kompetenciamérése 2018. május 23-án lesz, pünkösd után két nappal, jól kipihenve. A két tannyelvű általános iskolákban a célnyelvi mérés május 30-án lesz, a nem két tanítási nyelvű iskolákban pedig május 16-án. A Netfitt (erőnléti-fizikai) mérés pedig január 9. és április 27. között lesz szépen, folyamatosan.

shutterstock 142808314

Az őszi írásbeli érettségi 2017. október 13-án kezdődik, és 27-ig tart, az emelt szintű szóbelik november 9. és 13. között, a középszintű szóbelik november 20. és 24. között lesznek.

A tavaszi érettségi írásbeli része 2018. május 4-én kezdődik, és május 28-ig tart, a szóbelik pedig emelt szinten június 7-14-ig, középszinten pedig június 18-29-ig lesznek.

Sok sikert mindenkinek, és munkára fel!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek