5 +1 magyar modell, akiket nem ismerünk eléggé

Magyar modell-utánpótlásból nem volt hiány az elmúlt években, a világhírnév felé tartó Palvin Barbarán, Mihalik Enikőn és Rajzák Kingán kívül egyre több neves divatház alkalmaz magyar modelleket a kifutón vagy kampányaiban, és egyre több nemzetközi magazin készít divatanyagokat modelleinkkel. Az év elején bemutattuk, hogy mekkora magyar modell-dömping volt a divatheteken, ezúttal pedig összegyűjtöttük azokat a modelleket, akik külföldön ismertebbek, mint hazánkban.

Magyar modell-utánpótlásból nem volt hiány az elmúlt években, a világhírnév felé tartó Palvin Barbarán, Mihalik Enikőn és Rajzák Kingán kívül egyre több neves divatház alkalmaz magyar modelleket a kifutón vagy kampányaiban, és egyre több nemzetközi magazin készít divatanyagokat modelleinkkel. Az év elején bemutattuk, hogy mekkora magyar modelldömping volt a divatheteken, ezúttal pedig összegyűjtöttük azokat a modelleket, akik külföldön ismertebbek, mint hazánkban.

1. Fórizs Adina

A 26 éves Fórizs pályáját 6 évvel ezelőtt kezdte, azóta látható volt a Prada 2008-as tavaszi/nyári sportkollekcióját bemutató kampányban Sasha Pivovarova és Heidi Mount társaságában. A jelenleg Londonban élő modell a MatchesFashion, a Max&Co és a Whistles kampányai mellett készített divatanyagot a kínai Harper's Bazaarnak, a 125 Magazinnak és felbukkant a marokkói L'Officiel borítóján is a nyári szezonban. A Women Paris ügynökséghez tartozó Fórizs várhatóan feltűnik majd a közelgő divathetek kifutóin is.

2. Adamik Luca

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre járó modell 14 évesen kezdte karrierjét az Attractive Modelsnél. A 19 éves modell az elmúlt szezon egyik legnagyobb meglepetése volt a divatheteken, olyan nagy designerek küldték kifutóikra, mint Jean Paul Gaultier, Giorgio Armani, Issey Miyake, a Miu Miu vagy a Moschino, de a Modus Vivendi tavalyi nyári kampányát is a szőke modellel készítették. A 2012-es cool lista 15. helyére felkerült érdekes arcú modellről minden bizonnyal hallani fogunk még a közeljövőben.

3. Jablonczky Mónika

Jablonczkyt alig két évvel ezelőtt, 16 éves korában szólította le a TrendAttack bookere. A Visage Model Management modellje 2011 óta különleges szépségének köszönhetően bejárta a világot, New Yorkban, Londonban, Párizsban vagy Tokióban olyan neves tervezőkkel dolgozhatott együtt, mint Thierry Mugler, Rick Owens vagy az Etam, illetve olyan modellekkel együtt léphetett a kifutóra, mint Saskia De Brauw és Frida Gustavsson. Hazánkban pedig Éder Krisztián készített róla kampányfilmet az L'Ecole-nak, de Kondás Katával együtt feltűnt Mojzes Dóra kampányában is.

4. Pampuk Timi

A VM 20 éves, vörös hajú modelljére az elmúlt szezonban felfigyelt a Kate Moss-t is felfedező londoni Storm ügynökség képviselője, ami nem csoda, hiszen Pampuk a ready-to-wear kollekciók bemutatása mellett helyet kapott az haute couture divathéten is, ahol többek között Armani Privé és Oscar Carvalli ruhakölteményeit mutathatta be a közönségnek. A 180 centis modell várhatóan idén is feltűnik a kedvenc divatheteinken, a Milánóin és a Párizsin.

5. Srej Zsófi

„Tökéletes balerina alkat!” – mondta egy modellválogatáson a magyar modellnek Alexander McQueen. A 24 éves Srej jelenleg Párizsban él és pályafutása alatt helyet kapott a Dior és a Chanel divatbemutatóin is. A divatvilágban Sophie Srejként ismert modell gyakran kerül a divatlapok címlapjaira és gyakran kérik fel reklámarcnak is a divatházak. Legutóbb egyedüli modellként a Diesel 2013-as tavaszi-nyári farmereket bemutató katalógusában láthattuk viszont a Hatvanból származó modellt.

+1 Cseke Botond

Kedvenc férfi modellünkért, Cseke Botondért csak úgy kapkodtak a divatházak az elmúlt szezonban. A fiatal miskolci fiú exkluzív modellként vehetett részt a New York-i Marc by Marc Jacobs shown, majd Londonban szintén exkluzívként hívták meg az Alexander McQueen bemutatóra is. A Milánóban és Barcelonában is népszerű modellel készítették el Alexander McQueen diffúziós vonala, a McQ 2013-as őszi/téli kampányát is, melyen a márka virágmintás, punk ihletésű darabjait mutatja be Roger Deckker képein.

Oszd meg másokkal is!
Mustra