Nézegessen havas karácsonyfákat webkamerán keresztül

Úgy tűnik, itthon már elég csekély az esélye annak, hogy fehér karácsony lesz, a világ más pontjain viszont mindent beborít a fehér lepel, és ezt ön is megcsodálhatja anélkül, hogy pénzt költene repülőjegyre. Semmi más dolga nincs, minthogy webkamerán keresztül körbepásztázzon egyes városokat, és közben nagyokat sóhajtva elmélázhat azon, hogy esik-e még valaha karácsonykor Budapesten hó. A webkamerák segítségével azt is megtudhatja, hogy hol, milyen fenyőfát állítanak, és hogyan díszítik fel. 

shutterstock 62574658

Először nézze meg Rovaniemit, Lappföld fővárosát. Az északi sarkkör mellett fekszik, a Kemijoki és Ounausjoki összefolyásánál. Rovaniemi nemzetközi egyetemi város, vásárváros, sport- és kulturális központ, Finnország 13. legnagyobb városa. A karácsonyfa itt nem a legszebb, de legalább van egy kis hó körülötte.

Ha megunta Rovaniemit, nézze meg a gävle-i szalmakecskét, ami arról híres, hogy 1966 óta állítják ki a svéd városában advent első hétvégéjén, és hogy, hogy nem, majdnem minden évben felgyújta valaki. Pár évvel ezelőtt impregnálták a kecskét, hogy ne eshessen baja, de annyira bénán nézett ki így, hogy inkább felhagytak vele. Ha szeretné tudni mi lesz a kecske sorsa idén, tapadjon rá a webkamerára és persze, közben ott egy kis hó, meg díszkivilágítás.

Yule goat Gefle Sweden 2009
Wikipedia

Természetesen az USA sem maradhat ki a felsorolásból. Geneva városában egy családi kertet lehet naphosszat bámulni. Itt van minden: hó, Télapó, karácsonyfa, ráadásul egy hatalmas hóember is aggódó tekintettel figyeli a helyi időjárást.

moszkvai karácsonyfák is igen színesek, nézze csak meg bátran. A norvég Skyttában a hótól viszont nem látni semmit, és Izlandon, Reykjavíkban meg elég semmilyenre sikerült a kivilágítás (ami persze, főként este és éjjel látszik jól), de legalább fa is van, meg hó is.

Ha meg sem a karácsonyfa, sem pedig a hó nem hozza lázba, és sokkal inkább vágyik napos tengerpartra, akkor merüljön el floridai Palm Beach partjainál, de ne felejtse el, hogy több óra az eltérés mínuszban, szóval lehetőleg délutánra tegye a lazulást. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek