Az ősz legmenőbb kalapjai és sapkái

Míg tavaly elég volt október közepén megírnunk, hogy melyek az ősz legmenőbb kiegészítői, a hideg idő most kicsit hamarabb köszöntött be, ezért már most összeválogattuk, hogy milyen sapkákat és kalapokat érdemes a fejünkre húzni, ha nem akarunk fagyoskodni. Részletek a hajtás után!

Lehet, hogy a férfiak nem rajonganak a széles karimájú kalapokért, de már tavasszal, a különböző divatheteken látni lehetett, hogy a dámás vagy egyesek szerint inkább hippis fejfedők továbbra is tartják magukat. Akinek pedig kétsége lett volna efelől, elég végignéznie azokat a street style fotókat, amelyek szeptember elején készültek a New York-i és a londoni divathét vendégeiről. De nemcsak a bloggerek és stylistok szeretik ezt a fazont, hanem a sztárok is, akik talán azt remélik, hogy elbújhatnak a karima mögé, pedig valójában csak még jobban felhívják magukra a figyelmet. Nézzék csak meg a mellékelt galériát!

És most nézzük a hazai boltok kínálatát. Az állatos sapkákat idén szeretik az itthon is kapható márkák. A kötött darabok idén kiegészülnek a kalapokkal. Ez utóbbiak a Bershkában és a C&A boltjaiban szinte egy áron kaphatóak (kb. 3500 Ft), a Zarában a baseball sapkára hajazó változat 1500 forinttal drágább. Aki egy igazi designer darabra vágyik, annak ajánljuk a BCBG Max Azria füles kalapjait. A honlapon ugyan azt írják, hogy a készlet elfogyott, mert annyira népszerű volt ez a fazon, de az internet bugyraiban azért még biztosan lehet találni.

Persze klasszikusabb fazonokból is lehet választani a fedoráktól a korábban már említett nagymamás csodákig. Az árak 3500 forint környékén kezdődnek és felmehetnek tízezer forintig is, ezért talán érdemes olyan darabot választani, amit sok mindenhez fel tudunk venni és évekig hordjuk majd.

A tüllel díszített sapka pár hónapja nagyon menő volt, Miley Cyrus még a We Can't Stop című klipjében is ebben parádézott. A kicsit oda nem illő dolgokkal díszített, egyébként meglehetősen egyszerű sapkák az Asos kínálata alapján télen is divatban marad, míg a fast fashion boltokban, például a New Yorkerben a feltűnő feliratokkal és ábrákkal ellátott másaikkal találkozhatunk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra