Így öltözzön fel, ha beköszönt az igazi tél

Az elég valószínűtlen, hogy olyan borzalmas idő legyen nálunk, mint amilyen Észak-Amerikában tombolt, mínuszokba azonban mi is belefutunk néha. Hogy ne álljon tanácstalanul, ha jön a hideg, összegyűjtöttünk pár újabb öltözködési tippet. Persze, a divat állandóan változik, de azért akadnak örök érvényű szabályok is, ezeket nemrég a Daily Mail is csokorba szedte.

- A pufidzseki stabilan tartja a pozícióját, és az üzletek ismét tele vannak ilyen kabátokkal. Ha ön eddig ellenállt ennek a trendnek vagy egyszerűen csak le akarja cserélni megunt kabátját, akkor olyat válasszon, ami derékban szűk és öv is van rajta, mert egy kicsit nőiesebb lesz a sziluett, ami sokat dob a megjelenésén. És még valami, a Daily Mail szerint a tolltöltetű kabát a legjobb választás. 

- Ha továbbra sem sikerült meggyőznie magát arról, hogy pufidzseki jó és hasznos, akkor marad a gyapjúkabát. A Daily Mail az alpakagyapjúból készült felöltőket ajánlja, de ilyet nem olyan könnyű találni. Ám ha nincsenek ilyen nagy igényei, és beéri a hagyományos gyapjúval, a leárazásokon találhat csinos darabokat. 

- Ha az igazán nőies külső híve, akkor a klasszikus, sportos aláöltözetek nem segítenek, ennél kifinomultabb megoldásokra van szükség. A túraboltok helyett keresse fel inkább a fehérneműboltokat, és vegyen pár jó meleg trikót, de érdemes beszerezni egy szép alsószoknyát vagy kombinét is. 

- Akkor sem kell sok pénzt elverni technikai öltözékre, ha inkább a nadrágokat kedveli. Vegyen fel egy kényelmes leggingst a farmerje alá, sőt, szoknyával is hordhatja harisnya helyett, ha nem látszik ki. 

- Hogy a lába biztosan ne fázzon, érdemes alulról is védekezni a hideg ellen, mondjuk egy jó meleg és hosszú gyapjúzoknival. De ha ezeket túl vastagnak találja, akkor egy vékonyabb kasmírzokni, illetve harisnya is megteszi. 

Most pedig jöjjön három összeállítás, amiből ihletet meríthet. A lazább napokon például bátran cserélje le zakóját, kardigánját egy polárfelsőre, a bokacsizma helyett pedig jó a (mű)szőrmével bélelt bakancs is (mondjuk egy ilyen). Ebben az esetben viszont szüksége lesz egy váltócipőre is, a négy fal között ugyanis melege lesz ilyen lábbeliben. 

Polárfelső - 4990 Ft (Decathlon) , póló - 1995 Ft (Mango) farmer - 9990 Ft (H&M) , kabát - 12990 Ft (Mango) , karkötő - 2990 Ft (H&M) , bokacsizma - 12990 Ft (H&M)
Polárfelső - 4990 Ft (Decathlon) , póló - 1995 Ft (Mango) farmer - 9990 Ft (H&M) , kabát - 12990 Ft (Mango) , karkötő - 2990 Ft (H&M) , bokacsizma - 12990 Ft (H&M)Dívány

Az ing-pulóver-szűk nadrág hármasa minden szezonban működik, de télen a nadrág alá érdemes aláöltözet venni. Ha nem sajnálja a pénzt, akkor szerezzen be egy technikai kabátot is a fast fashion boltokban kapható pufidzsekik helyett. Sőt, egy túrázáshoz szánt meleg és vízhatlan csizma is jól jöhet, de ha ezt is kevésnek találja, akkor vegyen hótaposót. 

Ing - 5990 Ft (H&M), pulóver - 3995 Ft (Pull&Bear), nadrág - 9995 Ft (Mango), aláöltözet - 5990 Ft (Decathlon), kabát - 43990 Ft (Merell/Nomád) , csizma -  21990 Ft (Decathlon)
Ing - 5990 Ft (H&M), pulóver - 3995 Ft (Pull&Bear), nadrág - 9995 Ft (Mango), aláöltözet - 5990 Ft (Decathlon), kabát - 43990 Ft (Merell/Nomád) , csizma -  21990 Ft (Decathlon)Dívány

Annak van a legnehezebb dolga, aki szeretne csinosabban, nőiesen öltözködni, de persze ez sem lehetetlen küldetés, főleg, ha alkalmazza a Daily Mail cikkében írottakat. Azaz például felvesz egy alakformáló alsóruhát és/vagy a harisnyát leggingsre vagy aláöltözetre cseréli. 

Kötött ruha - 9795 Ft (Zara), alakformáló alsóruha - 3995 Ft (Oysho), leggings - 25 font, kb. 9100 Ft (Topshop), kabát - 25995 Ft (Zara) , cipő - 315 dollár, kb. 70 000 Ft (Elizabeth and James/Shopbop)
Kötött ruha - 9795 Ft (Zara), alakformáló alsóruha - 3995 Ft (Oysho), leggings - 25 font, kb. 9100 Ft (Topshop), kabát - 25995 Ft (Zara) , cipő - 315 dollár, kb. 70 000 Ft (Elizabeth and James/Shopbop)Dívány

Ha szeretné tudni, hogyan vélekedik a – télen különösen – hasznos réteges öltözködésről egy igazi divatguru, a J. Crew kreatív igazgatója, Jenna Lyons, kattintson ide, ha pedig az általános túlélési tippek érdeklik, akkor ide

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek