Hahó, férfiak, létezik ám más szín is a feketén kívül!

Vicces abba belegondolni, hogy az emberek azokban a hónapokban öltöznek a legszürkébben, amikor a természet ezer színben pompázik. Ahogy imádjuk a fagyi- és neonszíneket a rekkenő hőség uralta hetekben, olyan gyorsasággal hajítjuk őket a szekrény aljára és vesszük elő helyettük a feketéket, amint a hőmérő higanyszála zuhanást mutat.

Hiába vannak tele az üzletek ősszel a burgundi, mustársárga és zöld színű ruhadarabokkal, valahogy mégsem nyúlunk ezekért, hiszen úgy gondoljuk, egy fekete kabát és cipő mindenhez megy. Ez természetesen igaz, de hatalmasat dobhatunk az összeállításunkon lényeges kockázat nélkül is. Az alábbi példáinkkal azt szeretnénk megmutatni, hogy a színes összeállítás nem feltétlenül a szivárvány minden árnyalatának magunkra aggatását jelenti, viselhetjük őket stílusosan is.

A mustársárga

A sárga őszi verziója a barnás színekhez hasonlóan nagyon jól mutat a kékkel. Ezen kívül passzol hozzá még a szezon másik kedvence a burgundi, de választhatunk nyugodt szívvel a semleges színek közül is: a világosszürke szín például nagyon jól áll mindenkinek és meglepően kifinomult szín. Egy kötött felsővel nem lőhetünk mellé, egyszerre sportos és elegáns is, attól függ, hogy mivel vesszük fel. Farmerrel tompíthatunk a komolyságán, míg egy inggel és élrevasalt nadrággal vagy chino nadrággal erősíthetjük ezt az oldalát.

Információ

Amennyiben férfidivattal kapcsolatban kérdése lenne, esetleg szívesen olvasna valami másról ebben a témában, ne habozzon, írjon nekünk ezen a címen és válaszolunk!

Sokszor okoz fejfájást a változékony időjárás, amikor reggel, munkába menet megfagyunk abban, amiben napközben vagy délután megsülünk. Ilyenkor jöhet jól a rétegezés, de mivel senki sem szeret kézben cipelni őszi kabátokat, ezért jó megoldás lehet egy bélelt mellény. Nem foglal sok helyett (legalábbis kevesebbet, mint egy szövetkabát) és mivel javarészt csak a törzsünk fázik, azt tökéletesen eltakarja, a kezeink pedig szabadon maradnak. Kicipzárazva délután akár rajtunk is maradhat, nem szükséges kézben vinni.

Tipp: ha semleges színekkel játszunk vagy úgy gondoljuk, hogy az összeállításunk túl unalmas, akkor dobjuk fel egy kockás inggel, azzal soha nem lőhetünk mellé.

1. Pull&Bear - 7995 Ft; 2. F&F - 3690 Ft; 3. MangoOutlet - 7995 Ft; 4. ZARA - 22995 Ft; 5. H&M - 8995 Ft.
1. Pull&Bear - 7995 Ft; 2. F&F - 3690 Ft; 3. MangoOutlet - 7995 Ft; 4. ZARA - 22995 Ft; 5. H&M - 8995 Ft.reklámanyag

Burgundi

A másik nagy slágert, a burgundit a legtöbbször csak nadrágokon láthatjuk viszont. Pedig legalább annyira érdekes "felül" is, mondjuk ing vagy zakó formájában. Mi a következő szettünkhöz utóbbit választottuk és a komolyságát egy igényesen koptatott és szaggatott farmerrel törtük meg. Az egész összeállítás a DSquared márka hangulatát idézi, de tényleg csak rajtunk múlik, hogy cipők közül egy elegáns vagy sportosabb darabot választunk. Ezért kedveljük inkább a stílust a divat helyett, mert előbbiben azok lehetünk, akik csak akarunk: egyik nap komoly üzletember, a másik napon pedig egy teljesen hétköznapi szettbe bújt férfi. A márkás óra igazi kötelező darab, minden összeállítást egy szinttel feljebb emel. A hivalkodó kinézetűek helyett válasszuk a klasszikusokat!

Tipp: ha úgy gondolja, hogy arca vagy haja színéhez nem teljesen passzol a burgundi szín, ne keseredjen el! Viselje egy távolabbi testrészén, mondjuk a lábain nadrág vagy cipő formájában.

1. Pull&Bear - 14990 Ft; 2. MangoOutlet - 14995 Ft; 3. MangoOutlet - 7995 Ft; 4. Tommy Hilfiger - 52900 Ft; 5. H&M - 3990 Ft; 6. ZARA - 32995 Ft.
1. Pull&Bear - 14990 Ft; 2. MangoOutlet - 14995 Ft; 3. MangoOutlet - 7995 Ft; 4. Tommy Hilfiger - 52900 Ft; 5. H&M - 3990 Ft; 6. ZARA - 32995 Ft.reklámanyag

Homokszín

Listánk utolsó helyén egy olyan szín áll, ami szintén indokolatlanul kevés figyelmet kap. A homokszín az elmúlt években az ősz egyik szimbólumává vált és úgy tűnik, hogy a ballonkabát mellé a halványbézs színű szövetkabát is kivívta magának a helyét az örök darabok között. Az úgynevezett desert boot is kitűnő választás lehet, hiszen egyszerre elegáns és meleg. A pulóverek közül keressük a minél magasabb pamut- vagy gyapjútartalmúakat, hiszen ezek tartanak igazán melegen.

Tipp: vegyen testhez simuló pólót az inge és pulóvere alá, egyrészt nem keletkeznek kellemetlen foltok az ingjén, másrészt egy plusz, "láthatatlan" réteg mindig jól jön a hűvös évszakokban.

1. H&M - 12990 Ft; 2. ZARA - 55995 Ft; 3. H&M - 8990 Ft; 4. MangoOutlet - 10995 Ft; 5. HE by Mango - 13995 Ft; 6. ASOS - 52 euró.
1. H&M - 12990 Ft; 2. ZARA - 55995 Ft; 3. H&M - 8990 Ft; 4. MangoOutlet - 10995 Ft; 5. HE by Mango - 13995 Ft; 6. ASOS - 52 euró.reklámanyag

Reméljük, hogy gondolatébresztőnek jó volt ez a poszt és megmutatja azt, hogy nem kell feltétlen papagájnak kinéznünk, ha ősszel is szeretnénk színesbe öltözni. Nemcsak az utcaképet varázsolhatjuk ezzel üdébbé, de valljuk be, a saját hangulatunkon is javít az, ha tetőtől talpig fekete szerelés helyett mondjuk egy vidám, piros pulóver van rajtunk!

Tipp: ha nem szereti magán nagyobb felületeken a színeket, akkor először próbálkozzon kivillanó színes zoknival vagy sállal, esetleg zsebdísszel!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek