no

Ajándék azoknak, akiknek mindene megvan

Az igazi szívás az, amikor az ember olyasvalakinek keres ajándékot, akinek mindene megvan, vagy explicit kijelenti, hogy nem vágyik semmire, vagy egyszerűen csak azt kéri, olyan ajándékot kapjon, ami élményt nyújt számára. Szerencsére ezt már sokan felismerték, és báre-könyvet még mindig meglehetősen nehézkes ajándékba adni, ma már számos ajánlatból lehet választani a kozmetikai szolgáltatásoktól az ékszerkészítő tanfolyamokig.  

Kreatívkodás

Egy csomó ember kapott már rá arra, hogy 1-2 napos tanfolyamokon kóstoljon bele a kézműves technikák világába, így nekik jó ajándék lehet egy kis kikacsintás a hétköznapi "csak a fejemet használom" állapotból.

Itt van mindjárt az Ékezet galéria hétvégi workshopja, ahol réz, illetve ezüst ékszereket lehet készíteni. Ha valaki úgy gondolná, hogy egy nap alatt nem lehet kitanulni az ötvösszakmát, annak igaza van, viszont gyönyörű ékszereket lehet készíteni ennyi idő alatt is. "A résztvevők a workshopon a legtöbb aranyműves technikába betekintést nyerhetnek: kalapálás, fűrészelés, reszelés, hajlítás, forrasztás... Célunk, hogy a nap végére minden résztvevő elkészítse álmai ékszerét saját kezűleg, ehhez mindenfajta szakmai segítséget, szerszámot, anyagot megadunk" - írják . A kurzus ára 15000 Ft, ez tartalmazza réz esetén az anyagköltséget, és még ebédet is kapnak az érdeklődök.

1461717 538312322919552 340226858 n

Aki még sosem hallott az ezüstgyurmáról, viszont jó a kézügyessége, annak jó lehetőség az ezüstgyurmázás. A gyurma olyan, mint a hagyományos, kissé nehezebben gyúrható, de fantasztikus ékszereket lehet készíteni belőle. A lehetőségek száma végtelen, és mivel könnyen formázható, hamarabb elkészülnek a tárgyak mint a hagyományos megmunkálás esetében. A tanfolyamok néhány órástól a több naposig terjednek. Három óra alatt már meg lehet csinálni egy gyűrűt fecskendős díszítéssel, vagy egy medált, de egy üreges ezüstmedál vagy egy ezüst levél is elkészül pár óra alatt, aki pedig tovább lépne, az hosszabb tanfolyamokat is talál.

Annak aki kreatív, de nem a pontosság és az ügyesség jellemző rá, legalábbis manuálisan, az válassza a fusing tanfolyamot. Ennek lényege, hogy összeolvasztjuk az üveg rétegeket, ezzel izgalmas színeket és átmeneteket hozunk létre. A Made By You-nál az üvegékszer készítés 6900 Ft-ba kerül, amely a tandíjon kívül 5 ékszer  (egy pár fülbevaló, egy gyűrű, két medál és egy kitűző) árát tartalmazza. A tanfolyam meglehetősen rugalmas, lehet változtatni a készítendő ékszerek típusát.

uveg

Hasonlóan jó móka a kerámia festés, ahol egy adott fehér tárgyat lehet "kiszínezni". Persze ez jóval több a színek felhordásánál, a kreativitásnak itt nagy szerepe van. Ha valaki nem olyan ügyes vagy gyakorlott, nyugodtan lehet sablonokat használni, attól még egyedi tárgyakat lehet készíteni. A Made By You-nál bármikor be lehet esni egy kis festegetésre, de aki inkább tanulna, az tanfolyamon is részt vehet. A foglalkozás tandíja 1700 Ft, emellett választott a kerámia árát is kell fizetni. A formák ára “all-inclusive”, azaz magában foglalja a natúr kerámiát, a tetszőlegesen választott színeket, a mázazást és az égetést.

A Hobbiművész hálózatában már pár ezer forintért találni tanfolyamokat, és a patchworktől a Swarovski Elements kristály gyűrűig számos lehetőség van megmutatni, mi mindent lehet alkotni. Ezek a tanfolyamok nem túl drágák, és viszonylag gyakran indulnak, ráadásul a budai és a pesti oldalon is találni hobbiművész boltokat, így több helyen is részt vehetünk az okításon.

hobb

Élményvadászat

A férfiaknak is van azért megfelelő ajándék. Ott van például a meglehetősen hülye nevű Férfias játékok élménycsomag, amely 28 féle dologra használható fel. Ilyen többek közt a Vitorlázó repülés, a kutyaszánozás, az Xboxozás egy moziban, de a quadozás és a paintballozás is belefér, aki pedig pont egy Boeinget próbálna ki, azt egy repülőszimulátor várja. A programok ára egységesen 15990 Ft.

A Feldobox is hasonló elven működik, ugyanis élményt lehet ajándékozni. A négy kategória a szabadidő, wellness, üdülés és gasztronómia tárgykörében kínál számos ajándékot. Egy kiragadott példa a számtalan közül: a világ asztalai című ajándék 13500 Ft-ba kerül. Az utalványon névérték nem szerepel, és az ajándék egy 2 főre szóló meghívás egy 3 fogásos kulináris élményre. Az utalványok jövő év végig érvényesek, így nem kell elsietni a döntést, ráadásul sok vidéki helyszínt is találni.

aji

A feldoboxhoz hasonló a Meglepkék és a Nagy Nap, ezért érdemes körbenézni, hogy hol mennyibe kerül a kiválasztott ajándék.

Kihagytuk a kedvenc tanfolyamát? Nem vettünk észre egy szuper programot, ami ajándékként is adható? Írja meg nekünk!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek