A boltok elfelejtették, hogy ősszel a kölkök tócsázni akarnak

Bár a belvárosi kollégák nem értik, miért sopánkodom a gumicsizmák és az esőnadrágok arcpíritóan magas árán - főleg, ha a gyerek 3 hónap alatt növi ki, ugye -, ennek ellenére most és az elkövetkező hetekben nagyon sok gyerek szülei veszik nyakukba a várost, hogy a víz és a hideg ellen egyaránt védő ruházatot vásároljanak a büdös kölkének, aki mindig a legmélyebb pocsolyát találja meg az osztálykiránduláson.

Rossz hírem van. Az általam tuti beszerzőhelynek gondolt turkálókban egy aprócska gumicsizma sem rejtezik, esőnadrágoknak híre-hamva sincs.

Folytattam hát azokkal a boltokkal, ahol azt gondoltam, nagy valószínűséggel lesz ilyesmi. Az Aldi és a Lidl most nem akcióz esőnadrágokat, és sajna a Tesco - egyébként igen jó - árui közt sem találtunk ilyet. Kénytelenek voltunk hát tovább keresgélni, tudván, hogy így már nem nagyon fogjuk olcsón megúszni a dolgot - ez az aggodalom viszont csak részben igazolódott be.izetni.

Hervis

A Mammutban lévő boltban mindössze két darab gyerek gyerekméretű esőkabátot találtunk, elmondásuk szerint október első hetében kapnak majd árut, ekkor érdemes próbálkozni. Így mindössze e két esőkabát közül választhattunk volna, de a honlapjukon sincs nagyobb választék.

Mountex

Bár lehet, hogy van, akit elképeszt a gondolat, hogy túraboltban keressen esőkabátot a gyereknek, ez a gondolat mégsem ördögtől való. Bár ezek nem olcsóak, de egyrészt ennyiért legalább valóban jó minőséget kap az ember, másrészt az ilyen cuccokat kinövés után még mindig egész jó áron lehet majd eladni valamelyik aukciós oldalon - vevő biztosan lesz rá. A Mountex alapvetően a felnőttekben gondolkodik, ennek ellenére tartanak gyerekruhákat is, igaz ez (sem) a low budget kategória. Mi a szentendrei üzletükben néztünk szét, mert ez outlet, és szeretünk spórolni, ráadásul hatalmas, és szinte a teljes kínálat megtalálható itt is.

Tchibo

A kávés cég webshopjának kínálata hetente változik, de külön outlet menüpontban a kimenő készletek is megrendelhetőek, és még némi kedvezmény is akad rájuk. Kicsiknek 86-os mérettől elérhetőek az esőkabátok és -nadrágok, a nagyobbak 98-164-es méret közt választhatnak. Ha szeretne viszonylag olcsón jó minőségű ruhákat venni, akkor érdemes a Tchibót választani. Mi nagyon szeretjük a 3 az egyben kabátokat, melynek belső, polár rétege kivehető, így a ruhadarab többfukciós, eső- és télikabátként is jól használható.

C&A

A boltban mintha elfeledkeztek volna róla, hogy itt az ősz: sehol egy nadrág, esőkabát se nagyon van, így az ember kénytelen átmenni a szomszédos HM-be, hátha ott bővebb a kínálat. Az eladók elmondása szerint ők továbbítani szokták az igényeket, de ezek szerint vagy nincs rá igény, vagy a beszerzési igazgató szerint nincs szükség esőkabátra ősszel. A szomszédban persze kapható, és nem is drága.

H&M

Az azonos árkategóriájú Hennesben gondoltak a gyerekekre meg az esőre, ezért aki nem akar sokat vacakolni, az tud venni kantáros és sima esőnadrágot is a boltban. Igaz nem olcsóak, cserébe a kabátok között viszont akad több 3 in 1 modell is, nagyjából 9900-12990 Ft-os áron.

Decathlon

A Decathlon sem kápráztatott el minket esőruhák tömegével, pedig ott aztán van bőven kínálat. Ennek ellenére - saját bevallásuk szerint - csak későbbre várják az esőálló ruházatokat, és az egyes sportoknál sem találtunk gyerekeknek való nadrágokat. A javaslat mindössze annyi volt, hogy a női S-es méretet vegyük meg, mert az jó már egy kamasz gyerekre is. Viszont itt kapunk olyan, olcsón is jól kinéző kabátot, amire talán a kamasz gyerek sem húzza a száját. Főleg, ha elmondjuk neki, milyen menő a retró.

Neten keresgélve

Nem fogják elhinni, de a legolcsóbb, eső elleni védelmet nyújtó ruhára egy munkaruházati bolt oldalán bukkantunk. A Depiendben mind kabátot, mind nadrágot tartanak, az egyik 2197 Ft, a másik 1642 Ft.

Az Elefáni babadiszkont elsősorban a kisebbeknek kínál ruhákat, a kantáros esőnadrágjaik 74-140-es méret között elérhetőek. Itt 3590-4560- ért találhatunk olyan nadrágot, amiben a kicsik és taposhatnak a pocsolyában.

Bébiboltban 3600 Ft a kantáros esőnadrág, melyet mindenhol árulnak, igaz az árak boltonként változnak. A Gyerekruhashopban a két részes változat 5067 Ft, a kantáros esőnadrág 3490.-

Nomád túrabolt outlet részlegében lehet találni esőkabátot, Trespass márka, és 6990 Ft, illetve teljesen vízálló overállt 8990.-ért. Ezzel szemben a Cube munkaruházatnál 1499 Ft az esőnadrág, 2007 forintért pedig esőkabátot lehet venni 5-14 éves gyerekek részére.

A körképből nagyjából kiderült, hogy ugyanazt a kantáros esőnadrágot vehetjük meg bárhol, az árak viszont jelentősen eltérnek. Nagy hidegben nem érdemes a gyerekre adni, mert megkeményedik és nehezíti a mozgást (extrémebb esetekben akár törik is), de amíg nincsenek mínuszok, addig egy gumicsizmával kombinálva tökéletesen vízhatlanítható vele a gyerek.

A kabátok közt már nagyobb a szórás, nem mindegy, hogy mire költünk. A 3 az egyben kabátok praktikusak, hiszen egy áron egy polár pulóverhez, egy esőkabáthoz, és a kettőt kombinálva egy télikabáthoz jutunk, ezekért viszont legalább 8000-16000 Ft-ot kell f

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek