Expressz karácsony: diós füstölt pisztrángkrém

Zanza!

Ennél kevés egyszerűbb előétel akad, öt perc munkával elkészíthető, és egyetlen komolyabb bevásárolnivaló van hozzá, a füstölt pisztrángfilé. Készíthetjük füstölt lazaccal is, ha a pisztráng nem tetszik, vagy nem beszerezhető. (Füstölt pisztrángot és lazacot egyre több hiper-szuper árul, köztük legjobb áron a német láncok, a felvágottaspult környékén kell keresni)

diós füstölt pisztráng-krém
diós füstölt pisztráng-krémFotó: Piszke

Ha egy kevés energiát fektetünk még a tálalásba is, igazán ünnepi és különleges előételt tehetünk a karácsonyi vacsoraasztalra vagy a vendégeink elé az ünnepek alatt.

Hozzávalók: (4 személyre)

10 dkg füstölt pisztrángfilé
4 dkg vaj
6 dkg tejföl
4 dkg dió
4 tk. aprított friss petrezselyemzöld
pár tekerésnyi frissen őrölt bors
4 kk. citromlé.

  1. A diót durvára vágjuk, a pisztrángfilét villával összetörjük és minden hozzávalóval elkeverjük.
  2. Pirítóssal vagy rozskenyérrel tálaljuk.
Blogmustra