SZÜLŐSÉG

Hordozók - melyikkel hova?

2007. március 2., péntek 12:09

Hordozókendő, kenguru, sling, háti hordozó, csővázas, kerekes, és persze a babakocsi - már megint akkora és olyan sokszínű a kínálat - még pedig a járni nem vagy alig tudó gyermek magunkkal hurcibálása terén -, hogy a kezdő szülő teljesen megzavarodik. A kezdő szülő pedig én vagyok.


Van babakocsink. Nagyon hasznos, főleg a napi telepi tologatáshoz, meg korlátozott mértékben a budapesti közlekedéshez is. De durvább terepet nem bír, már a kátyúk is néha nagyokat löknek rajta, nemhogy egy földes, esetleg erdei út.

Van egy hordozókendőnk. Míg Lea picike volt, szeretett benne lenni, itthon használtam a legtöbbet, altatáshoz, mosogatáshoz, vagy akár csak üldögéléshez. Két hónaposan nyugtalanabb korszaka volt, kisírta magát a babakocsiból, így akkor sétáltattam is benne. Azonban az ilyen kicsi babák nagyon gyorsan változnak: egy hónap múlva már unalmasnak találta a kendőt, nem tetszett neki, hogy se nem lát ki, se nem tud jól kalimpálni benne, én meg még kicsinek tartottam ahhoz, hogy kifele tegyem bele. Ezért visszatértünk a babakocsizáshoz, néha a BKV-n kendőztünk, de nem voltak jó tapasztalataim, többször nekem kellett megkérnem valakit, hogy átadja a helyét, azt meg nem szeretem.

Nézegess hordozókendőket!


Egy hete elkezdtem kifelé fordítani Leát, ami tetszett is neki nagyon. Bár bizonytalan vagyok, egészséges-e ez a hátának, mint ahogy arra sem találtam semmi útmutatást, hogy mikortól hajthatom fekvő helyzetből feljebb a kocsit, mert mr abban se nagyon alszik a gyermek. Kirándulni is mentünk a kendővel, na az azért embertpróbáló volt a hétkilós csemetével, pedig a Szépjuhászné nem egy nagy túra.

Marad a háti hordozó. Még nincs, de vajon kell-e? Van belőle hátizsákkal egybeépített, kereken tolható, csővázas, derékpántos, mellkaspántos. És persze jó drága - de ha például megkönnyítené a kirándulást, és egyéb nehz terepen való közlekedést, akkor persze megéri, hiszen évekig, több gyerekre használható. A legtöbbre azt írják, féléves kortól. Ez ülni tudó gyereket jelent? És vajon akkor 19 hetesen még szigorúan tilos? Mely funkciói a valóban hasznosak? Emlékeimben anny dereng, hogy a másfél éves húgom egy kék vászon csővázas darabban nyomta le az Alacsony-Tátrát az apám hátán. De hogy kényelmes volt-e nekik, azt persze nem tudom.

Ne habozzatok, írjátok meg, hogy a hordozás mely formáit részesítitek előnyben, milyen alkalomhoz milyen eszközt választotok!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.08 13:36:42napos oldal

  köszi!

 • 2007.03.08 15:03:27hordozo

  a:a! Sajnos rugalmas kendőm nincs. :( Nálam Nandut, Kismamát és Lanát tudsz kipróbálni. És nem muszáj hozzá eljönni a tanfolyamra, ez a két lehetőség nincs összekötve. Jól értem, hogy azért zavart, hogy kemény, mert nyomta a válladat? A megtekeredés nem hangzik jól... Nem tudtad megoldani, hogy ne tekeredjen meg?

 • 2007.03.08 15:11:25a:a

  nem. igaz, nem voltam valami ügyes, ezért akarok most tanfolyni, mielőtt ketteske - ó, mindig eltévesztem... -, szóval hármaska megérkezik. A Kismama és a Lana puhább a Nandunál? (egyébként kösz a választ!)

 • 2007.03.08 15:58:21hordozo

  A Kismamát én nem tudom jó szívvel ajánlani. A Lana sokkal puhább, igen.

 • 2007.03.18 11:54:53laili

  Kedves Porontyanyuk!  Egy kis segítséget szeretnék kérni: most készülünk a végét járó babkocsink helyett egy sportosabb járgányt venni.Szerintetek mire figyeljek? Alapvetően városban közlekedünk de gyalogosan és a célszemély még csak 5 hónapos.Márkák stb tippekre számítok..  Nagyon várom a tanácsokat. Kössz

 • 2007.03.18 12:38:50eszter

  sztem összecsukható esernyős, ami dönthető. Van, ami teljesen fekvő helyzetig. Lehet nem túl drágán néha nagy áruházakban (Tesco, Cora) kapni. Márkát egyet sem tudok...

 • 2007.03.18 12:43:34kovvacs

  laili, pár dolog töményen: kérdezz rá a kocsi súlyára. 7 kg-nál ne legyen több, ha lehetséges. (Persze lehet 7 kiló 25 deka, de kb.) Ahogy nő a kölök, minden gramm számítani fog, amit időnként emelned kell. Ha mész nézegetni járműt, emeljed meg. Fontos lehet, hogy megtaláld rajta a fogást. 5 hónaposnál még kellene, hogy teljesen vízszintesig dönthető legyen. Vagy csak egy icipicikét ne teljesen vízszintesen, mert vannak olyan konstrukciók. Mindenképpen merev(ített) háta legyen. Saját napvédője és esővédője legyen, ami vagy jár a kocsihoz, vagy ott helyben meg lehet venni. A legrosszabb duma pl. a Brendonban, hogy hát szokott lenni csak épp most nincs. Mert akkor lehet, hogy sose lesz. Városba kell a bolygósított kerék. Próbáld ki, hogy hogyan tudod tolni, mert bolygó és bolygó kerék között sajnos ég és föld tud lenni a különbség. Még majdnem egy évetek van addig, hogy járjatok, ezért kevésbé fontos, hogy össze lehet-e csukni és milyen alakúra. De jó, ha tudod, hogy a lapra csukható inkább autó-kompatibilis, az esernyőre csukható inkább tömegközlekedés-kompatibilis a már járni tudó gyerek esetén, akit nem a babakocsival együtt teszel a járműre. Most én ezzel nem annyira foglalkoznék. Nézd meg, mi a helyzet a tároló résszel. Ha babakocsival jártok bevásárolni, kell a rekesz alulra! Városban nem érdekes, hogy felfújható legyen a babakocsi kereke, az oda csak csicsa. Valamint nincs szükség 25 centis kerékátmérőre. (Kivétel: ha kockaköves helyen laktok!!!!) De érdemes tudni, hogy 10 cmes kerékátmérő alatt a családi tapasztalatok szerint eléggé zuhanni tud a gyerkőc komfortérzete, centiről centire jobban tud rázni, ahogy kisebb. Végül a kategóriák: nektek még lehet, hogy jobb lenne a kétfunkciós babakocsi (ami vízszinteségi dönthető és teljesértékű ülőbabakocsivá alakítható), de már pont alulról benne vagytok kor szerint a sport babakocsikba. (Néhányat már ajánlanak 3 hónapos kortól.)  Ha megtalálom a kölföldi linkeket, megírom, ott lehet keresni sok konkrétat is.

 • 2007.03.18 12:46:43kovvacs

  laili:  http://de.shopping.com/xPP-kinderwagen-

  ha bírod a németet.

  Létezik ez angolban is, csak ott fontban nyomják az árakat, megpróbálom megkeresni.  Ezek azért marha jók, mert akár ár, akár funkciókategória szerint lehet szűkíteni a kínálatot. Igaz ugyan, hogy nem mindegyiket lehet kapni Mo-n, de 80-90%ban igen. És az árarányok hasonlóak.

 • 2007.03.18 12:50:02eszter

  wow! laili, nem lehet több kérdésed....

  kovvacs, szeretnék nálatok gyerek lenni...

 • 2007.03.18 12:51:05kovvacs

  laili, ha írsz egy emailcímet, elküldöm az exceltábláimat, én vagy egy hónapot szórakoztam a kiválasztással. Van benne minden:) Most találtam meg, szerencsére még nem töröltem le.

 • 2007.03.18 12:53:09kaposztalepke

  laili: ami iylesmi, az nekem a 2ésfél évvel ezelőtt vett PierreCarden esernyőre csukható babakocsija, jülyére használtuk tömegközlekedésen meg városban, a kereke kopott el:)), most vettem elő a második gyerkőcnek...  esernyőre csukható, vízszintesig dönthető a háttámlája, elöl bolygósítható/fixálható kerék, bevásárlóháló alul, súlyát nem tudom pontosan, de olyan 7-8 körül lehet sztem, nyilván nem a legkisebb kis két alumíniumrúdból meg 3 rongydarabból álló 4 kilós, de alapvetően még bőven emelgethető...nem tudom mostanában van-e még ez a típus, ha igen mennyiért vagy hogyan, én anno örültem neki, mert volt hozzá lábzsák, esővédő, levehető kupolás napfénytető, elöl olyan keresztpánt, ami nyitható (kisebb ülő babusok nálunk szeretik ha van és tudnak oda támaszkodni)..és ahhoz képest nem is volt vészes ára, a többi kevesebb funkcióval meg felszereléssel sokkal drágább volt. Szóval alapvetően én csak ajánlani tudom, egyetlenegy hibát tudok felróni neki, hogy a tolókarok majdnem a hátsó tengelyek felett vannak, így kicsi az erőkar, billenteni aránylag nehéz, főleg ha már ül a gyerek, előrébb van a súlypontja és tele van pakolva a bevásárlóháló. De némi rutinnal (megtámasztva lábbal a hátsó kerék, vagy egyszerűen kicsit lendületesebben megtolva/billentve)...szóval idővel és érzéssel kompenzálható, ez egy picit tényleg kényelmetlen, de minden más szempontból abszolút elégedett vagyok vele, szerintem a legjobb komprumisszum az aránylag masszív, vízszintesig fektethető és az aránylag könnyű, tömegközlekedésre, városba alkalmas funkciók között.

 • 2007.03.19 09:20:28laili

  Hááát kérem erről van szó ezért jó a poronty többek között.Nagyon köszönöm a tanácsokat és persze a ráfordított időt bár lehet, hogy jobban tettétek volna ha kimentek a levegőre a gyerekkel:)  Kowacs laili kukac freemail ponty hu és köszi. Táblázat? nem semmi vagy.Ráérünk, alaposak vagyunk csodaanyu?

 • 2007.03.19 11:21:55kovvacs

  Írtam. Kell néha indok, hogy az ember lánya miér nem ér rá takarítani. A lakás kinézetéről nem küldök képet :P

 • 2007.03.19 13:04:16marcangoló

  Káposzta, a miénk is majdnem pont ilyen. Én is szeretem. Csak azt nem, hogy nem lehet egy kézzel tolni, meg, hogy a 15 kilós gyerekkel már nehéz. Úgyhogy mi most már a rendes esernyőre csukható kis basszal megyünk.

 • 2007.03.19 13:15:57napos oldal

  Térdig ér nálunk a mocsok.

  Mert betegek voltunk.

  Most már egészségesek vagyunk, de csak úgy hirtelen vágjak bele??? Csak úgy pattanjak fel, és fogjam meg a porszívót? A szennyest? A mosogatnivalót? A porrongyot? Nehogy aztán megártson! Előbb el kell lazulnom... Csak aztán nehogy szétessek a végén estére.  Babakocsi. Majd kinyúltam a stressztől, mielőtt vettem, hogy nehogy rossz legyen. Persze találok benne hibát utólag, naná :DDD De azért egész jó, használtan vettem 10 rugóért, alig használt, újan 18000. Hauck Sprint6. Jó még: Graco Aria, Graco Citysport. Az enyém 6 kg körül van, az Aria 4-5 kg, a másik 6 körül. Kicsik, nagy bevásárlórekesszel, Gracok drágábbak. Az enyém majdnem vízszintesre dönthető, úgyhogy jó lesz a köv gyereknek is 2-3 hónapos kortól, addig kendő. A mostanit eladom. Kovvacs, jól jött volna ez a link, na, de mindegy, örülök a kocsimnak, békávézek vele, alig hiszem el.

 • 2007.03.19 13:22:52kovvacs

  naposoldal, uram kirajzott külhonba. Előtte próbáltuk élvezni a hétvégét + felforgattuk a lakást, hogy minden elvinnivalót megtaláljunk. Mostam tonnaszámra. Kipakolódtak táskák, szekrények, rekeszek, stb. Most mozdulni se lehet a lakásban... :(((

 • 2007.03.19 13:24:49kovvacs

  Persze nem csináltam meg a leckéimet se délutánra, de ez most nem élethalál kérdése.

 • 2007.03.19 13:27:12kovvacs

  De most elindulok rendbe hozni a lakást, mert nem bírom tovább. (Ilyenkor de szeretnék a rendrakás idejére _csak_ 50-60nm-en lakni...)

 • 2007.03.19 13:34:18napos oldal

  kovvacs, az én uram csak a nyaralónkba rajzott ki dolgozni a 4 napba, itt is táskák, szatyrok, szennyes, kajásdobozok lepték el a lakást. ezeket már eltüntettem. megyek, na. de ezt ugye még muszáj volt megbeszélni, ebben nyilván egyetértünk.

 • 2007.03.19 13:35:09zsuli

  kowacs: mi is nagy lakásban élünk, gondolj arra, hogy a kicsiben takarításnál nem tudsz mit hova arrébbtenni - nagyobb felületet könnyebb tisztítani, mint a zsúfolt kicsit - és különben is tök jó, hogy elférsz  na már csak magamat kellene meggyőzni a nekikezdésről :)

 • 2007.03.19 13:45:09kaposztalepke

  kovvacs: a kicsi zsúfoltat botrány takarítani..nem a nagy felületet végigtolni porszívóval nehéz, meg végigfelmosni, hanem a pakolás. MIvel nincs helyünk, az előszobában a földön, a konyhában a földön, mindenhol minden van, egy horror átpakolászni a takarítás erejéig, főleg hogy nincs is hova. A kis helyen sok vacak porfogónak is ideális és takaríthatatlan..úgyhogy sztem ne bánd nagyon:)

 • 2007.03.19 13:51:11marcangoló

  Nekünk van egy használaton kívüli gyerekszobánk (jó, kettő, de a másikban legalább déután alszik valaki :-D), én oda szoktam mindent betolni. Lassan nem lehet bemenni. Az öcsém egyszer segített takarítani egy idő néni lakását, ahol plafonig ért a gyűjtemény. Nem lehet azt mondani, hogy szemét, mert volt benne pl. vadiúj wc deszka is. Az egészről úgy szereztek tudomást, hogy a néni nem tudott hazamenni már, mert nem fért el, és hajléktalanszállóra került. Na, nemsokára itt tartunk.

  Kovvacs, sokára jön?

 • 2007.03.19 14:19:11jidele

  akkor én is megosztom veletek azt a közérdekű infot, hogy tegnap újabb adag babacucc érkezett a nővéremtől, persze babona ide-babona oda, meg kellett nézni, mit küldött. De vajon miért nem fértek vissza a zsákokba?

 • 2007.03.19 14:30:30marcangoló

  Jidele, mikor kezded el kimosni, kivasalni őket? ;-)

 • 2007.03.19 16:51:41napos oldal

  Így van, jidele, erről beszélj! Nézegetés... mosás, vasalás, az valami! Azt csináljuk mi itt mind, egyfolytában. :D

 • 2007.03.19 17:40:33jidele

  Nekem olyan csudakedves, csudajó nővérem van, hogy kimosva, kivasalva küldi a babaruhákat, bibibííííí

 • 2007.03.19 18:13:35katampusz

  hm a mi lakásunk is káoszos. egyrészt nincs elegendő bútorom elpakolni, másrészt még a lakásunk sincs teljesen készen.  de akinek pecázik a férje, az tudja csak, mi az a totális felfordulás, mikor a sáros, fürdetlen és halszagú kedvese hazaérkezik három autónyi pecacuccal, amik szintén sárosak, büdösek és halszagúak. a halat speciel már nem hozza haza, mert mi nem szeretjük. de az indulás se semmi, mert biztosan a hútőben tárolja előző éjjel a csontikat, és előre bekeveri otthon a speckó pörköltaromás etetőkaját...

 • 2007.03.19 19:43:55erősbors

  kinyúltam:-D

  ezek szerint teljesen normálisak vagyunk az urammal!

  Merthogy mi is táblázatolunk, mindenről, mindig, csak még nem excel táblán, csak úgy régimódiasan papíron cerkával.

  Valahogy bennünket az ég azért megkímél és a tenyerén hord, mert bármit nézünk ki, végül mindig akciósan megtaláljuk a legelső üzletben. Ez nem vicc! Pl. a babakocsit a Kikában. Már rég megdumáltuk, milyen paraméterei legyenek, sőt a neten ki is álmodtuk, erre ott feszít a drága egy külön pulton leárazva kb. 40 %-kal. Persze óvatos uram másnap még elküldött a márka közvetlen forgalmazójához, hátha ott olcsóbb. Nem volt az, ezért visszafutás és megvesz. Imádom, mert merevmózese van, ami külön szerelhető+ az autósülés is csatlakoztatható rá, így bárhová megyünk autóval, csak betesszük a sportvázat és a célállomáson /vásárlás, kirándulás a rokonokhoz, be kell szaladni a melóhelyre/ kényelmesen tologatunk.

  És van hozzá kifejezett túragumi /az uram csak úgy emlegeti mindenkinek, hgy külön garnitúra téligumi járt az autóhoz/.

  A hordozót ajándékba kaptuk az Angliában élő rokontól, így fogalmam sincs lehet-e itthon kapni, mert nem néztem utána, de mintha a kendő és a kenguru keresztezése lenne. Viszont fekve Emma utálja, mondjuk nem is az ő méretére tervezték, hanem az átlagcsecsemőre. De mire ülni tud, másik módban tán jó lesz valamire.

  De van hagyományos kenguru, az pl. baromi jól jött a kórházban, ahová nem tudok bemenni a babakocsival.

  Na ez is lehetne külön téma, hová nem jutunk be kocsival és miért nem, bár ezt egyszer már pedzegettem....

 • 2007.03.19 23:25:35kovvacs

  marcangoló: 3 hét. Illetve 18 nap. Vagy ha a mait már nem számolom, akkor 17. Nem is a konkrét tennivalók miatt hiányzik, hiszen eléggé önálló vagyok ügyintézésileg-háztartásilag stb, hanem... ragaszkodom a fickóhoz. És tényleg nagyon tud hiányozni :(  Lányok!

  Nektek KI mondta, hogy nagy lakásban kisebb a kupleráj?! Elárulom a titkot: minél több a négyzetmétered, annál több vackot szerzel be amire nincs szükséged / annál több koszos zoknit lehet széthagyni / annál több helyen lehet lerakni pár reklámújságot, koszos zsebkendőt, egy üres flakont, üres ásványvizes palackot, csavarhúzót stb stb stb. Méghogy nagy felületek... majd ha már egy hete rakom a rendet, akkor fognak a cuccok alól felületek felbukkanni...

 • 2007.03.20 09:53:35laili

  Nálunk csak azért van rend mert keresztelő volt és előtte napokig sikamika volt:(

 • 2007.03.20 10:06:04napos oldal

  katampusz! sorstársam! igen, monnyon le a sáros bakancs, a horgászbothalom, valamint a halszag. igen, egészen pontosan értem minden szavad...

 • 2007.03.20 10:07:23napos oldal

  jó, laili, azért még szeretünk, mert nálatok rend van. kicsit rossz érzés persze, de nem haragszunk :)

 • 2007.03.20 10:10:02zsuli

  horgászfeleség-társak! nálunk a megoldás a köv: a garázsban van egy ősöreg hűtő, ami horgászat előtti napon bekapcsolódik, és befogadja a csontit+egyéb ínyencségeket
  kajakeverés régen az erkélyen, most garázsban
  sáros cucc egyből a mosógépbe
  viszont hal nem jön haza, mert csak én szeretem, és a pucolás helyett azt a két szeletet megveszem a boltban

 • 2007.03.20 10:55:20napos oldal

  nekem a férjem pucolja. elképzelni sem tudom, mi lenne, ha ILYET csinálnék. vér, bele, agyvelő.... ez borzalmas...

  zsuli, a megoldások embere :D ez tetszik.

  ja, mi egy HÁZAT vettünk erre a célra nemrég (elkülönítés). húszéves hitellel. de nem panaszkodom, hálás vagyok, hogy megtehettük. csak ezt a poént nem bírtam kihagyni... (autónk se volt soha - a szüleimmel - az is a horgászat miatt kellett. az ember azt hinné, a horgászathoz csak horgászbot kell. hátde nem.) nem haraguszok ám a férjemre, csak leleplezem a jelenséget :D

 • 2007.03.20 10:56:07napos oldal

  a br-t meg majd a szomszéd bekapcsolja...

 • 2007.03.20 10:58:31potyeszka

  Napos Oldal én terhesen tisztitottam halat,fejbe kellett vágnom,kibelezni.szemet kivenni,stb.Soha többet.((

 • 2007.03.20 11:00:50napos oldal

  potyeszka, és életben maradtál??? ez mindenen túltesz :(

 • 2007.03.20 11:03:25potyeszka

  Látod,itt vagyok.)Muszáj voltam megcsinálni,férjemnek jelenése volt külföldiekkel.Halszagúan érdekes jelenség lett volna.:)

 • 2007.03.20 11:19:23jidele

  Potyeszka, te vagy a mi hősünk! Uram atyám, ki is dobnám a taccsot, ha a közelembe jönne egy egész hal...ha már nincs feje meg bele, akkor nem gond, de EGÉSZBEN??? Szerencsére az én férjem nem horgászik.

 • 2007.03.20 11:21:26zsuli

  nálunk is férj pucolja, én nem is értek hozzá :)

 • 2007.03.20 11:22:53potyeszka

  Köszi Jidele,az egészben a vicces,hogy iszonyú jóizűen ettem belöle.:)

 • 2007.03.20 11:33:20laili

  Egyik nagy erénye páromnak, hogy nincs agyamra mászó hobbija még sportot sem néz:)  napos oldal-jó,hogy nem utáltok ki így bevallhatom jól fejlett rendmániám van a férjemnél azzal verem ki a biztosítékot mikor párhuzamosan rendezgetem el a távirányítókat a zasztalon:)No de nőjön csak a lurkó lesz nekem nemulass...

 • 2007.03.20 11:55:25zsuli

  laili: inkább a horgászat, mint a kocsmázás a haverokkal - ezt akkor volt "szerencsém" megismerni ex-szel, amikor még mobil sem létezett, és az ígért este 10 helyett hajnal 3-kor jött haza...

 • 2007.03.20 12:00:37jidele

  Laili, van nekem egy iszonyú kupis lakásom-ha gondolod, itt kiélheted a mániád;)

 • 2007.03.20 12:35:23a:a

  egyszer anyósoméktól kasptunk lefagyasztva balatoni halat, amikor kiengedtem, hogy elkészítsem, szembezézett velem - akkorát visítottam, hogy sztem fél Dunántúl hallotta... ki is dobtam - elismerem, nem szép dolog...

  egyébiránt mindent hajlandó vagyok elkészíteni, de belezni, zsigerelni nem. És mivel a férjem a Balaton mellett nőtt fel, ő sem szívesen csinálja, mert szerinte ő legalább egy tucat következő életre való halat pucolt már meg.

 • 2007.03.20 12:46:38jidele

  juj, egyszer nagymamám főzött halászlevet,és a kezembe nyomta a lábost, hogy adjam oda anyunak (egy házban laktunk-mármint ők még mindig, csak én költöztem el). Kiváncsiságból belenéztem, a hal meg vissza énrám...ááááá, a hideg kilel, ha eszembe jut.

  És nálunk az a szokás, hogy újévkor halfejet tesznek az asztalra, ami azt hivatott szimbolizálni, hogy elsők legyünk egész évben, mint a fej. De hát ez annyira undorító szokás, én nem tudnék úgy enni, hogy egy randa halfej mered rám...nővérem mindig rajzolt egy halfejet, és azt tettük az asztalra;)

 • 2007.03.20 14:40:05napos oldal

  laili, dettó :D én csak a rendet szeretem, a rendrakást utálom.  ja, semmi gáz a horgászattal!

 • 2007.03.20 15:00:41marcangoló

  Laili, tapasztalatból tudom, mint tanultan mániás rendrakó (veleszületetten kupis voltam), hogy a család és a gyermek is tanítható. A zuram már tökre elviszi a szennyeskosárig a zokniját (kár, hogy a minap rendeztem át a fürdőt, és a szennyeskosár előző helye rögzült), a járni tudó gyermek pedig külön évezi, ha elvihet valamit a szemeteshez. Az ismerősök már külön szólnak, hogy ne takarítsak, ha jönnek, de azt meg ki bírja ki...

 • 2007.03.20 15:40:55marcangoló

  Kovvacs, nagyon idegesítőek tudnak lenni, és nagyon tudnak hiányozni. :-D

 • 2011.10.13 18:33:11sac

  helló!

  aki vázas hordozókkal kacérkodik, tud bérelni is: hordozoberles.hu, tuti beleszeretés, csak megvenni nagyon drágák :(

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta