SZÜLŐSÉG

Kiteríti a kölyköket a fitneszdévédé

2007. november 8., csütörtök 10:00

Amikor szerkesztőségünkhöz került a Kata Fitnesz dévédé, úgy gondoltuk, hogy ez is egy tinglitangli, amolyan kuckómackós gyerektorna. Az első szűrő az 5 éves Málni volt, aki kapásból közölte, hogy neki ez nehéz. Nem is csoda, hiszen ez már a második része a fitnesz sorozatnak, ami 6 éves kortól ajánlott, szerény véleményem szerint pedig még annál is nagyobb gyerekeknek való. Nosza, gondoltuk, ráeresztjük Pannát, aki nagy torna, úszás és egyéb sportok rajongója, s amúgy is belefér a korosztályba. Hétéves lányom felöltötte teljes fitnesz felszerelését és lelkesen csapott bele a lecsóba.

A lányok és Kata egy csodás medence partján űzték az izommunkát, méghozzá különböző országok zenéire. Többször visszatért az eej’uhhnyem, és a hej, Jancsika, Jancsika, de most nem vontattunk hajót a Volgán, sőt, egyéb klasszikus nemzeti nótára is mozoghattunk. A tizedik percben már hálát adtam a sorsnak, hogy nem nekem kell ezt csinálni, ugyanis genetikailag képtelen vagyok tükörben leutánozni ezeket a szteppmozdulatokat. Lányom imád mindenféle ilyen dolgot, tehát a készítők valóban bízhatnak abban, hogy lesz ember, aki végigcsinálja a feladatokat, én, ha tehetném, inkább a mögöttük lévő medencébe vetném magam.


Nem mondom, hogy könnyű volt, lányomról szépen csendben ugráltak le a különböző rétegek, s végül csak egy tapigatya és póló maradt. Azért bebizonyosodott, hogy anyja lánya, volt kis keveredés bal-jobb, kéz-láb bontással. A felhasznált elemek némelyike szerény véleményem szerint meghaladja ennek a korosztálynak a koordinációs képességét, a végtagok és ritmus összehangolása bonyolult.

Panna rendszeresen jár évek óta tornára (ami táncos) és még úszni is, de ez a dévédé a 37. percben kilőtte a maradék energiáját is. Jó hír ez a szülőknek, mert olyan állapotba került estére, mintha indítottuk volna a Budapest-Bécs maratonon, s azt is nehezményezte, hogy a végén a dévédén a kislányok beleugorhattak a medencében, ő pedig sajna nem.

Ez a fajta mozgás még egy kisebb szobában is végezhető, mégis nagyon jól megmozgatja a sportolni vágyó gyerekeket. Mi azt hiszem, legközelebb csak néhány év múlva fogjuk újra elővenni.

Kata fitnesz a világ körül DVD, 44 perc, 2500 Ft
2007. Zeneker Kft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.08 10:20:25bizonytalan 

  tőcsétek le dc-ről ezt a szart, ha már annyira akartok ugrálni.

 • 2007.11.08 10:22:27Egészség

  warez fujj

  kivancsi lennek hany felnott tolna vegig :P

 • 2007.11.08 12:13:27Illatos nyár

  Azt hiszem valami ilyesmi miatt jelentette ki az EmilRulez! zenekar, hogy nem csinál több CD-t. mert minek.

  Nekik sokba kerül. Az emberek zenére nem CD formájában költenek. • 2007.11.08 16:56:03cozumel

  Kar, hogy nem tudom kinagyitani a kepet.

  Ha jol latom, es ez a Kata az, akinel en edzettem, akkor minden stimmel!  Ugy latszik, a gyerekekkel is olyan brutalis, mint velunk felnottekkel :D

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta