December 24-én gyerekekkel is kimozdulhat

December 24-én ha gyerekek nélkül szeretné díszíteni a fát, mert azt a Jézuska vagy a Mikulás, vagy bárki más hozza az ajándékokkal együtt, vagy csak szeretne nyugodtan főzni, takarítani vagy készülni a szentestére, akkor valahova el kell paterolni legkisebbeket is. Ehhez adunk néhány tippet, hogy ön nyugodtan tudjon készülődni miközben a gyerekei és persze a kísérőjük jól szórakozhat. 

Állatkert

Ha már közös program és tavaszias időjárás, akkor menjenek el együtt aÁ Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Délután 1 óráig tudják megnézni az állatokat és részt vehetnek az állandó programokon is, így megnézhetik az etetéseket vagy csak egyszerűen állatokat simogathatnak. 

Asha-karacsony
Fővárosi Állat- és Növénykert

Diótörő és társai

December 24-én az Operában és a Bábszínházban is megnézhetik a Diótörőt, hogy igazán karácsonyi hangulatba kerüljenek. Az egyedüli kérdés csak az, hogy marad-e jegy az Operában 11-kor, a Bábszínházban pedig 10.30 és 14.00-kor kezdődő előadásokra. 

A Figurina animációs kisszínpadon pedig megnézhetik a Hol vagy Mikulás? című tárgyjátékot. A kis rongybabának az igazi Mikulást kell megkeresnie, amit a konyha tárgyai nehezítenek. Az előadás 3-kor kezdődik, így ha csak az ebéd és a délutáni alvás után kezdené a dekorálást és az előkészületeket, akkor jó választás lehet. 

mikulas
Figurina

Sőt, valószínűleg ön is élvezni fogja ha megnézni a Fabula Bábszínházban gyermekkora egyik kedvenc meséjének bábelőadását. Mazsola, Manócska és barátaik kalandjai Bálint Ágnes eredeti meséjéből születtek. 

Dumaszínház

Ne aggódjon, nem kell a gyerekeknek káromkodós poénokat hallgatni, amíg a szeretet ünnepére készül otthon a család másik fele, hanem egy mesét nézhetnek meg a barátságról. Az egész alapja gyermekkorunk egyik könyve, a Sicc. Az előadás Kemény Henrik bábtechnikáján alapszik, azaz paraván mögött zajlik, de a gyerekek népi hangszerekkel ismerkedhetnek és élő szereplők is lesznek a 10-kor kezdődő mesében. 

sicc-pszt-gyerekeloadas-original-59216

Játszóházak

A legtöbb játszóház korlátozott nyitva tartással ugyan, de általában délig vagy kettőig nyitva tart és várja a gyerekeket, hogy kiugrálják magukat a karácsonyi ünnep előtt. Nem az összes tart nyitva, de a nagyobbak, illetve a bevásárlóközpontokban találhatóakat biztosan meg tudják látogatni. 

Mozi

A legkényelmesebb ha moziba menekülnek a karácsonyi előkészületek elől, főleg hogy van néhány jó gyerekfilm is műsoron. A délelőtt folyamán több helyen és különböző időpontokban nézhetik meg a Csingling és a kalóztündért, Doboztrollokat, a Madagaszkár pingvinjeit vagy akár a Paddington című mesefilmeket is. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek