Olcsó karácsonyi vásárt keres? Felejtse el a belvárost.

Jártunk karácsonyi vásárban AusztriábanPozsonyban, és persze idén is megnéztünk pár budapestit is, leginkább azért, hogy kiderüljön, mennyire különböznek (átlag)árban a fővárosiak. Mielőtt azonban rátérnénk az egyes vásárokra, megjegyeznénk, hogy a díszkivilágítás valahogy jobban sikerült idén, mint az elmúlt években, ráadásul egyre több helyen nyílt karácsonyi vásár, amik megadják az ünnepi hangulatot – ha már az enyhe, nyirkos, esős idő egyáltalán nem emlékeztet rá. 

Szóval megnéztünk két belvárosi (Vörösmarty tér, Városháza Park) és egy óbudai (Fő tér) vásárt – a részletekért görgessen lejjebb!

III. kerület, Óbuda, Fő tér – karácsonyi kézműves vásár

Egyik kedvencünk az óbudai karácsonyi vásár, és nemcsak azért, mert közel van a szerkesztőséghez, hanem mert olcsó is. Ahogy a többi helyszínen, úgy itt is találnak az érdeklődők ingyenes korcsolyapályát, ami mellett korcsolyakölcsönző és öltöző is van. A korcsolyabérlés felnőtteknek 600, gyerekeknek 400 forint. Amiért még érdemes ide gyerekkel jönni: van műemlék körhinta, valamint sok fából és nemezből készült játék. Amíg a gyerek játszik, a szülők meg is ebédelhetnek. A választék igen bőséges: van halászlé, harcsapaprikás, borjúpörkölt, töltött káposzta, kocsonya, sült libacomb káposztával, túrós csusza, káposztás kocka, helyben sütött rétes is, az édességeknek meg tényleg nem lehet ellenállni. A csecsebecsék leginkább iparművészek által készített portékák, bár szerintünk ebbe a vásárba nem vásárolni jönnek a helyiek, hanem inkább kikapcsolódni, nézelődni. Aktív programnak tökéletes, akadnak bódék, amiknél kisebb összegekért bárki kipróbálhatja a saját kézügyességét. Nézegesse meg a fotókat a galériában!

Termék Ár (forint)
Forralt bor 200/dl
Kürtőskalács 600
Sült kolbász  450/10 dkg

Nyitva tartás: 2014. november 29-től 2015. február 1-jéig látogatható a vásár. Hétfőtől csütörtökig 14.00-21.00 óráig, péntektől vasárnapig 10.00-22.00 óráig tart nyitva.

V. kerület, Vörösmarty tér – Budapesti Karácsonyi Vásár

Százhúsz kézműves portékáit vásárolhatja meg a Vörösmarty téri vásárban: van mézeskalács, ékszer, de kaphat itt kerámiatárgyakat, valamint szűcs- és bőrtermékeket is. Az sem jár rosszul, aki vásárfia helyett inkább csak egy jót enne: finom kézműves sajtot, sonkát, kolbászt találni a vásárban, utána desszertnek meg házi csoki bonbont lehet tolni, miközben a színpadon dzsessz, utcazene és világzene szól – hétköznapokon délután 4 órától, hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor pedig este 8 órakor kezdődik. A gyerekeket a játszóházban várják hétköznap és hétvégén is, bábelőadásokkal és gyermekműsorokkal is szórakoztatják őket, plusz, ahogyan az óbudai vásárban, itt is van körhinta.

Termék Ár (forint)
Forralt bor 300/dl
Kürtőskalács 1500 (óriás méretű)
Sült kolbász 1800 (mustárral és kenyérrel)

Nyitva tartás: 2014. november 28-tól december 24-ig látogatható a vásár. A kézművesek pavilonjai vasárnaptól csütörtökig 10-21 óráig, pénteken és szombaton 10-22 óráig vannak nyitva, 24-én 10 órától délután 2-ig még nyitva tartanak. A vendéglátók az újévet megelőző napokon, és még szilveszter napján is 10-22 óráig üzemelnek.

  • körhinta minden nap: 10:00-21:00
  • advent ünnepi gyertyagyújtás a koszorúnál minden vasárnap: 17:00
  • adventi meglepetés december 1-től 24-ig mindennap: 17:45
  • játszóház hétköznap: 14:00-18:00; hétvégén: 10:00-13:00 és 16:00-19:00

V. kerület, Városháza park –  Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár

Ideiglenesen Városháza parknak nevezték el a budapesti Károly körúti bazársor helyén kialakított teret, ami eléggé feldobja a belváros érintett területét. A vásárban itt-ott akad egyedi kézműves áru, mi viszont a leginkább nem is ezt, hanem az üvegházba szervezett kulturális programokat kedveltük. Itt is van korcsolyapálya, ráadásul 200 négyzetméteres, és ez is díjmentesen használható. Az üvegházban karácsonyi műsorokat, hétvégente betlehemes játékot, kézműves foglalkozást, sportbemutatót, bábszínházat, ünnepi gyertyagyújtász, dzsessz- és világzenei koncerteket is tartanak.

A Városháza Parkban rendezett vásárban macigyűjtést szerveznek a hátrányos helyzetű gyerekek részére, szóval, ha van otthon egy elfekvő medvéje, jobb helyre nem is kerülhet. Esetleg, ha szívesen adományozna még, de nem tudja, kinek, olvassa el korábbi cikkünket, amelyben adunk néhány tippet.

Termék Ár (forint)
Forralt bor 250-300/dl
Kürtőskalács 950
Sült kolbász 1500 (mustárral)

Nyitva tartás: 2014. november 28-tól december 31-ig 11 és 19 óra között várja a látogatókat.

Bónusz: Four Seasons Gresham Palace

Nem a forralt bor és a kolbász miatt néztünk el ide, de ha már itt voltunk, erről is beszámolunk. A Four Seasons Gresham Palace-ban idén először rendezett adventi vásár eléggé rendhagyó. Na, nem a kínálat, sokkal inkább az árak miatt. Jó, kolbászt nem láttunk a trendin berendezett kis vásárban, de bejgli és forralt bor van – igaz, nem az épületen belül, hanem a Zrínyi utcában, közvetlenül az épület melletti kioszkban. A Martha’s Cake Shop által készített mandulalisztes bejglikre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy olcsók. Az árak a következők: a 210 grammosért 3900 forintot, a 420 grammosért pedig 6700 forintot kell perkálni.  

A piros-fehér bódékban találni Pécsi kesztyűt, Neroli parfümöt, Herendi terméket, szőrme cuccokat, mécseseket és kézzel varrott figurákat. Ha kedve támadt megnézni a vásárt, vagy csak flangálna a Greshamben, december 30-ig megteheti.

Nyitva tartás: 2014. november 25-től december 30-ig hétfőtől csütörtökig: 13:00-21:00, péntektől vasárnapig pedig 10:00-22:00 óriáig tart nyitva, december 24-én és 25-én pedig 10:00-16:00 óráig.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.