SPICC

Magyarország legjobb pálinkái 2011-ben

2011. április 24., vasárnap 08:21

Gyulán kiderült, melyik pálinkákat érdemes idén mindenképp megkóstolnunk. A párlatversenyre több, mint nyolcszáz mintát neveztek. Magyarország legjobb pálinkája 2011-ben az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkája lett.

Április 16-án Gyulán kihirdették a Magyarország legjobb pálinkája díj nyertesét, a XII. Nemzetközi kisüsti pálinkafesztivál, kiállítás és vásáron. Idén kilenc ország több mint 800 mintát nevezett. Összesen 106 arany, 155 ezüst, valamint 189 bronzérmet, és a kategória győzteseknek 20 Champion Díjat ítéltek oda.

Az ország legjobb kereskedelmi főzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde Kft. nyerte el. Magyarország legjobb pálinkája 2011-ben az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkája lett.

Az ország legjobb bérfőzdéjének járó díjat a Bükkaranyosi Pálinka Kft. kapta, ahol többek között a Pelle párlatokat is főzik.

A társadalmi zsűri különdíját a Brill Pálinkaház Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte.

A benevezett párlatok nyilvános érzékszervi zsűrizése két teljes napon át tartott, az érmekről és a győztesekről egy huszonkilenc szakértőből álló zsűri döntött.

A legtöbb aranyérmet a szerbiai DiBonis Winery kapta, méghozzá tizennégy darabot. A magyar versenyzők közül az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szerepelt a legeredményesebben tíz aranyéremmel. Második lett a Kisrét Manufaktúra Kft. hét arannyal, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. és a Vitalis Kft./Márton Pálinkafőzde hat-hat arannyal osztozott a harmadik helyen.

A pálinkahibákról itt olvashatsz. 2011-ben Magyarország legjobb pálinkáját készítő Vértes Tibortól tanultunk.

A jó pálinka tulajdonságait pedig itt ismerheted meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta