OFFLINE

Rihanna farmercipőket tervezett Manolo Blahniknak

Menő/Ciki

mzd 2016. március 4., péntek 16:32

Rihanna évek óta megkerülhetetlen része és alakítója a divatvilágnak – elég mondjuk csak a tavaly májusi MET-gálás szettjére gondolni. Most újabb területen vetette meg a lábát: a szexnél is jobb cipőket készítő Manolo Blahniknak tervezett egy minikollekciót. A farmer anyagú lábbelikből összesen hat készült és 895-3995 dolláros, azaz 250 ezer - egymillió forint közötti összegért lehet őket megvásárolni május 5-től, írja a Nitrolicious.

Távolról sincs vége, olvasson még »
621 szavazat 749 szavazat

Pénteki süti: CCC, az amerikai csokidarabos keksz

Koncz Andrea 2016. március 4., péntek 13:43

Csokidarabos keksz, avagy eredeti nevén chocolate chip cookies. Ezt a fajta kekszet ma már minden hiper és szuper árulja, van belőle saját márkás, és neves gyártó által készített is. Nem is rosszak (hétfőn olvashatja is majd a tesztünket), de a házi azért sokkal jobb, és lényegesen olcsóbb is.

ccc1
Fotó: Koncz Andrea

Összeállítani nem egy agysebészet, a recept eredetije az angol Good Food magaziné, kevés változtatással. Ha szeretnénk a boltihoz hasonló, kicsit műízű kekszeket készíteni, akkor a vanília esszenciát érdemes két tasak kamu vaníliás (vanilinos) cukorra cserélni. Na, ilyen tanácsot sem adtunk még.

A mennyiséget nyugodtan lehet duplázni, döbbenetes sebességgel fogy. Steiner Kristóf ugyanezt tudja vegánul is, így ha az kell, itt találják az ő receptjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legmenőbbek farmert hordanak Londonban

aa 2016. március 4., péntek 13:43

New York után a brit fővárosban is felvonultatták 2016-os őszi-téli kollekcióikat a divatházak, az eseményről pedig nem hiányozhattak az állandóan lesben álló utcai divatfotósok, akiknek ezúttal sem kellett nagyítóval keresniük a jól vagy éppen feltűnően öltözött divatrajongókat és szakmabelieket London utcáin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Marchesa nyerte a díjátadós ruhaversenyt

mzd 2016. március 3., csütörtök 19:58

Díjátadószezon van, így talán nem annyira meglepő, hogy mi is sokat foglalkoztunk mostanában többek között a Golden Globe-bal és az Oscar-díjátadóval is. A legjobban öltözött celebnőkkel foglalkozó posztjainkban megírtuk, hogy ki melyik divatház ruhájában jelent meg a vörös szőnyegen, az összesítést viszont már a Fashionista végezte el. Kiderült: a három dobogós a Versace, az Armani és a Marchesa lett. Ha kíváncsi, melyik márka hány celebnőt és mibe öltöztetett, a folytatásban megtalálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki volt ez a rosszul öltözött nő az Oscaron?

nemoszi 2016. március 3., csütörtök 18:36

Eddig elkerülte figyelmünket a Saul fiának hatalmas sikert hozó 88. Oscar gála legfurcsább momentuma: a Mad Max jelmeztervezőjét, Jenny Beavant egyszerűen nem tapsolták meg, amikor átvette a legjobban járó díjat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mit művel a vércukorszintjével a cukor!

Divany.hu 2016. március 3., csütörtök 13:39

A szénhidrát felviszi a vércukorszintet. Aztán hirtelen leesik, és mi mind meghalunk. Szerencsére nem, csak éhesek leszünk tőle. Ezt nagyjából ezerszer olvashatta bárki, aki női oldalakat böngész a neten. Na de mennyire viszi fel? És mennyire esik le? És mi történik egyáltalán?  

Az ötletet az Update és Schobert Norbert adta, aki felrakta, hogy ugrik meg a vércukorszintje a cukros ételek elfogyasztása után, ugyanakkor sokan kétségüket fejezték ki amiatt, hogy hogyan képes olyan magas vércukor értékeket mérni, amiket mért. 

Update1 3R süti, vs. Hagyományos. Vércukor terhelés cukormentes üdítővel kísérve. Mi az amilopektin és miért agresszívebb az ipari cukornál?

Közzétette: Norbi Update – 2016. február 2.

Erre voltunk kíváncsiak, ezért vettünk egy csomó péksüteményt, meg vércukorszint mérőt, és vadul döfködtük magunkat, hogy kiderüljön, tényleg annyira durván felviszi a vércukrot a fehérlisztes borzalom, és minden ok-e, ha szénhidrátcsökkentett változatot eszünk?

A tesztet úgy végeztük el, hogy éhgyomorra ettünk meg egy darab péksüteményt. Az evés előtt megnéztük az éhgyomri vércukor szintet, majd az evés után fél és egy órával is megmértük azt. 

Azt hittük borzalmas számokat fogunk látni, rémes cukorkómát vetítettünk előre, ehhez képest egészen mást tapasztaltunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két számmal nagyobb ruhákban telelünk a H&M szerint

mzd 2016. március 3., csütörtök 11:46

Bár még csak épphogy megmutattuk a H&M tavaszi Studio kollekcióját, a svéd márka március 2-án este meseszerű díszletek között, hóval borított fákkal, illetve tükrökkel díszített kifutón mutatta be az őszi-téli szezonra szánt darabokat. Az eseménynek a párizsi divathét adott otthont és a negyedórás show-ból kiderült: ha a H&M-en múlik, akkor pizsamában és két számmal nagyobb ruhákban töltjük a telet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Caitlyn Jenner a M.A.C. új reklámarca

aa 2016. március 2., szerda 17:15

Április hetedikétől lesz kapható a M.A.C. Cosmetics legújabb dobása, melyen a cég munkatársai nem mással dolgoztak együtt, mint a Kardashian-Jenner pereputty nemváltó olimpikonjával, Caitlyn Jennerrel, aki 'Finally Free' (Végre Szababon) névre keresztelte el a hétköznapi alkalmakra ajánlott rózsaszín árnyalatú rúzst, amiért 17 dollárt, 4847 forintot kérnek majd a márka webáruházában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: a klasszikus ballonkabát

moana 2016. március 2., szerda 14:24

Ballonkabátokkal minden átmeneti szezonban el vagyunk látva, nincs ez most sem másként, és annak reményében, hogy egyszer még kellemesebb lesz a hőmérséklet és az eső sem zuhog majd, megmutatjuk, hogyan hordhatja ezt az örök darabot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 kihagyhatatlan kókuszos édesség

Katucikonyha 2016. március 2., szerda 08:51

Nagy valószínűséggel nem nyúlunk mellé, ha valami kókuszos vagy csokis-kókuszos édességet készítünk, mert szinte mindenki szereti. Összeszedtük mi is a kedvenceinket a tipikusan nagyisütiktől a kekszeken át a bolti csoki házi verziójáig.

kókuszos
Fotó: Dívány

Kezdők és haladók is találnak gyűjteményünkben receptet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tavaszi férficipőkörkép: ezt kapni a szaküzletekben

mzd 2016. március 2., szerda 08:49

Múltkori tavaszi körképes posztunk után adta magát, hogy a fast fashion üzletek után a szaküzletekben is megnézzük, mivel készülnek a tavaszra: kiderült, teljesen más kép él a cipőüzletek fejében az idei év trendjeiről – így lehet például az, hogy míg a Reservedben vagy a Croppban egymást érik a magasszárú lábbelik, addig ezekben alig lehet találni belőlük. 5 üzlet, számtalan cipő a galériában, árak és benyomások a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

StyleCouch: mit vegyek fel széles csípőhöz és kis mellhez?

mzd 2016. március 1., kedd 20:59

style couch.png
Fotó: Dívány

Egyszerre érdekes és misztikus, hogy nemrég két ugyanolyan nevű (Kata és Kati) olvasónk keresett meg minket hasonló problémával: arra voltak kíváncsiak, hogy a széles csípő-kis mell kombinációhoz hogyan érdemes a legelőnyösebben felöltözni. Kata normál magasságú (169 cm), Kati viszont alacsony (157 centiméter) és nehezítés, hogy életmódjából kifolyólag nem hord magassarkú cipőt. Ha kíváncsi, miket tanácsoltunk nekik, olvasson tovább! A válaszokat (és tippeket) egyébként két részre bontottuk: külön foglalkoztunk a test alsó és felső részével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen 8 millió dollár Lady Gaga fülében

nemoszi 2016. március 1., kedd 17:41

A csodaszép és elképesztően drága estélyik mellett a celebnők mindig a legdrágább és legcsillogóbb ékszerekben parádéznak az Oscaron: így volt ez 2016-ban is. És míg a ruhák esetében az "elképesztően drága" pár ezer, maximum pár tízezer dollárt jelent, addig a csillogó ékszereknél ez már dollármilliókban mérhető! Például Lady Gaga két, nem is olyan hivalkodóan nagy fülbevalója 8 millió dollárba kerülne, ha ki akarná fizetni őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: kitalálja az évet az Oscar-estélyi alapján?

mzd 2016. március 1., kedd 12:12

Február 28-án rendezték a 88. Oscar-díjátadót, mi pedig ennek apropóján úgy döntöttünk, készítünk egy kvízt. Bár a kezdetekig nem nyúltunk vissza, mégis húsz évet utaztunk az időben, önnek pedig el kell döntenie, hogy mikori lehet a szett. 1996 és 2016 között húsz év telt el, viszont ezek összesen három évtizedbe estek és mindegyikből négy összeállítást választottunk: igyekeztünk azért egy-két emlékezeteset is betenni, de a legtöbbször csak a színésznő vagy énekes frizurája és az estélyik anyaghasználata nyújthat egy kis támpontot.

Minden kérdés megválaszolására 45 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Csak egyszerűen: sajtos-spenótos nokedli

Katucikonyha 2016. március 1., kedd 10:51

Maradékhasznosításnak vagy egyszerű, hétköznapi fogásnak is nevezhetjük. A lényeg, hogy a maradék galuskának nem kell a kukában landolnia, hanem kap egy jó kis tejszínes, fokhagymás spenótot, jó sok sajtot, és már mehet is a sütőbe. 20 perc múlva kész is a finom vacsora. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a legjobb magyar éttermek

ermiz 2016. február 29., hétfő 20:41

Hétfő este hatalmas tömeg gyűlt össze a Larus Étterem és Rendezvényközpontban, akik mind arra vártak, hogy megtudják, melyek a legjobb éttermek Magyarországon. Nagy meglepetéseket nem jelenthetünk be, a Volkswagen- Dining Guide Év Étterme díját a korábban is többszörösen díjazott Onyx, az Év Szakácsteljesítménye Díjat pedig az Onyx séfje, Széll Tamás kapta a Bocuse d'Or-on elért teljesítményéért. A Zepter-Év Innovatív Konyhájáért járó díjat a Borkonyha étteremnek ítélte oda a zsűri, a díjat Sárközi Ákos séf vette át.

A Hennessy-Év Séfje díjára a Costes étterem fiatal tehetsége, Palágyi Eszter lehet büszke. A tavaly nyitott budai Émile étterem a Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díjával gazdagodott, a Törley- Az Év Ifjú Séftehetsége Díjat pedig Fehér Gábor, az ESCA mindsössze 24 éves séfje és tulajdonosa nyerte.Street Food kategóriában, a PolaPola érdemelte ki a Staropramen-Év Street Food Díját.

A díj történetében eddig csak a Fausto’s, a Costes és az Onyx tudott duplázni, illetve triplázni. Azt nagyon sajnáljuk, hogy nem került be egy vidéki étterem se a Top10-be, 

Így teszteltek a szakértők 

Az idei kalauz készítésében közreműködött a  két Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari is. A zsűri elnöke, az olasz sztárséf titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, ezután döntött arról, kinek ítéljék oda az Év Étterme díját. Persze nem csak ő döntött, bár idén új rendszert vezettek be. A szerkesztőség először készített egy top100-as listát, majd ezt látogatták meg a hazai gasztronómiában érdekeltséggel nem bíró tesztelők. A Top20-at aztán Portinari csökkentette le top10-re. 

 „Nekem általában elég három-négy étel, hogy értékelni tudjak” – mondta az olasz séf, Nicola Portinari. „Olaszországban az antipasto (előétel), primo (első), secondo (második-fő) és dolce (desszert) alapján már ki tudok alakítani egy képet. Mi most a Dining Guide kalauzának összeállításánál túlszárnyaltuk ezt, mert mindannyian legalább három különböző ételt rendeltünk és én mindegyiket megkóstoltam. Volt, hogy olykor hárman, de még az is előfordult, hogy négyen ültünk egy asztalnál, így több mint tizenöt ételt kóstoltam egy-egy alkalommal.”

A pontozás során maximum 100 pontot lehetett elérni, ezt az Onyx közelítette meg legjobban, 92 ponttal. Őket követi a szintén Michelin-csillaggal és 92 ponttal elismert Costes, valamint a 90+ pontos Borkonyha. A Costes testvére, a Costes Downtown 90 ponttal szerepel a kalauzban. A nagypolgári környezetben, a Boscolo Budapest szálloda éttermeként működő Salon 87 pontot kapott, ők az esszenciális magyar gasztronómia képviselői.

Top 10 étterem Magyarországon

1. Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros

2. Costes – Palágyi Eszter, séf

3. Borkonyha – Sárközi Ákos, séf

4. Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek

5. Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek

6. Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf

7. Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek

8. MÁK – Mizsei János, séf

9. Émile – Kövér Gergely, séf

10. Alabárdos – Kiss O'shea Dániel, séf

 Szintén Magyarország tíz legjobb étterme között az igényes, magyar regionális étterem, a Babel 86 ponttal. A modern elegancia könnyedségét a robusztus cári pompával ötvöző Arany Kaviár fine dining étterem 85 pontot kapott, míg a belvárosi fesztelen csúcsgasztronómia képviselője, a MÁK Bisztró 84+ ponttal található meg a kalauzban.

A nemrég nyílt budai kulináris központ, a Gerbeaud Émile keresztnevéről elnevezett Émile egy új versenyző a top tízes mezőnyben, 84 ponttal szintén az egyik legjobb magyarországi étteremnek számít.

A budai Várban működő élvonalas Alabárdos étterem 83+ ponttal zárja a TOP10 legjobb étterem sorát.

Érdekes, hogy a "nagy" nevek, mint Pesti István, aki a Tantival kiharcolt egy csillagot, majd inkább vidéken nyitott egy kis éttermet nem kapott elismerést. Talán az ő esetében különösen igaz, amit az Indexnek nyilatkozott "Az étterem kapja a Michelin-csillagot, nem a séf, de azért hadd legyek annyira nagyképű, hogy szerintem itt én voltam fontos.." . Örülhet viszont Gerendai Károly, aki a Costes és a Costes Downtown-t tulajdonolja, illetve Pintér Katalin az Onyx és az Émile 

Ők a legjobb termelők 

A termelői különdíjakról A Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, Lévai Anikó három magyar termelőnek adott át díjat. Sándor Tamás kézműves sajtkészítőt, a tradicionális hegyvidéki sajtokat előállító mónosbéli Bükki Sajt képviselőjét, Balogh Nagy Erzsébetet, a keleméri juhtenyésztőt (Keleméri Báránykák) valamint Szabó Györgyöt, a bükki füvesembert, a Györgytea alapítóját díjazták.

Az étteremkalauz (Dining Guide Top 100) március elsején jelenik meg,  a TOP 100-as rangsor mellett több mint 200 további étteremről és street food helyről szolgál információval.

A fogyasztóvédelmi gondossággal készült és összeállított étteremkalauz kapcsán Herczeg Zoltán gasztronómiai szakértő, a Dining Guide éttermi tesztjeinek vezetője így vélekedett: „A jó étterem arról ismerszik meg, hogy a vendéget ételhez jutása előtt már felkészítik arra, hogy valami nagy dolog van készülőben, ezért a vendég figyelme fokozódik. Az étteremnek az a célja, hogy minket elvarázsoljon, hiszen akkor jövünk vissza. Ez nagyon fontos szempont. Ha az étterem ebben úgy gondolkodik, hogy nem érdekes, mi történik a vendégével, míg az étel meg nem érkezik, akkor nagyot téved. Mert az emberek nem automaták. Az étterem egy szolgáltatás és nem egy alapanyagbánya.”

Ha kíváncsi rá,hogy a Gault&Millau (e: go-mijó) szerint kik voltak a legjobbak, olvassa el itt. 

Díjazottak

Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx

Különdíjak: Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx

Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf

Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf

Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA - Fehér Gábor, séf

Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf

Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola

Magyar Konyha Az Év termelője-díj

Sándor Tamás (Bükki Sajt)

Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák)

Szabó György (Györgytea)

Menő vagy ciki a kerti szerszám ihlette gyűrű?

Menő/Ciki

aa 2016. február 29., hétfő 19:43

Meglepően kreatívak mostanában a brit ékszertervezők, Lili Murphy-Johnson menstruáció ihlette ékszerei után máris itt van a legújabb agyszülemény, Vanessa Harden 'Subversive Gardener' névre keresztelt kollekciója, melyben a montreáli származású, de Londonban élő művész egy különös módját választotta a kiegészítők és a szerszámok között húzódó határok összemosásának.

Hogy ez eddig még senkinek jutott eszébe!
Hogy ez eddig még senkinek jutott eszébe!
Fotó: vanessaharden.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
859 szavazat 767 szavazat

Nézze meg az Oscar gála legjobban öltözött nőit!

km 2016. február 29., hétfő 15:58

A 88. Oscar gála elképesztő sikert hozott a Saul fia alkotóinak, akikkel az egész ország együtt örül – és Leonardo DiCaprio is megkapta végre az Oscart. A magyar siker hatalmas eredmény, de mivel ez itt a Tejben-Vajban trendblog, nem mehetünk el a gála legszebb ruhái mellett sem. Merthogy az Oscar gála a díjak mellett azért arról is szól, hogy – az év legfontosabb celebeseményeként – az év legszebb vörösszőnyeges ruháit láthatjuk. 

Kellemes meglepetés volt Lady Gaga, aki egy különleges, mégsem hivalkodó fehér overálban vonult be a gálára, de Charlize Theron mélyen dekoltált vörös ruhája is inkább elegáns, mint közönséges volt. A mi egyik kedvencünk Margot Robbie aranyruhája, de Julianne Moore fekete Chanel estélyije is tökéletes választás, plusz végre egy sallang- és villantásmentes Versace estélyit is láthattunk Jennifer Garneren. Több színésznő a sötétkék navy-blue színt választotta, ennek ellenére csak kevesen öltöztek össze. Rooney Mara már egyszer megkapta tőlünk, hogy túl szürke a díjátadókon, hát most odatette magát – mi Cate Blanchett Armani Privé ruháját is szerettük, bár ezzel a halványzöld darabbal a színésznő több rosszul öltözött listára is felkerült. Ha kíváncsi az Oscar gála legszebb ruháira, kattintson a galériára! 

Kinek áll jobban: 2016-os Oscar

mzd 2016. február 29., hétfő 11:25

Február 29-én hajnalban - több mint harminc év után - újra Oscar-díjat nyert egy magyar film. Hétfő lévén azonban nem mehetünk el a ruhaikrek mellett sem, így az est során készült képeket végigböngészve újabb három celebpárost gyűjtöttünk össze, hogy aztán ön eldönthesse: kin mutat jobban a hasonló szett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: nem könnyű jó gluténmentes kenyeret venni

Tuna Judit 2016. február 29., hétfő 09:16

A legjobb fehér kenyér felkutatása után most a gluténmentes változatokat vettük célba. Mivel nincs két egyforma, mindent megvettünk, ami belefért a gluténmentes kenyér halmazba. A zsömléket és a kifliket hanyagoltuk, csak kenyereket (vagy legalábbis kenyérnek látszó pékárukat) válogattunk össze.

Ami biztos: óriási szívás ételallergiásnak lenni, elképesztő drágák ezek a termékek, és semmilyen támogatást nem kapnak rá azok, akik rá vannak szorulva, hogy ilyeneket egyenek.

Összesen nyolc terméket kóstoltunk, és hiába tűnt a nagyon drága nagyon finomnak, a legtöbb kóstoló egy rágás után ki is köpte. Kevés olyan volt, amelyiket bírtuk, de legalább most már tudjuk, hogy melyiket ne vegyük meg méregdrágán. 

A kenyereket nem tudományos alapon vizsgáltuk, kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a vakteszt során. Illatra, állagra és ízre adtuk a pontokat, a kiértékelésnél viszont az összetevőket is kiveséztük. A maximálisan elérhető pontszám 25 volt, rossz, közepes és jó termék is akadt a teszten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pelerineket, giccses kardigánokat hordunk majd év végén

aa 2016. február 28., vasárnap 16:03

Félidőnél jár a 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató divathétsorozat, ami azt jelenti, hogy egyfajta kép már kezd kialakulni a divatszakemberek és szerkesztők fejében arról, hogy miben fogunk majd járni a következő szezonban.

A Refinery29.com listája alapján készített összeállításban megmutatjuk, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyek valamilyen formában szinte biztos, hogy meg fognak jelenni a fast-fashion üzletek polcain 2016 második felében.Sőt, ha egy kicsit tüzetesebben szétnéz a szekrényben, akár már most is beépítheti aktuális ruhatárába a napokban bemutatott szereléseket. Kattintson a galériára és örüljön velünk együtt, hogy nem kopik ki a divatból a paplankabát, menők lesznek a piercinges, a fűzős, valamint a kislányos ruhák és a pelerinek!

50 év felett sem kell unalmasan öltözni!

bb 2016. február 28., vasárnap 15:05

Nemcsak a teltkarcsú nőkre és plus-size modellekre terelődött nagyobb figyelem az elmúlt években, hanem az idősebb modellgenerációra és ezzel együtt az ötven feletti divatrajongókra is. A téma olyannyira népszerű a tervezők körében, hogy a most zajló londoni divathéten megtartották az első Fifty Plus Fashion Week (Ötven felettiek divathete) nevű rendezvényt, melyen olyan veterán modellek mutatták be a JD Williams és a London College of Fashion diákjai által tervezett ruhákat, mint a 63 éves Marie Helvin vagy az Egyesült Királyság egyik legelső modellje, a 87 éves Daphne Selfe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bulikaják: sajtkrémes fánkocskák

Ötvös Zsuzsanna 2016. február 28., vasárnap 10:58

Égetett tésztából nem csak édes fánkokat készíthetünk, hanem akár sósakat is. Ehhez ugyanazt a tésztát lehet használni, amelyből a képviselőfánk vagy a profiterol is készül. Maga a tészta semleges, se nem sós, se nem édes, így csak a tölteléktől függ, hogy desszert, vagy villantós borkorcsolya lesz belőle.

Az én kedvenc trükköm, hogy egyszerre dupla adag fánkocskát sütök ki, és a felét édes, a felét pedig sós töltelékkel töltöm be: így egy tésztából letudom a sós falatkákat és az édességet is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 év afrofrizurájának divatja másfél percben

mzd 2016. február 28., vasárnap 10:48

Csak pár hetet kellett várni az előző, egyébként 100 év rúzsdivatját bemutató videó után, ugyanis itt a sorozat következő epizódja: a főszerepben pedig az afrofrizura tíz évtizednyi változása áll. Ebből kiderül, hogy egy évszázaddal ezelőtt a rövidre vágott haj és a babaarc volt a menő, a 70-es években a mikrofonfej, tíz évvel később pedig a raszta. Mindig kíváncsian várjuk a filmek végét, amikor megmutatják, hogyan lehet összefoglalni a 2010-es éveket: most a focistafrizura nyert gyémántfülbevalóval. 

Egyébként ha kíváncsi arra, hogy honnan merítették a videó készítői az inspirációt (a 90-es évekét például Eddie Murphy-től), akkor itt megnézheti a képpárokat!

Londoni divathét: a giccs az új "kis fekete"

aa 2016. február 27., szombat 17:23

New York után Londonban is bemutatták a 2016-os őszi-téli kollekcióikat a divatházak, melyek legnagyobb meglepetésünkre hasonlóképpen „Alessandro Michele lázban” égtek, mint tengerentúli kollegáik. A hajtás után mutatjuk, hogy mit hordanánk szívesen a bemutatott darabok közül és megtudhatja azt is, hogy miben gondolkodtak az Egyesült Királyság ikonikus divatházai és feltörekvő tervezői a szezonban!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 ... 439

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés