SZÜLŐSÉG

Garfield kedvence villámgyorsan

2008. június 27., péntek 11:45

Egy étel – kétszer

Szeretek főzőcskézni, ha lenne idő, akár órákat is eltöltenék egy-egy különlegesség elkészítésével, de néha egyszerűen nincs időm rá. Ilyenkor van az, hogy egyszerűsítek, nem csicsázom, hiszen ha nem jönnek vendégek, akkor nem probléma, ha nem gyönyörűn megkomponált étel kerül az asztalra.



Ezt a kaját is először „szépen” készítettem el, aztán egyszer gyorsan kellet összedobnom- így született a második recept. A hozzávalók ugyan azok (van egy – kettő, ami a másodikból kimaradhat).



Spenótos-juhtúrós-csirkés lasagne

Hozzávalók:

1 doboz mirelit spenót
15 dkg juhtúró
1 csomag lasagne lap (én mindig vmi más tésztával csináltam, így töredelmesen bevallom, fogalmam sincs lasagne-ból mennyi kéne, makaróniból egy zacskóval szoktam használni)
30 dkg csirke-vagy pulyka hús
1 kis doboz tejföl
1 kisebb hagyma
pár gerezd fokhagyma
só, bors
esetleg a tetejére ráreszelni való sajt

Elkészítése

A spenótot kiengedem, a húst apróra vágom, ízlés szerint fűszerezem, majd kevés olajon lepirítom. Rádobok egy gerezd apróra vágott fokhagyma gerezdet, lefedem és hagyom kicsit párolódni. Világos rántást készítek, hozzáadom az apróra vágott hagymát, felengedem egy picike vízzel (vagy húslevessel, ha van), belekeverem a juhtúrót, és a végén a tejfölt, elzárom. Kis borsot lehet bele tenni. A tésztát megfőzöm, leszűröm. A spenótot jól kinyomkodom, és hozzáadok annyi apróra vágott fokhagymát, hogy jó ízes legyen, kicsit megsózom. Előveszek egy magasfalú edényt, kivajazom, és belerétegezem a dolgokat. Tészta, spenót, rá a hús, erre a juhtúros massza. Addig folytatom, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére reszelek egy kis sajtot, majd előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt a tetején meg nem pirul.

Egyszerűbb verzió

Spenót kienged, tészta megfőz, a hús kihagyható, vagy esetleg vmi maradékból (pl: pörkölt) is lehet. A juhtúrót kikeverem a tejföllel, a kinyomkodott spenótot a fokhagymával, majd az egészet összekeverem a tésztával, sózom, borsozom, ha kell. Nem valami gyönyörűség, de az íze hasonlít, és hamar kész. Tálaláskor mehet a tetejére reszelt sajt.

Moira

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.06.28 00:05:52csepke

    Hehehehe. Hölgyeim, mi ez a piac???

  • 2008.06.28 00:17:23cantaloupe

    Elkenyeztetett kislany: kar, hogy tamadasnak vetted, mert erdekelt, hogy miert a markakkal definialod magad...



    Mellesleg ezt a szobat, meg ne haragudj, de lakberendezo nelkul osszedobtam volna neked. Foleg, hogy manapsag minden masodik kislanyszoba zold-rozsaszin kombo...ezert, remelem nem lepek bele a lelkedbe azzal, hogy tul sok irigysegre nem ad okot.



    Itt a Porontyon amugy az ertelmisegi reteg irogat, es lefogadom, hogy sokaknak legalabb olyan anyagi szintje van, mint nektek.



    De koszonom a valaszt, mar harmadszorra hozod szoba az irigyseget, tehat vegulis ez a motivacio, ezt akarod kivaltani.

    Csak a magam neveben beszelek, nem sikerult. Nekem legyen barmennyi penzem, a hazamat magam fogom berendezni, nem egy idegen csinal belole otthont.



    Az izleses kisagy meg szamomra itt kezdodik:



    www.2modern.com/modern-baby/Cribs/Oeuf-Crib



    Egy izleses gyerekszoba szerintem igy nez ki:



    www.oceandreamcabarete.com/Beachfront-Condo-Rental-Dominican-Republic/harmony-luxury-beachfont-vacation-rental-Cabarete02.jpg



    Az Esprit babakocsit megneztem, kabe 40-50ezer Ft, hat ne hari, de ez sem luxuskategoria az Orbit, Bugaboo markakhoz kepest, szoval...a brendonos babakocsik 80%-a tobbe kerul.



    Oke, teljen oromod mindenben, csak azt akarom mondani, hogy nekem ingyen sem kene az a gyerekszoba. :)



    Amugy attol nem leszel rangosabb sem, hogy egy kabe 20 Ft-ot ero koronas matricat ragasztasz a pelenkazofiokra. :P



  • 2008.06.28 00:18:57cantaloupe

    Elrontottam a gyerekszoba linkjet:



    www.vivababy.com/pics/448741-VivaBabyMaxiCullaArcoiris.jpg

  • 2008.06.28 00:32:15cantaloupe

    Amugy -es elnezest a tovabbi offolasert, de elkenyeztetett kislany, ha a rokonoknak-baratoknak raktad fel a kepeket, akkor az meg rosszabb...ezzel azt sugallod, hogy csak akkor vesznek emberszamba, ha markas dolgaitok vannak, illetve ez a mozgatorugoja a baratsagaidnak, marmint a penz es giccs.



    Remelem, az ismerosok magadert is szeretnek...

  • 2008.06.28 01:01:29lekvaros csirke

    Olyan jot mosolyogtam a total off kommenteken, hogy ugy gondoltam, illo elolvasni a cikket is, pedig recepteket nem szoktam. :)



    ON: Most lebuktatom magam, hogy mennyire nem tudok fozni, de mit gondoltok, mukodne ez a recept soskaval is? Ahogy igy probalom elkepzelni, szerintem valamelyik szelsoseg lenne belole...

  • 2008.06.28 07:06:23V.Bea

    cantaloupe!

    Igen a gyerekszoba itt kezdődik, gyönyörű álomszép...Lehet hogy lakberendezőt kellene váltaniuk...:-))

  • 2008.06.28 07:24:33hópihe

    Jaj, hagyjátok már őket. ott a teszkó gazdaságos kacsa az egyik képen. :D Burzsujéknál. :D Mi is kaptunk ajándékba, ezért fel is ismerem. Alapból semmi kivetnivalót nem látok benne, de ha ennyire márkabuzi valaki, akkor erre figyelhetett volna... Mellesleg ilyen kuszaságot lakberendező nem művel. Olyan az a szoba, mintha folymataos rendetlenség lenne benne. :D Meg az a sok plafonról lógó izé?! Mint egy pókháló... Bár bocsi, tuti irogykedek...XD XD



    Ui.: Már nem bírtam hozzászóláás nélkül...

  • 2008.06.28 07:47:41hópihe

    Ja, azt lefelejtettem. Tök proli az a csörgő a kislány kezében a hiper-szuper, de extradrága maxi-cosi gyermekülésben... Gazdagság?! Hagyjuk... Ízlésficam... És figyelemfelhívás. Semmi egyéb. Tök gáz. Mellesleg, ha valaki vállalja a képeit egy ilyen oldalon, nem kell csodálkozni, ha nem tetszik mindenkinek. De ilyen stílusban kikelni magából olyan embereknek, akik még a helyesírással sincsenek alap szinten tisztában?! Hát nem tudom. Azt a fene sok pénzt talán az általános iskolai tanulmányokra kellett volna költeni. Na, ennyi voltam, nem bírtam magamban tartani, bár lehet jobb lett volna, hiszen ez a poszt alapból tényleg nem erről szól. Az egyik "proli". XD

  • 2008.06.28 09:58:34boszorsi

    Annyira kár volt ide OFFolni ezt a családot! Mindenki úgy bolond, ahogy jól esik neki. De ezért ne harapjuk már le egymás fejét! Szinte biztosra veszem, hogy az itt nagy egyetértéssel emberszóló társaság, ha egymás gyerekszobáját látná, ott is találna bőven megszólni valót! Nekem se tetszik ez a világ, én sem tudok sok jót gondolni erről a külsőség-buzi összhatásról, de aki így érzi jól magát, hát tegye, nem sok közöm van hozzá. És én sem örülnék, ha valaki az iwiwről idelinkelné a képeimet, és elkezdene rajtam csámcsogni. Pedig csak olyat tettem oda, amt bármikor felvállalok. Véleményem szerit ez két teljesen külön világ; az iwiw egy nyílt, s személyes oldal, ez pedig egy anonim társalgó. Az iwiwen is lehet üzenni, a személyeskedést pedig illik személyesen felvállalni, és nem egy anonim oldalon fikázni egy másik EMBERT és CSALÁDOD.

    Uff.

  • 2008.06.28 10:05:45elkényeztetett kislány

    Igazad van boszorsi!

    Ugy látszik sok ember nem bírja elviselni, ha vele nem egyező izlésűvel találkozik!

    De gratula nagyon szép egy 1 éves kislánnyal foglalkozni!

    Nem tetszik ammit láttok, és akkor mi van?

    Ez olyan nagy dolog, hogy ezen ennyit lehet csámcsogni?

    Hát gratula mindenkinek! Mi nem fogunk ezen változtatni, továbbra is új képeket rakunk föl az iwiwre!!

    Én most regisztráltam erre az oldalra 1.,de kár volt! Az hittem itt normális dolgokról, normális emberekkel lehet beszélgetni! De tévedtem! Az hiszem én be is felyezem,ennek nincs értelem! ugy látszik ez egy olyan oldal, ahol azt élvezik, hogy kivel hogy lelet szórakozni! Hát hajrá!!

  • 2008.06.28 10:31:49anyamadár

    Moira ez a recept jópofa nagyon! :)

    Én is cselesen etetem meg a gyerekekkel a spenótot, olaszosan, tejszínes/fokhagymást mártást csinálok belőle és azzal öntöm nyakon a tésztát. :)

  • 2008.06.28 10:39:18boszorsi

    Kedves elkényeztetett kislány, én szeretek a porontyot olvasni, nem ez a jellemző stílus. Vélemnyem a képeitekről, és a szülinapi videóról nekem is van, de nem itt fogom kifejteni. Sőt, sehol nem fogom kifejteni.

    Egy apróságra szeretném azonban felhívni a figyelmedet. A kritikusok, (többnyire minősíthetetlen stílsba ugyan, de) a nevelsi elveket kritizálták, és nem a kislányt bántották. Szerintem.



    Van egy olyan mondás: "A stílus maga az ember". Ebből, aki akarja, kikövetkeztetheti a fenti vitáról a vélemnyemet.

  • 2008.06.28 10:40:44boszorsi

    Egyébként villámrecepteket, sokat-sokat!!

  • 2008.06.28 10:56:41verkaverka

    Nekem az egészséges táplálkozás a hisztim :)

    úgyhogy én a spenótot túróval keverem, úgy rakom a (teljes kiőrlésű) tésztára, a gyerek imádja. A spenót általában szereti a tejtermékeket, ahogy feljebb is szerepelt, a tejszínt is meg a sajtot is.





    A Váncsa szakácskönyv nálunk is szerepel olvasmányként, gyerekes családoknak esetleg probléma lehet hogy a receptek nagy része (nem túlzok, tényleg a nagyobbik része) alkoholtartalmú. De ihletadónak abszolút jó.



    A másik témához: "rangban alattunk lévő", hát ezen szétröhögtem az agyam, ti egyébként tényleg elhiszitek hogy az oldalhoz tartozó szülők írnak ide? Szerintem ez a stílus csak paródia lehet. :))))))))

  • 2008.06.28 10:57:55anyamadár

    Spenótos-pesztós tészta



    Míg a tészta fő, feldarabolsz egy közepes fej hagymát, két gerezd fokhagymát (de persze ez a család ízlésétől függ mennyit teszel bele) és olajban pirítani kezded. Utána a felolvasztott mirelit spenót megy rá, megsózod és picit főzögeted. Ha összefőtt, szoktam dobni bele két evőkanál zöld pesztó-szószt és pár zöldfűszert ami eszembe jut, bazsalikomot mondjuk :))) azután kis tejszín vagy tej kell bele, hogy krémes legyen az állaga. Hagyom, hogy rotyogjon egyet, kóstolom majd kézimikszerrel egységesítem az állagát.

    Sajttal tálalom. :)

    Nagyon szeretik az enyimek.



    A tészta adagokat meg úgy számolom ki, hogy egy felnőtt emberre kb. négy marék tészta (fusilliből vagy masniból) a gyerekekre - étvágytól függően - kettő vagy három marék.

  • 2008.06.28 11:00:19boszorsi

    (verkaverka, én is elgondlkodtem, hogy paródia, de nem hszem. Végigolvasam mident, és el tudom képzelni, hgy tényleg a szülők írnak.)



    Ezt a túrós spenótos megoldást ki kell róbálni...

  • 2008.06.28 11:03:58anyamadár

    A paradicsomszószos tészta nálam ugyanígy készül (zöldpesztó helyett pirospesztóval vagy anélkül) és néha adok a spenótoshoz brokkolit. Tudom, ez nem a konyhaművészet csúcsa de gyors és jól jön két örökmozgó mellett... :)

  • 2008.06.28 11:14:55huhhh

    Köszi Moira! Nem vagyok egy nagy szakácskönyvgyűjtő, de ez Váncsa-féle szakácskönyvet beszerzem. De vajh mikorra érek majd az 1001 recept végére? :))



    Anyamadár recepje is jól hangzik. Én imádom a spenótot, de a gyerekeknek nálunk is cselesen kell belecsempészni a kajákba, mert a maga naturális valóságában (vagyis hát spenótfőzeléknek) nemigen eszik meg. Pedig szerintem nagyon meg lehet vele bolondítani az ételeket.

  • 2008.06.28 11:15:06anyamadár

    Okoska a lasagnénál én sem főzöm meg előre a tésztát, szépen megfő a paradicsomszósz levében. :)



    Még sosem próbáltam a fenti túrós-tejfölös megoldást mert én a besamel-mártásosért vagyok oda, de mostmár muszáj lesz főzni egy ilyet is. :)

  • 2008.06.28 11:16:20huhhh

    A lasagne tésztát egyébként én sem szoktam előre megfőzni, simán megpuhul a jénaiban, ha elég nedves a töltelék, amit közé rakok - ahogy Okoska is írta.

  • 2008.06.28 11:16:47huhhh

    Szóval anyamadár sem főzi a lasagne tésztát... :))

  • 2008.06.28 11:17:16anyamadár

    :))) Ez a lasagneelőrenemmegfőzők oldala kérem :)))

  • 2008.06.28 11:17:56huhhh

    Anyamadár :)))

  • 2008.06.28 11:18:50huhhh

    Nálam a legalsó lap mindig egy kicsit keményebb marad és egy picit meg is pirul, de vannak a családban többen is, akik éppen erre pályáznak. :))

  • 2008.06.28 11:20:56boszorsi

    huhhh, azt meghiszem! A sült alja és teteje alegjobb minden tésztának! A közepére csa azért van szüksg, hogy lehesssen alja, meg teteje... :)

  • 2008.06.28 11:21:10anyamadár

    Ismerős helyzet, én azért alaposan kivajazom előre a tepsit mert én nem szeretem :)))

  • 2008.06.28 11:23:23anyamadár

    Elnézést Okoska, valóban félreértelmeztem. Nem tudtam, hogy ez ennyire felbosszant téged...

  • 2008.06.28 11:25:44anyamadár

    .. vagy csak "rossz fénnyel kelt ma a Hold"...

  • 2008.06.28 11:30:56anyamadár

    Okoska ez csak egy tésztareceptbeli félreértés volt...

    Mi van akkor ha valami életbevágóbb történik? Én csak egy nick vagyok itt te meg egy másik, aki félreértettem egy sort az írásodban...



  • 2008.06.28 11:32:24anyamadár

    Én csak egy nick vagyok itt, aki félreértettem egy sort az írásodban, te meg egy másik nick.

    (a nickek mögött meg egymásnak ismeretlen emberek...)

    (Az utolsó mondat így lett volna helyesen, csak közben be kellett kötnöm egy masnit...)

  • 2008.06.28 11:34:57anyamadár

    Azon gondolkodom miért kell ilyen nagy szavakat használni, mint "megbélyegzés" egy buta recept kapcsán :)))

  • 2008.06.28 13:05:42Cobold

    aszittem, röpködni fognak itt a jobbnál jobb kajareceptek, erre meg...

    mindegy, személyes kedvencem:

    balee.web.elte.hu/kaja.html

  • 2008.06.28 13:47:46szalamandra

    Anyamadár: A tészta mennyiségéhez, ha van konyhai mérleged, akkor egy átlag felnőtt 50-80 gramm között eszik egyszeri étkezés alkalmával. Mi, ha csak tésztát eszünk, akkor kb. 80 grammot főzök fejenként. Ha van utána még vmi, vagy hússal keverem stb, akkor 50 grammot. Ha pedig extra éhesek vannak a családban, és csak tészta van, akkor 100 grammot. (konyhai mérleg előtti történelmi időkben én is marok-szerint dobáltam).

    Remélem, segített :-)

  • 2008.06.28 13:53:47szalamandra

    Leggyorsabb és egyik kedvenc friss paradicsomos-spagetti receptem: egy kicsi fej apróra vágott hagymát, és egy gerezd fokhagyműt megfuttatok olivaolajon, aztán hozzáadom a kockára vágott friss paradicsomot (fejenként 1-et számolok), megsózom, és sütöm. Közben megfő a bármilyen tészta. (Összvissz kb. 15 perc) Összekeverem a tésztát a mártással, és megszórom apró kockákra vágott mozzarellával. Ennyi :-)

  • 2008.06.28 14:51:37csepke

    szalamandra ez jó, ezt én is szoktam, minusz hagyma, és a fokhagyma csak olajon megfuttat aztán kivesz, az olajba bele paradicsom, fekete olajbogyó, só, bors, friss bazsalikom hozzátesz, és ha nagyon ráérek akkor még laskára vágott padlizsánt és cukkinit is szoktam beletenni. És talán nem mozzarella hanem parmezán való rá, de ekkor már ünnepi. ;-)

  • 2008.06.28 14:58:34verkaverka

    Nálunk pedig van a hagymás meg a csak fokhagymás verzió is. :)))))

  • 2008.06.28 15:05:18verkaverka

    Viszont nekem ami nagyon megy és nagyon gyors, jut eszembe csepke padlizsánjáról, cukkinijéről, az a lecsószerűségek minden módon, tehát egyrészt rendes lecsó, néha tökös vagy cukkinis, másrészt a hagyma fokhagyma paradicsom paprika cukkini padlizsán tök mindenféle összeállításban. Nagyon gyors, nagyon nyári, nagyon szeretem, kár hogy a fiúk nem szeretik, de így is szoktam csak magamnak. Persze én zőöldségmániás vagyok, ha valaki hús vagy tészta/krumpli nélkül nem tud kaját elképzelni, annak nem ez való. Ezzel most nem akarom letagadni tészta- és krumplifüggőségemet, de egy étkezés erejéig kibírom nélkülük. :)

  • 2008.06.28 15:15:55csepke

    verkaverka nem akarok hülyeséget mondani és fejből most nem tudnám idézni a receptet, de ez a cukkinis padlizsános lecsóféleséget nem ratatouille-nak hívják? az írásmódban nem vagyok biztos. Én is nagyon szeretem az ilyen zöldséges nyáriakat!!! De lehet hogy az étel mellékes és csak friss, vágott bazsalikom függő vagyok!;-)

  • 2008.06.28 15:33:44Moira

    csepke: úgy hívják bizony!és milyen finom!

    Én is szoktam csinálni, azzal ami éppen itthon van, múltkor még tököt is raktam bele.

  • 2008.06.28 16:08:58szalamandra

    csepke: jó parmezánnal, és hagyma nélkül is, persze. Ezekben pont az a jó, hogy azt dobsz hozzá, ami van. Én mozzarellával jobban szeretem, ha hagymás, ha meg hagyma nélküli, akkor inkább parmezánnal :-)



    vagy ha nincs otthon semmi de semmi, akkor csak "kocsihajtók" módjára, fokhagyma megsüt olajon, hozzá csili, tésztával összekever, parmezánnal megszór.

    utána azért elkel egy saláta :-)

  • 2008.06.28 16:11:54verkaverka

    de, biztos hogy a ratatouille az eredeti, azt viszont már sose tudom hogy fűszerezést mindent belevéve eltérek-e tőle annyira hogy már ne hívhassam úgy úgyhogy inkább nem hívom :)

  • 2008.06.28 20:19:11huhhh

    Okoska, azt hiszem, én vagyok a legnagyobb funkcionális analfabéta a világon. Többször is végigolvastam, de még mindig nem látom, hogy ki és kit bélyegzett itt meg. Sőt egészen pontosan azt sem látom, hogy hol itt az ellentmondás. Anyamadár nem főzi meg a lasagne tésztát, én sem, és te sem ("én sem szoktam megfőzni a lasegne-t" - ahogy utóbb írod). Próbálom megtalálni az ellentmonmdást, de még azt sem találom, nemhogy a megbélyezgést. Ne legyen már üldözési mániád, lécci. :))

  • 2008.06.28 21:12:43zskoncz

    tényleg jó a száraztészta helyett a palacsinta!

    jó lehet kicsit macerásabb, de nem kell szép palacsintákat csinálni! és az a jó ha vastag.

    :-)

    én torta formába szoktam kisütni, tök jól néz ki a végén egy cikk lasagne!

  • 2008.06.28 21:24:08monsterwoman1

    A lasagne rétegezését én a besamellel kezdem. Akkor az alja is puha lesz.

  • 2008.06.28 21:33:53huhhh

    Monsterwoman, és akkor mit kezdjek családom azon tagjaival, akik kifejezetten az alsó ropogósra pályáznak? :)) De azért köszi, ahol nem szeretik az alsó megsültet, ott biztosan örülnek a tippednek. :))

  • 2008.06.29 22:57:38bársony

    Gicsparádé témában: titeket aztán jól átvertek a palánkon a kislány "állítólagos" rokonai! Tanulságos volt olvasni, jót nevettem, bár igazán jó kis gyorsrecepteket szerettem volna olvasni.

  • 2008.06.30 01:50:05Vierre_

    tudod mi a gyors recept? Kettőt mondok én neked mert jófej vagyok . És higgy nekem. Én lusta vagyok főzni. Én már csak tudom. Nem kamu gyors. Gyors. Az első fél óra. A második, nem kamuzok, negyed. :DDDD Persze van aki nem szereti :))))



    1:

    öt nagy krumpli

    fél karalábé (fúúj, de kell)

    négy fehérrépa (dettó :D) nagy

    öt sárga répa nagy

    egy zeller

    két fokhagyma

    egy fej hagyma

    két paradicsom

    egy paprika

    egy doboz tejföl

    két húsleves kocka



    egy babérlevél

    botmixer

    készen vett pirítós. :)))))



    megpucolni a cuccot. 20 perc szötyögés (fúúúj)

    felküldeni főni őket, pikk pakk megfőnek mert okos voltál és kiskockákra vágtad a cuccost. :)))

    kihalászni a paprikát meg a hagymát, meg a babérlevelet, lezárni a gázt, botmixerrel uccu, bele tejföl, még egy kis botmixer.



    Oszt kész is a tele vitamminnal-zöldségkrémleves, tálalható kétszersülttel, nyaminyami, jó sűrű és igazi nyári íze van. :)))))



    a negyed órás.



    egy gáz:

    -olaj, egy kanál liszt, rántás. addig pucolni két fokhagyma gerit. ha a rántás kb kész, belenyomni a f.hagymát, uccu neki 10mp és rá a tej, oszt belecsűrni fagyottan a spenótot.



    másik gáz addig. Olaj, bélszínroló vagy tojást főni mindegy,



    szépen feloldódik a spenót, addig mesül a roló, oszt hajrá, pikk pakk kb negyed óra és kész a jó finiminiség :DDDDDD

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta