Külföldi útitippek őszi szünetre

Ha valaki nem elégszik meg az őszi szünetben azzal, hogy belföldön megy el nyaralni, akkor van néhány tippünk a környező országokba is. Olyan helyeket kerestünk, amelyek egyszerűen megközelíthetőek, és itt is ügyeltünk arra, hogy a gyerekek mellett a szülők is jól érezhessék magukat. Persze itt a határ a csillagos ég, és mindenki maga kedve, és pénztárcája szerint döntheti el, hogy milyen messze megy és hány napot tölt pihenéssel.

Ausztria

Nem messze a magyar határtól található a Semi Hotel, ami ideális lehet a kicsiknek is a beltéri és kültéri játszóparkokkal, gyerekfelügyelettel, tematikus programokkal. Mellettük a szülők is élvezhetik a kulináris kínálatot, borozgathatnak, miközben relaxálnak, a spa és a termálfürdő pedig egy szállodán belüli sétával elérhető. Kimondott csomagajánlatot a hosszú hétvégére nem találtunk, előtte és utána viszont akciósan lehet eltölteni napokat, így ha megtehetik, mert egyébként is szabadságon lennének, érdemes akkor menni, amikor a többség még nem vetette bele magát a hétvégébe. A nem akciós árak alapján egy főre 90 Euró éjszakánként a szoba teljes ellátással, a gyerekek 0-1 éves korukig 22 Euróért, 2-5 éves korig 33 Euróért, 6-14 éves korig pedig a felnőtt árak feléért tölthetnek el egy éjszakát a szállodában.

Ausztria közepén, egy kirándulásnyira Salzburgtól, a hegyekben Dilly Hotelben ütheti el az őszi szünetet az, aki aktívabb kikapcsolódásra vágyik. Az egy hetes csomagajánlatban ki lehet próbálni a 3000 m2-es élmény részleget, lehet kirándulni, golfozni, vagy - ha az időjárás úgy alakul - síelni is. Az ára borsos, hiszen egy főre 864 Eurót kell fizetni, igaz itt az előző hotelhez képest annyiban mérséklődik a családi kalkuláció, hogy 6 éves korig ingyenes az ellátás.

shutterstock 120461968
Shutterstock

Csehország

Prága nincs is messze, ősszel is gyönyörű, és gyerekeknek is élvezetes, hiszen ki ne szeretne elutazni abba az országba, ahol a szuvenírboltok egyik legnagyobb sztárja a Kisvakond. Nos, sajnos vakondos tematikájú fedett csúszdaparkjuk még a nincs a cseheknek, viszont van hatalmas vízi kalandközpontjuk, amiben a rengeteg csúszda, csobogó, hullámmedence és gyerekjáték mellett a szülők ki is tudnak kapcsolódni a nyugalmas relaxációs részlegen.  Két éjszakás csomagban, állatkerti belépővel két szülőnek és egy 13 év alatti gyermeknek már napi 153 Euróért tudnak szállást biztosítani; családoknak két gyerekkel, szintén állatkerti és Aqua Palace belépővel, valamint félpanzióval 191 Eurótól lehet szobákat találni.

Németország

Aki igazán furcsa, leginkább szürreálisba hajló élményre vágyik, és ezért hajlandó utazni is, és mélyen a pénztárcájába nyúlni, annak irány Németország és az Europa Park. Nagyjából olyannak képzelje el, mint Disneylandet, csak sokkal bizarrabb. Például lakhat a Colosseumban: igen, abban, ami pont úgy néz ki, mint Rómában, csak itt vannak szobák. Sőt, különleges ajánlatként boszorkányos-szellemes szobát is választhat Halloween alkalmából, ha egy életre halálra szeretné ijesztgetni a gyerekeket. Itt egy szoba 95 Euróba kerül egy éjszakára személyenként, viszont csak reggeli van benne. Ha két napra megy, akkor kalandparki belépővel egy négy ágyas szobát 143 Euróért bérelhet, 4-11 éves korig van kedvezmény, igaz nem sok, de a gyerekeknek 110 Euróba kerül két éjszakára. Egyébként maga a park elég szórakoztatónak tűnik, de erről már írtunk, most viszont Halloween alkalmából külön programokkal is készülnek.

Dánia

Már javasoltuk ősszel, hogy gyerekekkel jó program lehet ellátogatni a Lego birodalomba, most újra elmondjuk. Persze, mivel messze van, dob a költségeken a repülőjegy, ugyanakkor fapadossal egyszerűen eljuthat ide. A Legolandos kalandozásai alatt pedig a mellette fekvő hotelben szállhatnak meg a gyerekekkel, úgy, hogy a csomagajánlatban a belépők is benne vannak. Két napos pihenés 375 dán koronától foglalható egy fő részére, ami átszámítva nagyjából 15 ezer forintba kerül éjszakánként.

179661148
Bloomberg / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek